برای مقابله با چالشهای احتمالی؛

تشکیل کمپین حمایت از پسوندهای دات خلیج‌فارس و دات‌پارس

تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۳۹۱

ثبت این پسوندها در اینترنت به مفهوم ایجاد هزاران وب سایت جدید با این پسوندها و متعاقب آن گسترش این اسامی در اینترنت خواهد بود.

به گزارش گرداب، کمپین حمایت از پسوندهای اینترنتی با نامهای "دات خلیج فارس" و "دات پارس" در راستای ثبت دامنه های جدید اینترنتی که از سوی موسسه جهانی نامها و ارقام اینترنتی در حال انجام است، تشکیل شد.

ثبت دامنه های اینترنتی برای سومین بار است که در تاریخ اینترنت اتفاق می افتد و بر این اساس سازمان نظارت بر نامها و ارقام اینترنت (آیکان) به پذیرش پسوندهای اینترنتی جدید در گروه پسوندهای عمومی (TOP LEVEL DOMAIN) یا (TLD) اقدام کرده است.

این یک برنامه جهانی است و هر شخص و هر سازمانی در جهان می تواند برای دریافت نام TLD درخواست دهد، اما موضوعی که از حساسیت ویژه ای برای دولتها برخوردار است نام های مورد درخواست درباره اسامی ملی، فرهنگی و مشاهیر کشورها است.
 
با آغاز پذیرش درخواست‌های ثبت پسوندهای جدید اینترنتی از سوی سازمان مدیریت نام‌ها و ارقام اینترنتی  -آیکان- که به نوعی مدیریت کل اینترنت را در دست دارد همان‌طور که انتظار می‌رفت، این اقدام پس از 9 سال وقفه (بعد از اضافه شدن پسوندهایی مانند دات آسیا و…) با استقبال گسترده فعالان اینترنتی در سراسر جهان روبرو شد.
 
با وجود اینکه هنوز اطلاعات دقیق درخواست دهندگان منتشر نشده، اما گفته می شود که بالغ بر 2 هزار پسوند جدید اینترنتی در انواع مختلف تجاری، فرهنگی، اجتماعی و غیره ارائه شده که از میان آن‌ها می‌توان به پسوندهای مختص اقوام و اجتماعات خاص نیز اشاره کرد.
 
برای مثال بسیاری از کلان شهرهای دنیا اقدام به ثبت پسوند اینترنتی با نام شهر خود کرده اند که به نوعی به شناساندن شهر و مردمان و کسب و کارهای آن در دنیای اینترنت کمک خواهد کرد.
 
در این میان ایرانیان نیز با ارائه درخواست برای ثبت پسوندهایی که مستقیما بیانگر ملیت ایرانی است سعی دارند که حضور خود را در دنیای اینترنت ابدی سازند. بر این اساس ثبت دو پسوند اینترنتی دات پارس (به صورت PARS.) و دات خلیج فارس (به صورت PersianGulf.) که به طور مستقیم در جهت منافع ایرانیان و به طور عام پارسی زبانان از سوی ایرانیان درخواست شده که در صورت پذیرش از طرف آیکان می‌تواند موفقیتی بزرگ برای ایران و افتخاری جاودانه برای ایرانیان محسوب شود.
 
بر این اساس کاربران اینترنتی ایرانی با دیدن این اسامی به عنوان پسوند پایگاههای اینترنت به ملیت و تاریخ پرشکوه خود افتخار کرده و کاربران خارجی نیز شاهد علاقه وافر ایرانیان به این اسامی خواهند بود که خود گواهی بر زنده بودن نام‌های خلیج همیشگی فارس و پارس است.
 
ثبت این پسوندها در اینترنت به مفهوم ایجاد هزاران وب سایت جدید با این پسوندها و متعاقب آن گسترش این اسامی در اینترنت خواهد بود و هر وب سایتی که تحت یکی از این پسوندها ایجاد شود هزاران بیننده خواهد داشت و این افراد کسانی خواهند بود که به صورت روزمره با این نام‌ها سر و کار خواهند داشت.
 
در این راستا کمپینی در جهت حمایت از پسوندهای اینترنتی خلیج فارس و پارس با توجه به چالش هایی که ممکن است با این درخواستها از سوی سایر کشورها روبرو شود ایجاد شده و اعلام کرده که ثبت این پسوندهای اینترنتی به نام ایران حمایت گسترده تمامی کاربران اینترنتی ایرانی را می‌طلبد.
 
چرا که احتمال می رود پسوند اینترنتی دات PersianGulf به دلیل مناقشات موجود با اعتراض شدید کشورهای حاشیه خلیج فارس مواجه شود و در مورد دات پارس نیز باید گفت که یکی از قواعد آیکان برای پذیرش پسوندهای جدید اینترنتی عدم تشابه آن‌ها با یکدیگر در حدی که منجر به سردرگمی کاربران اینترنتی شود است و متأسفانه این شباهت در مورد عبارت پارس با عبارت پاریس (Paris.) که ثبت آن از سوی شورای شهر پاریس در حال پیگیری است باعث شده که مناقشه ای در این زمینه محتمل شود چرا که در شرایط عادی تنها یکی از این دو پسوند حق حضور در اینترنت را خواهد یافت.
 
باید توجه داشت که یکی از ملاک‌های آیکان برای انتخاب یک پسوند از میان دو پسوند پارس و پاریس، میزان حمایت اعلام شده از سوی جامعه ای است که آن پسوند برای آن‌ها در نظر گرفته شده است.

منبع: مهر