به گزارش گرداب از تسنیم، مهدی کریمی در مراسم افتتاح هاب ماهوارهای ایران (هما) دلایل شکلگیری این پروژه را تأمین زیرساختهای ارتباطی در مواقع بحران مطرح کرد و گفت: امکان ارائه سرویسهای برزو، ارتقا هاب با هدف صرفهجویی در شبکه فعلی، استفاده بهینه از پهنای باند ماهوارهای و رساندن بهرهوری حداقل به 40 درصد، تأمین نیازهای ارتباطی بروز VSAT و ارائه سرویسهای صوتی، ویدئویی و دیتا با کیفیت بالا بخشی از دلایل شکلگیری این پروژه بود.
معاون طرح و توسعه شرکت زیرساخت درباره قابلیتهای این پروژه نیز اظهار کرد: امکان بهرهبرداری از شبکههای خصوصی تجاری، استفاده در سامانههای متحرک مانند کشتیها، قطارها و شبکههای تلفن همراه، ارتباطات مواقع بحران با کیفیت خوب، دسترسی به اینترنت و نظارت و پایش ویدئویی از جمله برخی قابلیتهای هما است.
وی افزود: این پروژه 300 پایانه VSAT قابل ارتقا به 600 و همچنین قابلیت توسعه تا 1500 پایانه را دارد. ظرفیت انتقال آن 150 مگابیت بر ثانیه است و امکان اتصال به 5 ماهواره مستقل را به صورت همزمان دارد.
او خاطر نشان کرد: تکنیک پرش فرکانس را در این پروژه به کار گرفتهایم و امکان ارتباطات امن با قابلیت VPN و رمزنگاری که امکانی خوب برای سفارتخانهها است را نیز دایر کردهایم.
معاون توسعه زیرساخت گفت: این پروژه میتواند Back Hull اپراتورهای تلفن همراه در شرایطی نظیر ایام اربعین حسینی باشد که ترافیک ارتباطات بالاست و ممکن است ترافیک شبکه بالا رود. با استفاده از خدمات ماهوارهای میتوانیم ارتباط دکلهای BTS را با مراکز خدمات ایجاد و ترافیک را مدیریت کنیم.
وی همچنین گفت: چهار ایستگاه ماهوارهای اکنون در بومهن، اسدآباد، اصفهان و شهید حکمتنژاد داریم.