توطئه جدید آمریکا و رژیم صهیونیستی برای پیگیری حقوقی علیه ایران؛ (2)

هدف از بزرگنمایی قدرت سایبری ایران اعمال تحریم‌هاست

تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۹۱

اگرچه آمریکا شروع‌کننده حملات سایبری علیه ایران بوده اما همواره تلاش کرده که قدرت سایبری ایران را بزرگنمایی کند و ایران را بزرگترین خطری توصیف کند که سیستم شبکه قدرت آمریکا را تهدید می‌کند.

گرداب- به دنبال انتشار گزارش روزنامه نیویورک تایمز در مورد لو رفتن اخبار مربوط به حملات سایبری علیه ایران و بازتاب های مختلف آن در داخل و خارج کشور، برخی رسانه ها و ناظران سیاسی، معتقدند که ایران باید حمله سایبری را با حمله پاسخ دهد و برخی دیگر معتقدند که باید با پیگیری حقوقی، علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی از حقوق خود دفاع کنیم.

اما یک دسته از کارشناسان نیز معتقدند که باید هوشیار باشیم زیرا در آستانه انتخابات آمریکا، این نحوه رفتار دولت آمریکا و رسانه های آن مشکوک است و به نظر می رسد که دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی به دنبال فشار بیشتر و تصویب لایحه و قطعنامه حقوق بشری علیه ایران هستند و لذا نباید بهانه به دست دشمن بدهیم و در عین حال که می پذیریم پیشرفت سایبری داشته ایم و قادر به خنثی سازی جریان بعد از انتخابات در مدت 6 ماه بوده ایم، اما نباید اجازه دهیم که آمریکا با بزرگنمایی قدرت سایبری ایران، زمینه افزایش فشار علیه ایران را فراهم کند.

در بخش نخست این گزارش با عنوان "توطئه جدید آمریکا و اسرائیل برای پیگیری حقوقی علیه ایران، بزرگنمایی قدرت سایبری ایران برای مظلوم نمایی آمریکا و اسرائیل"، که به بخش هایی از توطئه آمریکا و اسرائیل اشاره کردیم. اینک در بخش دوم این گزارش، با بازخوانی اظهار نظرهای اوباما، و برخی مقامات آمریکا، به این نکته اشاره خواهیم داشت که ظاهرا در یک اقدام هماهنگ، تلاش کرده اند که زمینه افزایش فشار علیه ایران را به این بهانه فراهم آوردند و اگر چه حق ماست که پیگیری حقوقی داشته باشیم و علیه حملات سایبری آنهابه نهادهای بین المللی شکایت کنیم اما نباید با طرح مسائلی مانند حمله سایبری و مقابله به مثل، زمینه افزایش فشار علیه ایران را صادر کنیم بلکه باید حرکت آمریکا را به خودش برگردانیم زیرا انتشار ویروس های آنها در فضای اینترنت در نهایت به زیان دولت آمریکا و اسرائیل است و افکار عمومی مردم جهان آنها را محکوم می کند.

به دنبال انتشار گزارش روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در مورد عوامل حملات سایبری به ایران و برنامه آمریکا و رژیم صهیونیستی در سلسله حملات سایبری با رمز بازی های المپیک که در چند مرحله با ویروس استاکس نت، شعله و... صورت گرفته و با هدف تاخیر و از کار انداختن برنامه هسته ای ایران انجام گرفته و از زمان ریاست جمهوری "جرج بوش" شروع شده و در دولت "اوباما" نیز ادامه یافته است و حالا نیز، با دستور اوباما پیگیری می شود، برخی رسانه ها و ناظران سیاسی داخل کشور، بدون توجه به ابعاد ترفند جدید آمریکا در بزرگنمایی قدرت سایبری ایران، خواستار اعلام جنگ سایبری و حمله علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا و کشورهای غربی شده اند و معتقدند که این حق ایران است که مقابله به مثل کند.

اگر چه آمریکا شروع کننده حملات سایبری علیه ایران بوده اما همواره تلاش کرده که قدرت سایبری ایران را با بزرگنمایی نشان دهد و ایران را بزرگترین و جدی ترین خطری توصیف کند که سیستم شبکه قدرت آمریکا را تهدید می کند.

آنها از این طریق می خواهند حملات سایبری علیه ایران را پس از لو رفتن منبع حملات توجیه کنند و از خرابکاری های آن‌لاین در مجامع حقوقی بین المللی با این توجیه که ایران نیز به تاسیسات زیرساختی آمریکا حمله می کند، دفاع کنند.

آنها از این طریق لوایح ضد حقوق بشری سنای آمریکا علیه ایران را نیز توجیه می کنند و به مسائل سایبری به عنوان برگ برنده اقدامات اوباما در انتخابات توجه دارند.

آنها بعد از فرود آوردن هواپیمای پهپاد آمریکایی در خاک ایران، با بزرگنمایی خاصی، قدرت سایبری ایران را خطرناک جلوه دادند که باید با آن برخورد شود.

علاوه بر موضوع پهپاد آمریکایی، موضوع دزدیده شدن یا هک پس وردهای شرکت های اینترنتی نیز با بزرگنمایی قدرت سایبری ایران مورد توجه قرار گرفت.

برخی کارشناسان امنیتی آمریکا نیز گفته اند که ایران موفق شده با مهندسی معکوس ویروس استاکس نت، ویروس و سلاحی جدید علیه آمریکا بسازد. آنها ادعا کرده اند که ایران قدرت سایبری عظیمی دارد و می تواند به زیرساخت های آمریکا حمله کند. آنها گفته اند که قدرت سایبری ایران از سطح دفاعی به سطح هجومی رسیده و بعد از حمله استاکس نت، استراتژی حمله به جای دفاع به خود گرفته است.

آنها با بزرگنمایی قدرت سایبری ایران، گفته اند که ایران چهارمین قدرت سایبری است و در عین حال مدعی هستند که ایران در عرصه جنگ سایبری بسیار خطرناک است.

بر این اساس، به توجیه لوایح ضد حقوق بشری علیه ایران در سنای آمریکا مبادرت کرده اند و تاکنون قوانین زیادی را علیه فضای مجازی و اینترنت تصویب کرده اند تا حقوق شهروندی و حریم خصوصی ایرانیان را نقض کنند.

جالب است که آغاز کننده جنگ سایبری علیه ایران، خود را قربانی حملات ایران معرفی می کند، اما در عین حال به دنبال کسب اطلاعات خصوصی از مردم ایران است تا با قدرت سایبری و انرژی هسته ای مقابله کند.

نمایندگان مجلس آمریکا طرحی را تصویب کرده اند که با همکاری 800 شرکت از جمله "فیس بوک" و "مایکروسافت" و... می توانند اطلاعات خصوصی افراد مشکوک را بررسی کنند.

یکی از مقامات ارشد دولت آمریکا گفته است که اوباما از ابتدا به دنبال مهار ایران بوده و سیاست مذاکره تا تحریم را دنبال می کرده و به هر چیزی که بتواند سرعت ایران را در دستیابی به انرژی هسته ای کاهش دهد توجه داشت و قوانین و روش های مختلفی را دنبال می کرد.

اما در تابستان 2010 خبر خطای کد ویروس استاکس نت و ورود آن به کامپیوترهای جهان باعث نگرانی و به هم ریختگی اوباما شد.

تا جایی که سناتور "مک کین" رقیب جمهوری خواه اوباما، با تاکید گزارش نیویورک تایمز و لو رفتن اطلاعات حملات سایبری علیه ایران و خطاها و مشکلات آن گفت: «افشای دستور اوباما بازتاب منفی داشته است» و با انتقاد از دولت اوباما به دلیل افشای جزئیات مربوط به حملات سایبری علیه ایران اعلام کرد که رئیس جمهور آمریکا باید با کنگره مشورت می کرد.

این نحوه عملکرد اوباما و افشای اطلاعات و توجیه حملات سایبری علیه ایران، نشان می دهد که در ظاهر به زیان اوباما در انتخابات آمریکا است اما در اصل، به نفع اوست زیرا او می خواهد از این طریق، زمینه فشار بیشتر و تصویب طرح ها و لوایح دیگر علیه ایران را فراهم کند.

مک کین در سفر به همراه "پانتا"، وزیر دفاع آمریکا به سنگاپور، گفت: «بار دیگر شاهد فاش شدن عملیات های جاری در رسانه ها هستیم که این امر به طور غیر قابل باوری ناراحت کننده است. آیا این به سود دشمنان ما نیست؟ ما می دانیم این فاش شدن ها از دولت نشئت می گیرد و اکنون به نقطه ای رسیدیم که احتمالا نیاز به تحقیق و بررسی وجود دارد.»

این نحوه سخن گفتن به این معناست که جمهوری خواهان نیز به دنبال راه های دیگری هستند که حملات سایبری علیه ایران را توجیه کنند و زمینه تصویب قطعنامه و دخالت در امور ایران و فشار بیشتر بر ایران را فراهم آورند.

اوباما با انتشار این اخبار می خواهد نشان دهد که در مقابل ایران اقدامات موثری انجام داده است و توجه رای دهندگان را به خود جلب کند و مک کین نیز با تایید گزارش نیویورک تایمز نشان داد که دولت آمریکا چه جمهوری خواه و چه دموکرات علیه ایران از هر اقدامی استفاده می کنند.

نیویورک تایمز نوشته است که برنامه حملات سایبری  با نام رمز بازی های المپیک از سال 2006 در زمان جرج بوش آغاز شده بود و اولین حمله سایبری آمریکا علیه کشورهای دیگر بوده و از کدهای ساخته شده به وسیله رژیم صهیونیستی استفاده شده است. به عبارت دیگر، لحن این روزنامه نشان می دهد که تهدید سایبری ایران به حدی جدی است که آمریکا اولین حمله خود را در یک برنامه گسترده از زمان بوش شروع کرده و در زمان اوباما نیز طبق دستور وی ادامه یافته است و جالب است که این روزنامه هم به فعالیت های دولت بوش و هم به فعالیت های دولت اوباما با همکاری اسرائیل اعتراف کرده و دولت آمریکا از لو رفتن این برنامه و تداوم آن، نگران نبوده و این موضوع نشان می دهد که چون به دنبال هدف بزرگتری هستند از این که به آن اشاره کنند هیچ ابایی ندارند.

این روزنامه بر اساس 18 ماه مصاحبه و پیگیری از طریق مقامات سابق و فعلی دولت آمریکا، به این حقایق دست یافته و همین موضوع نیز نشان می دهد که از مدت ها قبل، آمریکا به دنبال طرح این مسائل بوده و مقامات مختلف را در دادن اطلاعات آزاد گذاشته است و همین مسائل نشان می دهد که این اقدامات با هماهنگی از مدت ها قبل مورد توجه بوده است.

چند روز پس از به اصطلاح فرار این ویروس، نشستی فشرده در  کاخ سفید برگزار شد که در آن افزون بر اوباما، "جو بایدن"، معاون رئیس جمهور و لئون پانتا مسئول وقت سیا حضور داشتند. آنها سوال می کردند که معلوم نیست ایران تا چه حد از این کدها باخبر است و اوباما تصمیم گرفت که به این حملات ادامه دهد.

یکی از حملات آمریکا با ویروس استاکس نت به تاسیسات اتمی ایران بوده که ناکام ماند و ایران توانست با آن مقابله کند و هزینه های آن را کاهش داد و اجازه نداد که جلوی فعالیت ها را به طور کامل بگیرد.

"کسپراسکی" تولیدکننده نرم افزار امنیتی می گوید که ویروس شعله نیز از سال 2008 در یک عملیات گسترده در حال گسترش بوده و فایل های اتوکد و پی دی اف را جمع آوری می کند.

در اتاق راهبری عملیات مهم نظامی و امنیتی کاخ سفید با حضور رئیس جمهور و معاونان به موضوع فرار استاکس نت از تاسیسات نطنز اشاره کرده اند و اوباما و پانتا و جو بایدن نتیجه گرفتند که وارد شدن استاکس نت به اینترنت برای آمریکا نیز خطرناک است اما حملات علیه ایران باید همچنان ادامه یابد.

ژنرال "کارترایت" نیز پیشنهاد ویروس فانوس دریایی را داده بود تا به رایانه های زیمنس و ایران وارد شود و شناسایی کند، اما بعد از مدتی از پیشرفت ایران برای غنی سازی اورانیوم 20 درصد ناامید شدند و متوجه شدند که نمی توانند جلوی ایران را بگیرند.
 
رئیس شرکت سیمانتک گفته است که قدرت برخی ویروس ها 50 برابر ویروس های معمولی است. او می گوید که فلیم یا شعله به کامپیوترهای ایران حمله کرده و تمام اطلاعات را جارو می کند. این کد بخشی از برنامه بازی های المپیک است که 5 سال پیش ساخته شده است.

ویروس دیگری به نام دوکو برای سرقت اطلاعات از زیرساخت های صنعتی ایران و نفت و گاز طراحی شده بود که در سال 2011 به بخشی از صنایع ایران نفوذ کرده است.

اما این سلاح ها می تواند در اینترنت منتشر شده و به خود آمریکا و اسرائیل نیز برگردد. لذا بخشی از اخبار نیز به نگرانی های حاصل از انتشار این ویروس ها مربوط است.

انتشار این اخبار نه تنها از سوی مقامات آمریکا بلکه از سوی صدای آمریکا و بی بی سی فارسی و... نشان می دهد که آنها در یک برنامه گسترده به دنبال انتشار این اخبار بوده اند تا فعالیت های ایران را ادامه دار و تلاش های آمریکا ناموفق جلوه دهند و ضرورت تداوم آن را نیز توجیه کنند.

استاکس نت در سال 2009 منتشر و در سال 2010 به وسیله بلاروس کشف شد. متخصصان گفته اند که احتمالا این ویروس ها به مقصد خود؛ یعنی آمریکا برمی گردند و می توانند آنها را نیز آلوده کنند.

کارشناسان گفته اند که فلیم یا شعله به مراتب خطرناکتر است و احتمالا علاوه بر آمریکا، اسرائیل نیز در این سلاح سایبری نقش داشته است.

اوباما معتقد است که مسائل ویروس ها و حمله سایبری می تواند آمریکا را در شرایط بحران سلاح های هسته ای دهه 1940 و موشک های قاره پیما در دهه 1950 قرار دهد و حمله های هکرها را به دنبال داشته باشد. او گفته اگر بازی های المپیک و ویروس ها در توقف ایران شکست بخورد، دیگر راهی برای اثرگذاری تحریم ها و مذاکره با ایران باقی نمی ماند و اگر اسرائیل آغازگر جنگ نظامی باشد، نمی توان منطقه را آرام کرد.

این ها توجیهات بزرگی است که باعث شده آمریکا به خود اجازه دهد به ایران حمله سایبری داشته باشد.

آنها به دنبال ارسال ویروس از طریق رادیو هستند تا سیستم های آفلاین نظامی را نیز تحت تاثیر قرار دهد. پنتاگون تنها در یک سال 3.4 میلیارد دلار در بخش حمله سایبری هزینه کرده است.

منبع: بولتن نیوز