Gerdab.IR | گرداب

۴ هزار درگاه الکترونیک مشکوک به پولشویی، مسدود شد

۴ هزار درگاه الکترونیک مشکوک به پولشویی، مسدود شد
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۴۰۰

مقام مسئول در شبکه بانکی گفت: ۴۱۰۰ ترمینال که حساب با درگاه منطبق نبود و مشکوک به پولشویی و یا اجاره‌ای بودن درگاه بودند، مسدود شدند.

به گزارش گرداب، کاظم دهقان، مدیر عامل شرکت شاپرک درباره آخرین وضعیت پرداخت یار‌ها گفت: از ابتدای سال سازماندهی و ساماندهی پرداخت یار‌ها را در دستور کار داشتیم. در حقیقت پرداخت یار‌هایی که در قاعده مدل‌های تسویه پرداخت یاری نبودند فرآیند‌های بیرون از شرکت شاپرک و قواعد مصوب بانک مرکزی را دنبال می‌کردند. خوشخبتانه با همت و تلاشی که شد، حدود ۴۰ هزار ترمینال و پذیرنده از این مدل‌ها حذف شد؛ بنابراین آن‌هایی که خارج از حیطه نظام پرداخت یاری تسویه شاپرک بودند، حذف شدند و همه آن‌هایی که ماندند، منتقل شدند.

مدیر عامل شرکت شاپرک افزود: از سوی دیگر مجموعه‌ای از تخلفات در حوزه این گروه از پرداخت یار‌ها در طول شش تا هفت ماه گذشته صورت گرفته بود که با هماهنگی بانک مرکزی به ترتیب شناسایی شده و بر اساس آخرین تصمیمات و کار‌های انجام شده، شب گذشته و امروز نزدیک ۴۱۰۰ ترمینال که شِبای پشت ابزار پذیرش منطبق با دارنده پذیرنده نبود، مسدود شدند.

به عبارت دیگر یعنی پول به حسابی می‌آمد که دارنده درگاه نبود و مشکوک به پولشویی و یا اجاره‌ای بودن درگاه بودند؛ بنابراین ۴۱۰۰ ترمینالی که پس از اخطار‌های شاپرک همچنان به رویه خلاف قانون ادامه دادند، مسدود شدند.

به گفته این مقام مسئول، هدف از مسدودسازی این درگاه‌ها این است که ذی نفع درگاه با دارنده درگاه یکسان شوند.

دهقان تأکید کرد: در مجموع با تخلفات مختلفی مواجه شدیم؛ یکی، خارج از پرداخت یاری بودند که با آن‌ها مقابله کردیم و پذیرندگانی که خارج از این حوزه بودند را غیرفعال و مسدود کردیم. تخلف دیگر هم همین عدم انطباق شبا بود و تخلفات دیگری همچون حساب‌های تجمیعی دارند که در چند مرحله با آن‌ها برخورد شده و در روز‌های آتی هم در این مسیر هر تخلفی شناسایی شود حتماً اعمال مقررات قانونی خواهد شد.

خاطرنشان می‌شود پرداخت یار‌ها نوعی کسب و کار‌های آنلاین هستند که برای تسهیل امور پرداختی کسب و کار‌ها و ارائه سریع‌تر و راحت‌تر ابزار‌های پرداختی از سوی بانک مرکزی و با عاملیت شرکت شاپرک مجوز راه اندازی درگاه‌های الکترونیکی دریافت و پرداخت پول راه اندازی کرده و با دریافت مجوز‌های قانونی لازم و انعقاد قرار داد با شرکت‌های ارائه دهنده خدمات پرداخت (PSP) به شبکه الکترونیکی پرداخت کارت (شاپرک) متصل می‌شوند و به صورت غیرمستقیم می‌توانند ابزار‌های پذیرش و پرداخت را ارائه دهند.