به گزارش
گرداب به نقل از بوستون گلوب، بیش از دو سال است که پلیس فدرال آمریکا و نهادهای اطلاعاتی در مورد امکان سوءاستفاده کلاهبرداران و جانیان از فناوریهای رمزگذاری تلفن همراه و ... برای فرار از دست قانون هشدار میدهند.
پلیس و نهادهای اطلاعاتی آمریکا مدعی هستند فناوریهای پیچیده رمزگذاری گوشیهایی مانند آیفون بحران ساز شده اند و ردگیری تروریستها و آدم دزدها را دشوار کردهاند.
اما نتایج یک بررسی با مشارکت ماموران اطلاعاتی فعلی و سابق آمریکا نشان میدهد که ادعاهای مذکور بسیار اغراق شده هستند و تنوع فناوریهای مورد استفاده مردم از تلویزیونهای دارای میکروفون گرفته تا اتومبیلهای قابل اتصال به وب فرصتهای فراوانی را در اختیار دولت ها گذاشته تا بتوانند مجرمان مورد نظر را ردگیری و شناسایی کنند. لذا این تروریستها و مجرمان هستند که باید از این بابت نگران باشند و نه دولت ها و نهادهای اطلاعاتی آمریکا.
نتایج بررسی مذکور که توسط مرکز اینترنت و جامعه برکمن در دانشگاه هاروارد منتشر شده و بودجه آن را بنیاد Hewlett تامین کرده ثابت می کند برای توصیف چشم انداز فعالیت های جاسوسی و کنترلی دولت آمریکا استفاده از اصطلاحاتی مانند Going dark به معنای بدتر و دشوار شدن شرایط درست نیست.
بر همین اساس سیل استفاده از فناوری های جدید و استفاده گسترده از حسگرها و ابزارهای ارتباطی بی سیم موجب خواهد شد تا دادگاه ها و نهادهای قضایی با صدور احکام و دستوراتی خواستار دریافت اطلاعات ذخیره شده در آنها شوند. بررسی این داده ها اطلاعات زیادی در مورد عملکرد صدها میلیون نفر در سراسر جهان در اختیار نهادهای جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا قرار خواهد داد.
از سوی دیگر باید توجه داشت که آژانس امنیت ملی آمریکا خود عمدا ابزار و ادواتی بر روی سخت افزارهای شبکه ای نصب می کند تا بتواند شبکه های ارتباطی را در داخل و خارج آمریکا کنترل کند. علاوه بر این سازمان بدنام جاسوسی نرم افزارهای مختلف را هم دستکاری کرده و برای تسهیل سرقت اطلاعات بر روی آنها حفره های عمدی به وجود می آورد.
ابزار و محصولاتی که به این شیوه در سال های آینده قابل نفوذ خواهند بود بسیار متنوع بوده و از دستگاه های برشته کننده نان تا ملحفه خواب، لامپ ها، دوربین ها، سواک، قفل در، خودروها، ساعت، انواع پوشیدنی ها و .... را در برمی گیرند. وقتی چنین محصولاتی هم علاوه بر رایانه ها و گوشی ها قابل اتصال به اینترنت باشند دولتی مانند دولت آمریکا فرصتی بی همتا برای ردگیری افراد مورد نظر و شناسایی موقعیت مکانی آنها به دست می آورد. بنابراین عجز و ناله مقامات دولتی آمریکا در مورد ضرورت حذف برنامه های رمزگذاری داده ها از گوشی های همراه و رایانه ها بی مورد است.
یکی از سرسخت ترین منتقدان فناوری های رمزگذاری جیمز کومی رییس اف بی آی است که بارها در این زمینه به تندی سخن گفته است. برخی مقامات دیگر وزارت دادگستری آمریکا هم بارها ادعاهای کومی را تایید کرده اند.
آنان در توجیه دیدگاه هایشان به کنگره آمریکا اعلام کرده اند که رمزگذاری خودکار داده ها بر روی آیفون و اقدامات مشابه گوگل و مایکروسافت ردگیری مجرمین کاربر این محصولات را حتی در صورت دریافت حکم دادگاه دشوار می کند. این مقامات خواستار ایجاد مشکلات عمدی در سیستم های رمزگذاری فوق الذکر شدند. این در حالی است که متخصصان فناوری می گویند نتیجه چنین اقدامی ایجاد فرصتی طلایی برای هکرها و کلاهبرداران به منظور نفوذ به رایانه ها و گوشی ها و سواستفاده و سرقت اطلاعات مردم است.
بسیاری از نامزدهای جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اصرار بر دستکاری عمدی فناوری های رمزگذاری داده های کاربران دارند و هیلاری کلینتون نامزد دموکرات ها هم با ادعای کمک به مقابله با داعش کم وبیش از این ایده حمایت می کند.
تیم کوک مدیر عامل اپل اخیرا در گفتوگو با مقامات کاخ سفید گفته است که شرکت های فناوری داوطلبانه حاضر به کمک برای مقابله با داعش هستند ولی تلاش برای دسترسی به کلیدهای رمزگذاری لطفی به هکرهایی است که می توانند به اطلاعات نقل و انتقالات مالی، داده های مالی و جزییات ارتباطات شخصی افراد دسترسی پیدا کنند. به هر حال بعید به نظر می رسد این کشمکش در آینده نزدیک خاتمه یابد.