Gerdab.IR | گرداب

ما و دزدان اینترنتی؛

چگونه در فضای مجازی از اطلاعاتمان محافظت کنیم؟

تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد ۱۳۹۴

در دنياي پيشرفته امروز،‌ اينترنت جزء اصلي در زندگي روزمره انسان ها شده است.

به گزارش گرداب از باشگاه خبرنگاران جوان؛ يك محل عالي پر از اطلاعات جالب و به درد بخور، اما در همين مكان جذاب، دزدان و افراد خطرناكي هم وجود دارند.
 
از طريق اينترنت مي شود كار هاي روز مره بسياري از قبيل انجام امور بانكي، خريد و تعامل با ديگران را انجام داد كه در صورت بي احتياطي ممكن است اطلاعات شخصي شما به دست افراد ناسناس بيافتد. براي امنيت در فضاي مجازي چند راه كار ساده وجود دارد كه با عمل به آن ها وب گردي امن و شيريني خواهيد داشت. در گزارش قبلي به چگونگي حفظ امنيت رمز عبور خود و هويت خود پرداختيم. اما بايد از اتصال خود به اينترنت نيز محافظت كنيد.
 
1- از ضد ويروس، ضد ابزار جاسوسي و ديوار آتشين استفاده كنيد
 
وب گردي بدون استفاده از اين برنامه ها به معناني دعوت نامه براي هكر ها و ارسال كنندگان هرز نامه ها است. داشتن چنين برنامه هاي بر روي رايانه، شما را در برابر تهديد هاي بسياري محافظت مي كند و هميشه اين برنامه ها را به روز نگهداريد. ديوار آتيشن يا Firewall‌مي توايند به صورت نرم افزاري يا سخت افزاري از شما در برابر حمله افراد ناشناس و مزاحم دفاع كند.
 
2- مودم خود را ايمن كنيد
 
 تقريبا در تمام خانه ها يك مودم بي سيم وجود دارد كه رايانه ها و گوشي هاي هوشمند را به اينترنت متصل مي كند. داشتن يك شبكه بيسيم راحت است اما وسايل شما را آسيب پذير مي كند. نام مودم خود را از نام پيش فرض تغيير دهيد و يك اسم منحصر به فرد كه نشان دهنده مدل مودم شما نباشد، انتخاب كنيد. براي مودم خود يك رمز عبور قوي انتخاب كنيد،‌چيزي كه به سادگي قابل حدس نباشد. از پروتكل امنيتي WPA و يا WPA2 استفاده كنيد. اين ها از WEP امنيت بيشتري دارند. ورود ميهمان به مودم را غير فعال كنيد.(Guest log in)
 
3-اشتراك گذاري فايل در شبكه هاي عمومي را خاموش كنيد
 
اين كار فايل هاي شخصي شما را در شبكه هاي بيشيم عمومي به اشتراك نمي گذارد و كسي اجازه نخواهد داشت كه به فايل هاي شما دسترسي داشته باشد. براي اينكار وارد Sharing Center ويندوز شويد و از آنجا اشتراك گذاري را خاموش نمایید.

4-هميشه حواستان به HTTPS‌ باشد
 
پروتكل HTTPS يك كانال ايمن مي باشد كه ارسال و دريافت اطلاعات به صورت كد گذاري شده انجام مي شود. زماني كه آدرس سايتي با HTTP شروع شود يعني تبادل اطلاعات كد گذاري نشده ارسال و دريافت مي شود. حتي اگر كانكشن از جنس HTTPS  باشد، باز هم احتياط كنيد و به هر سايتي وارد نشويد.
 
5-فايل هاي خود را از منابع قابل اعتماد دانلود كنيد
 
زمان دانلود فايل يا برنامه تنها از سايت هايي كه رتبه بالايي دارند و شناخته شده و معتبر مي باشند استفاده كنيد. در زمان دانلود مراقب فايل هاي اضافه اي كه بعضي از سايت ها بار گذاري مي كنند و شما دانلود مي كنيد باشيد.اين فايل ها معمولا تروجان، ابزار جاسوسي و بدافزار هستند. زماني كه به يك سايت شك داريد،‌نام آن را با واژه SCAM در گوگل جستجو كنيد تا اگر مشكلي باشد بتوانيد آن را ببينيد.
 
6- فايل هاي ضميمه شده در ايميل ها را باز نكنيد
 
تا زماني كه مطمئن نشده ايد كه يك دوست يا فرد مورد اعتماد شما برايتان از طريق ايميل،‌ فايل ارسال مي كند، به هيچ وجه آن ها را باز نكنيد.بعضي از هرز نامه ها ممكن است حاوي ويروس يا بدافزار باشند.
 
هرگز ايميل هايي كه فايل EXE به آن ها ضميمه شده است را باز نكنيد.
 
اگر از برنامه هاي مديريت ايميل استفاده مي كنيد،‌مي توانيد تنظيمات پيش نمايش ضميمه هاي ايمل ها را غير فعال كنيد تا در صورت آلوده بودن اين فايل ها، رايانه شما آلوده نشود.