Gerdab.IR | گرداب

جدیدترین پروژه تحقیقاتی دارپا؛

گرداب/ "چشم سر"، چشم‌های همیشه بیدار

تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۳۹۱

چشم‌های هوشمند همیشه بیداری که بر فعالیت صدها و یا هزاران دوربین امنیتی نظارت کرده و توانایی تعیین رفتار مشکوک انسان‌ها را در هر لحظه‌ای دارند.

به گزارش گرداب به نقل از سی نت، برنامه‌های رایانه‌ای که برای شناسایی و گزارش رفتارهای غیر عادی افراد طراحی شده‌اند در نهایت جای بشر جایزالخطایی را خواهند گرفت که مسئولیت زیر نظر گرفتن دوربین‌های جاسوسی را بر عهده دارد.

دولت آمریکا بودجه این برنامه تحقیقاتی را که "تکنولوژی نظارت تصویری خودکار" نام گرفته، تامین کرده است . دولت در پی همکاریش با محققین دانشگاه کارنی ملون به دنبال این مقصود است که با استفاده از این تکنولوژی بتواند رفتارهای بعدی انسان را پیش‌بینی کند و به گفته مدیر این پروژه تحقیقاتی "برنامه کاربردی اصلی که در زمینه نظارت ویدیویی طراحی شده است، هم کاربرد شهری و هم کاربرد نظامی دارد."

الساندرو اولتراماری که مدیر این پروژه بوده و یک محقق فوق دکترا در این دانشگاه می‌باشد، می‌گوید: "برنامه نظارت تصویری خودکار می‌تواند سرنخ‌های تصویری را تحت نظر گرفته و با مشاهده فعالیتهای مشکوکی مانند رها کردن یک ساک توسط یک فرد در یک فرودگاه و یا ایستگاه اتوبوس برای بیشتر از چند دقیقه به کاربر اخطار دهد."

به زبان ساده‌تر و در عالم مثال این دوربین‌ها نسخه‌های بسیار هوشمند چراغ‌های راهنمایی هستند. چشم‌های همیشه بیداری که بر فعالیت صدها و یا هزاران دوربین امنیتی نظارت کرده و توانایی تعیین رفتار مشکوک انسان‌ها را در هر لحظه‌ای دارند. کاری که حواس پرتی و یا خواب آلودگی نیروی کار دیگر در آن معنایی ندارد.

کریستین لیبری همکار تحقیقاتی اولتراماری اضافه می‌کند: " نمونه نظامی این پروژه فراتر رفته و می‌تواند هرگونه رفتار غیر عادی را پیش‌بینی کرده و به بیان واضح‌تر آنچه را که قرار است اتفاق بیافتد، پیش‌گویی کند.

چشم سر

این رهیافت تا حد زیادی متکی به پیشرفت‌هایی است که در برنامه‌های جاسوسی چند دهه گذشته در زمینه شناخت اشیا ثابت و متحرک صورت گرفته است. ماشین‌های اتوماتیک تصویر‌بردار گوگل، نرم افزارهای تشخیص چهره مورد استفاده در فیس‌بوک و پیکاسا و نیز نرم‌افزار کینکت مایکروسافت که برای تحت نظر گرفتن رفتارهای مشتریان در زمان پخش تبلیغات استفاده می‌شدند؛ همگی در راستای همین برنامه هستند.

هنگامی که این برنامه به صورت درست اجرا شود می‌تواند اشیا و افرادی را که در آن سوی لنز دوربین هستند را شناسایی کرده و با نام مخصوص خودشان، بخواند.

کریس کیتانی که یک محقق فوق دکترا و مسئول تیم تحقیقاتی دیگری در این دانشگاه است، به دنبال طراحی نرم‌افزاری است که بتواند تاثیر محیط فیزیکی در رفتارهای فردی را مدل سازی کند.

هر دوی این پروژه‌ها تحت نام "چشم سر" با بودجه نظامی در دارپا در حال انجام هستند، تا به وسیله نتیجه حاصل شده از آنها دوربین‌های هوشمندی برای تعیین رفتار انسانها در آینده‌ای نزدیک طراحی شوند.