Gerdab.IR | گرداب

پروژه هاب ماهواره‌ای افتتاح شد

تاریخ انتشار : ۰۳ شهريور ۱۳۹۴

طرح هاب ماهواره‌ای ایران صبح امروز با حضور وزیر ارتباطات و معاون وی افتتاح شده و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

به گزارش گرداب از ایسنا، شبکه ماهواره‌ای وی ست از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت و با هدف استفاده از ارتباطات ماهواره‌ای در کنار دیگر سیستم‌های ارتباطی نظیر فیبر و رادیو به عنوان یک مکمل سهل‌الوصول و مطمئن برای تامین ارتباط نقاط دور افتاده و خاص در حداقل زمان ممکن و برای پاسخگویی به نیازهای ارتباطی در مواقع اضطراری و حوادث غیرمترقبه مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
طرح بهینه‌سازی هاب شبکه ماهواره‌ای وی‌ ست با اولویت استفاده حداکثری از منافع و امکانات موجود تهیه و ارائه شد و کار نصب و راه‌اندازی تجهیزات آن نیز در مرحله‌ی بعدی به انجام رسید.
 
این طرح برای تامین نیازهای ارتباطی حداقلی شرکت ارتباطات زیرساخت در شرایطی که امکان بهره‌برداری از دیگر بسترهای موجود (فیبر و رادیو) وجود ندارد اجرا شده است.
 
با نصب و راه‌اندازی تجهیزات پایانه‌های ماهواره‌ای در نقاط مورد نظر در حداقل زمان ممکن (کمتر از یک روز) امکان تامین ارتباط هر نقطه در داخل و خارج کشور برای شرکت زیرساخت فراهم شده و این شرکت قادر خواهد بود در اسرع وقت ترافیک هر نقطه را چه در داخل کشور و چه در خارج به شبکه‌های کشوری انتقال و ارائه کند.
 
اجرای این طرح قابلیت ارسال همزمان روی پنج ماهواره مختلف برای افزایش پوشش ماهواره‌ای و ارائه‌ی سرویس در بیش از دو سوم کره زمین را داراست.
 
در این مراسم مهندس محمود خسروی - معاون وزیر ارتباطات - با تقدیر از حمایت های دولت و مجلس در تحقق اهداف مد نظر، گفت: زیرساخت شبکه اصلی ارتباطی کشور و زمینه ساز دولت الکترونیک است و نیازمند ادامه حمایت مجلس و دولت است.
 
او با تبریک دهه کرامت و بزرگداشت هفته دولت، با تقدیر از رئیس جمهور به واسطه نگاه ویژه به ICT اظهار کرد: با پشتیبانی دولت و مجلس در سال گذشته، 700 میلیارد سرمایه گذاری کردیم که در غیر این صورت، با روند قبلی هشت سال زمان می برد که این کاری که الان انجام شده است تحقق یابد.
 
خسروی با اشاره به این که در حال حاضر 56 هزار و 619 کیلومتر فیبرنوری در کشور موجود است، اظهار کرد: در دو سال گذشته، 4700 کیلومتر فیبرنوری کشیده شد که رکوردی در این خصوص است.
 
وی گفت: در شبکه انتقال در ابتدای دولت یازدهم، 450 هزار E1 داشتیم که در حال حاضر به یک میلیون و 335 هزار رسیده است که ظرفیت انتقال کشور در این مدت کوتاه سه برابر شده و قرار است به 12 میلیون E1 برسد که با این کار، ظرفیت انتقال کشور شبکه 9 برابر می شود.
 
وی درباره شبکه IP نیز گفت: شبکه IP با 7/3 رشد به 2400 گیگابیت رسیده و قرار است با افزایش هشت برابری به 20 ترابیت برسانیم.
 
خسروی در بخش دیگر سخنان خود، با اشاره به اینترنت اشیاء و بیگ دیتا اظهار کرد: نمی توان نسبت به اتفاقات دنیا بی تفاوت بود و وزیر ارتباطات نیز در تمام این حوزه ها دارای دغدغه است و باید دانست هر توسعه ای به زیر ساختهای ما نیاز دارد و ما هم به حمایت بیشتر در تحقق اهداف نیازمندیم.
 
خسروی با تقدیر از تلاش همکاران شرکت ارتباطات زیرساخت افزود: نیروی انسانی زحمت زیادی کشیدند تا اهداف وزارت به خوبی پیاده سازی شود.
 
وی، ادامه داد: کارهای اصلی در راه است و تاکنون راههای میان بر را پیموده ایم.
 
مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: پروژه هاب ماهواره ای یکی از پروژه‌های مهم جهت پوشش مناطق غیر قابل دسترس و صعب العبور است.
 
وی با ابراز خرسندی از اجرای این پروژه پس از گذشت 12 سال گفت: خوشبختانه فناوری استفاده شده آخرین تکنولوژی روز دنیاست که با وجود تحریم ها کار بسیار مهمی بوده است.
 
وزیر ارتباطات هم در این مراسم بر ایجاد ارتباطات امن و پایدار تاکید کرد و گفت: لازم است فیبر، رادیو و ماهواره در اختیار یکدیگر باشند و نباید در هیچ برهه ای از زمان از آنها غافل شویم.
 
وی با بیان اینکه به دنبال عدالت ارتباطی در کشور هستیم، افزود: اولویت اول در این وزارتخانه ایجاد ارتباط تلفنی و اینترنت در روستاها و مناطق محروم است.
 
واعظی ادامه داد: در حال حاضر دو برنامه‌ موازی داریم که یک مورد آن از گذشته شروع شده تا بتوانیم ماهواره‌های مورد نیاز خود را در داخل بسازیم.
 
وی ادامه داد: با توجه به نیازمندی‌های بخش‌های مختلف از جمله صدا‌وسیما، بانک‌ها، شرکت‌های ماهواره‌ای، شرکت زیرساخت، وزارت ارتباطات و سایر کسب‌وکارهای مختلف نیازمند داشتن دو ماهواره ملی هستیم که یکی از آنها در ارتباط با پخش و مسایل ارتباطی است که کنسرسیومی متشکل از استفاده‌کننده‌ها در این بخش باید وجود داشته باشد و طبیعی است در این بخش محوریت کار بر عهده سازمان فضایی است.
 
وی اضافه کرد: ماهواره دیگر که بیشتر در بخش‌های کشاورزی، محیط زیست و هواشناسی استفاده می‌شود، ماهواره سنجش از راه دور است که تلاش داریم این دو ماهواره را در برنامه آینده کشور لحاظ کنیم.
 
واعظی با بیان اینکه به کارگیری فناوریهای نوین ارتباطی، رونق اشتغال و کسب و کار را در پی دارد، افزود: برخی معتقدند هدف گذاریهای ما در این وزارتخانه بلندپروازانه بوده است؛ اما با تلاش و همت همکاران در یک سال گذشته نشان دادیم که ان شاءالله به هدف گذاری هایمان می رسیم.
 
وزیر ارتباطات بر عملیاتی شدن گفته ها تاکید کرد و گفت: انتظار ما آن است که رسانه‌ها در هفته دولت زحمات و تلاش‌های شبانه روزی برای افتتاح این چنین پروژه هایی را در اختیار مخاطبان قرار دهند.
 
وی با بیان اینکه وزارت ارتباطات به عنوان بخشی از دولت تدبیر و امید نسبت به اشتغال در کشور مسوول است، افزود: با ایجاد شبکه ملی اطلاعات و دولت الکترونیک به دنبال خدمت رسانی موثر به مردم هستیم.
 
واعظی با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید، دولت توسعه است، افزود: همواره از فعالیت بخش خصوصی در حوزه ICT حمایت می کنیم.
 
وزیر ارتباطات اظهار کرد: وزارت ارتباطات آمادگی دارد هر کدام از اپراتورها در هر نقطه از ایران که به پهنای باند نیاز داشته باشند توسط شرکت زیرساخت، در اختیار آنها قرار دهد.
 
وی با بیان اینکه اگر تحریم‌ها 10 سال دیگر هم ادامه می یافت باز دشمنان کشور به اهداف خود نمی رسیدند، افزود: دشمنان امیدوار بودند نظام زمینگیر شود و بین حکومت، دولت و مردم اختلاف ایجاد شود.
 
وزیر ارتباطات ادامه داد: شرایط فعلی در کشور عرصه جدیدی در روابط منطقه ای و بین المللی برای ایران باز کرده است و ما می توانیم از این فرصت در فضای ارتباطی نهایت استفاده را ببریم.
 
واعظی در پایان تصریح کرد: تکنولوژی بهتر و قیمت مناسب تر نیز، یکی از دستاوردهای مذاکرات هسته ای برای کشور است.