مدیریت در فضای مجازی؛

مدیریت پنهان یکی از بهترین راهکار مقابله با تهدیدات فضای مجازی

تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۹۴

دوران نوجوانی و جوانی هر فرد یکی از مهم ترین دوران زندگی اوست چرا که اساس شکل گیری شخصیت، هویت و حریم هر فرد در این سنین شکل می گیرد.

به گزارش گرداب، مثیم ترکیان در یادداشتی با عنوان «مدیریت پنهان یکی از بهترین راهکار مقابله با تهدیدات فضای مجازی» نوشت:

دوران نوجوانی و جوانی هر فرد یکی از مهم ترین دوران زندگی اوست چرا که اساس شکل گیری شخصیت، هویت و حریم هر فرد در این سنین شکل می گیرد.

یکی از تهدیداتی که امروزه نوجوانان و جوانان کل جهان خصوصا جوانان کشورمان که سابقه و پیشینه اسلامی ودینی دارد تهدید می کند گسترش و فراگیری استفاده نا صحیح از فضای مجازی است فضایی که سر و ته آن معلوم نیست و کسی که وارد آن می شود عملا خواسته یا ناخواسته وارد هر فضایی می شود و در این میان فضاهای بیشتر مورد پسند واقع می شوند که جذابیت بیشتری دارند.

این جذابیت بسته به نوع تفکر و سن افراد متفاوت است اما برای نوجوانان و جوانان و حتی افراد میان سال جاذبه های جنسی همیشه جذابیت داشته است از این رو اکثر سایت‌‎های اینترنتی برای جذب مخاطب رو به تتمیع جنسی و استفاده از جاذبه های جنسی می کنند. این تبلیغ حتی در فیلم ها، بازی‌ها و گروه های اجتماعی بسیار مشهود است.

هدف این سایتها به بلوغ زودرس رساندن جوانان و نوجوانان است تا با استفاده از حس کنجکاوی جوانان آنها را به انحطاط و انحراف از مسیر اصلی و طبیعی زندگی وا دارد و در نهایت به زوال جامعه، ارتباط نزدیک دختر و پسر در سنین پایین و ازدواج های زودهنگام احساسی و آمار بالای طلاق ختم شود.

این یکی از هدفهای این نوع سایتها هستند سایتهایی که وارد مرحله جدیدی از ارتباط با مخاطب شده‎اند و به چت کردن سریع و آسان با صوت و تصویر روی آورده‎اند این یکی از خطرناک ترین نوع تهدیدات است چرا که هر ساعت و دقیقه یک مهمان ناخوانده و غریبه در خانه است و والدین از وجود این آدم بی خبر هستند و هر آن احتمال سوء استفاده از تصاویر و شاید به بدتر از آن خود نوجوان خانواده وجود دارد.

این موضوع وقتی تشدید می شود که نوجوان احساساتی شده و به دنبال استقلال فکری از والدین و رهایی از وابستگی است و در عین حال در جستجوی رابطه عاشقانه با فرد دیگری است.

این نوع ارتباط همراه با سلب اعتماد از والدین و اعتماد به جنس مخالف در فضای مجازی همراه است و تلاش والدین برای درست کردن این قضیه فقط این ماجرا را تشدید می کند و در نهایت به جنگ اعصاب برای خانواده و ضربه خوردن آن خانواده می انجامد.

حال چه باید کرد که نوجوان و جوان خانواده به پرتگاه احساس در فضای خیال و مجاز فرو نرود؟

معمولا در خانواده هایی که از نظر علم اینترنت و فضای مجازی در سطح کم سواد قرار دارند این پدیده سریع تر اتفاق می افتد چون والدین قدرت کنترل فرزند خود را ندارند پس علم کامپیوتر خود را بالا ببرید تا بتوانید فرزند خود را کنترل کنید.

مسلما مسئول تربیت فرزندتان خودتان هستید پس همانگونه که تربیت در فضای واقعی را به او می آموزید طریقه استفاده از اینترنت و زندگی در فضای مجازی را به فرزندتان بیاموزید. محدود و ممنوع کردن اینترنت باعث واکنش معکوس جوان خانواده می شود پس اینترنت را کنترل شده و طبق قوانین زمانی خاص به فرزند خود بدهید و برای این قانون تنبیهات و تشویقات محکمی قرار دهید.

مدیریت پنهان بهترین راهکار برای اطلاع از اوضاع و احوال و ارتباطات فرزندان در فضای مجازی است یعنی شما با دنبال کردن فرزندتان در گروه ها و فضاهای مختلف مجازی به صورت ناشناس و چک کردن رایانه و موبایل آنها به صورت نا محسوس از اوضاع فرزندتان و افرادی که با آنها در ارتباط است و افرادی که فرزنداتن با آنها در ارتباط هستند مطلع شوید و با انجام اقدامات پیش گیرانه مانع از بروز مشکل اساسی در خانواده شوید.