خطرات به‌کارگیری رمزارز‌ها توسط بانک‌های مرکزی

خطرات به‌کارگیری رمزارز‌ها توسط بانک‌های مرکزی
تاریخ انتشار : ۲۰ مهر ۱۴۰۰

ارز‌های دیجیتالی که تحت حمایت بانک‌های مرکزی هستند ممکن است در شرایط بحران مالی در آینده، گزینه کارآمدی برای وام‌دهندگان تجاری باشند.

به گزارش گرداب - این یکی از خطرات احتمالی است که بسیاری از بانک‌های مرکزی جهانی از جمله فدرال رزرو آمریکا، بانک انگلیس، بانک مرکزی اروپا و بانک ملی سوئیس مطرح کرده‌اند.

براساس گزارشات منتشر شده توسط بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی، شواهد موجود از عملکرد‌های سیستماتیک بانکی قبلی نشان می‌دهد که در شرایط بحرانی چقدر احتمال این که مردم، موجودی و پول‌های خود را از بانک‌ها برداشت کنند، بالاست. بنابراین، با هزینه‌های کمی که تراکنش‌های مربوط به ارز‌های دیجیتال ارائه شده توسط بانک مرکزی دارند، احتمال خالی شدن بانک‌ها از سپرده‌های مردمی در شرایط بحرانی تشدید می‌شود.

با زیاد شدن تعداد ارز‌های دیجیتالی که امکان انجام تراکنش‌های بین‌المللی فوری را فراهم می‌کنند و مقررات خاصی برای نظارت آن¬ها وجود ندارد، بانک‌های مرکزی در تلاشند تا توکن‌های دیجیتالی خود را عرضه کنند. چین در حال حاضر، در حال توسعه یوان دیجیتالی خودش است و دیگران را نیز تحت فشار قرار داده تا از آن استفاده کنند.

در تحقیقات بانک‌های مرکزی هم‌چنین به جزئیات تأثیرات احتمالی‌ای که این روش بر روی غول‌های بانک جهانی خواهد گذاشت، اشاره شده است. طبق تحقیقات، ارز دیجیتال ارائه شده توسط بانک مرکزی می‌تواند سهم عمده‌ای از سپرده‌های تجاری را به خود اختصاص دهد و در نتیجه منابع مالی با مشکل روبرو شود.

بر اساس یکی از گزارش‌ها، ارز‌های دیجیتالی تحت حمایت دولت می‌تواند منجر به ایجاد نوسان بیش‌تر در سپرده‌ها و یا کاهش قابل توجه و طولانی مدت سپرده‌های مشتریان شود. این مشکل در شرایط خاصی می‌تواند بر سودآوری بانک‌ها، وام دهی و ارائه کلی خدمات مالی تأثیر بگذارد.