اندروید اطلاعاتی را درباره شش قابلیت جدید منتشر کرد که تابستان امسال قابل دسترس خواهند شد.
به گزارش گرداب، بعضی از این قابلیتها مانند ستاره دار کردن پیامهای متنی برای پیدا کردن راحتتر آنها یا پیشنهاد اموجی متناسب با متنی که کاربر در حال نوشتن آن است، ارتقای کیفی قابلیتهای موجود محسوب میشوند. اما جنبههای دیگر این به روزرسانی بر امنیت، ایمنی و دسترس پذیری تاکید دارند.
گوگل تابستان گذشته قابلیتی را به اندروید اضافه کرد که از تلفن کاربر به عنوان یک لرزه سنج استفاده میکند تا بزرگترین شبکه تشخیص زلزله جهان را ایجاد کند. این سیستم رایگان است و از زمان آزمایش شدن آن در کالیفرنیا، در نیوزیلند و یونان هم راه اندازی شده است. اکنون گوگل این قابلیت را در کشورهای ترکیه، فیلیپین، قزاقستان، جمهوری قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان عرضه خواهد کرد. این شرکت اعلام کرده که این قابلیت را سال میلادی جاری در کشورهای بیشتری عرضه خواهد کرد و اولویت را به کشورهایی داده که بالاترین ریسک زلزله را دارند.
گوگل همچنین در حال توسعه قابلیت دیگری است که سال گذشته معرفی شد و دستیار گوگل (Google Assistant) را با اپلیکیشنهای اندرویدی سازگارتر میکند. در به روزرسانی اولیه، اپلیکیشنهایی نظیر اسپاتیفای، اسنپ چت، توییتر، والمارت، دیسکورد و مینت پشتیبانی شده بودند و در به روزرسانی اخیر از اپلیکیشنهایی نظیر eBay و یاهو فاینانس نام برده شده است. این قابلیتها قابل مقایسه با پشتیبانی برنامه سیری اپل از اپلیکیشنهای iOS است که شامل امکان باز کردن برنامه ها، اجرای وظایف و ضبط فرامین کاربر است.
در زمینه دسترس پذیری، گوگل قابلیت ردیابی چشم را تقویت کرده که اکنون در مرحله آزمایشی بتا قرار دارد. فناوری ردیابی چشم به افراد امکان میدهد از برنامه Voice Access بخواهند تنها زمانی پاسخ دهد که آنها به صفحه گوشی خود نگاه میکنند و به این ترتیب افراد به طور طبیعی با دوستانشان صحبت میکنند و همزمان از تلفن خود استفاده میکنند. همچنین وارد کردن کلمه عبور در Voice Access تقویت شده است و هنگامی که کادر کلمه عبور را تشخیص میدهد، به کاربر اجازه میدهد با گفتن حروف، اعداد و نمادها مانند پی بزرگ یا علامت دلار، سریعتر کلمه عبور را وارد کنند.
دستیار گوگل در اکتبر در دستگاههای مجهز به فناوری ردیابی چشم قابل دسترس شد و در همان ماه، محققان گوگل آزمایشی را شروع کردند که به افرادی که از زبان اشاره استفاده میکردند، اجازه میداد به عنوان گوینده فعال در تماسهای ویدیویی شناسایی شوند. اپل قابلیت مشابه ردیابی چشم را ندارد، اما در سال ۲۰۱۷ شرکت سنسو موتوریک اینسترامنت را خریداری کرد که در این زمینه تخصص دارد و ممکن است چنین قابلیتی در اپل در دست توسعه باشد.
بر اساس گزارش تِک کرانچ، با به روزرسانی اخیر اندروید، کاربران اندروید اوتو میتوانند تجربه خود را شخصی سازیتر کنند. اکنون کاربران میتوانند لانچر اسکرین گوشی خود را تنظیم کرده، وضعیت تاریک را به صورت دستی تنظیم کنند و با نوار پیمایشای تا زد به راحتی به مرور محتوا در اپلیکیشنهای رسانهای بپردازند.