ذخیره ۲۰۰ زتابایت داده در جهان تا سال ۲۰۲۵

ذخیره ۲۰۰ زتابایت داده در جهان تا سال ۲۰۲۵
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۴۰۱

۵۰ درصد از داده‌ها در فضای ابری نگهداری خواهد شد. این به منزله این است که در طول ۵ سال آینده حفاظت از داده مسئله روز خواهد بود.

به گزارش گروه ترجمه گرداب، موسسه تحقیقاتی Cybersecurity Ventures پیش‌بینی می‌کند که مجموع داده‌های ذخیره شده به‌طور کلی در سال ۲۰۲۵ به ۲۰۰ زتابایت خواهد رسید. از این میزان داده، ۱۰۰ زتابایت آن در فضای ابری نگهداری خواهد شد.

منظور از فضای ابری، فضا‌های امری عمومی و شبکه‌های اجتماعی، فضا‌های ابری خصوصی، فضای ابری متعلق به دولت‌ها، شرکت‌های خرد و کلان است. در سال ۲۰۱۵ میزان حجم داده‌های ذخیره شده در فضای ابری نسبت به کل داده‌ها تنها ۲۵ درصد بود. اما در سال ۲۰۲۵ این میزان قرار است به ۵۰ درصد افزایش پیدا کند.

زتابایت به معنای ۱۰ به توان ۲۱ است. مجموع داده ذخیره شده در سال ۲۰۲۵، ۲۰۰ زتابایت خواهد بود که این شامل داده‌های ذخیره‌شده در زیرساخت‌های خصوصی و عمومی اطلاعات فناوری، داده‌های ذخیره‌شده در زیرساخت‌های پایگاه داده‌های فضای ابری، داده‌های ذخیره‌شده در دستگاه‌های رایانه‌ای و اینترنت اشیا خواهد بود.

این رشد بسیار سریع در این زمینه را نشان می‌دهد و فرصت را برای نوآوری و همچنین جرائم سایبری فراهم می‌کند. این داده‌های بی‌شمار فرصت چشمگیری برای شرکت‌های بزرگ فراهم می‌کنند تا با پردازش و کسب درآمد از آن، زیرساخت‌های اقتصاد دیجیتالی خود را وسیع‌تر سازند.

در حال حاضر حدود ۵ میلیارد نفر در جهان از امکان دسترسی و ذخیره اطلاعات خود در دستگاه‌های دیجیتالی برخوردارند. این ۵ میلیارد به منزله ۹۰ درصد انسان‌های کره زمین بالای ۶ است. پیش‌بینی شده تا پایان این دهه میلادی (۸ سال آینده) این میزان به ۷.۵ میلیارد نفر کاربر آنلاین برسد که تولید داده می‌کنند.

در سال ۲۰۲۰، میزان ۳.۵ میلیارد گوشی همراه در جهان وجود داشت و به عبارتی ۴۵ درصد از جمعیت جهان گوشی همراه داشتند. بازار تلفن همراه انتظار می‌رود با ورود فناوری‌های ۵ جی به سمت برنامه‌هایی با محور فضای ابری برود و بسیاری از اطلاعات در فضای ابری ذخیره شود.

در حال حاضر ۲ میلیارد نفر بازیکن بازی‌های ویدیویی در جهان داریم. بازار بازی‌های فضای ابری که اطلاعات را در این فضا ذخیره می‌کند، انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۱۷ رشد ده برابری به خود ببیند. ورود فناوری ۵ جی باعث رشد چشمگیر این صنعت تا انتهای این دهه خواهد شد.

برطبق یک سرشماری، در جهان تا سال ۲۰۱۹ تنها ۱۹ میلیون توسعه‌دهنده نرم‌افزار وجود داشته است. پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ این افراد به ۴۵ میلیون برسد که این به منزله ۲۰ درصد رشد سالانه است.


گروه پژوهشی این موسسه پیش‌بینی کرده‌اند که در جهان ۳۳۸ میلیارد خط کد برنامه‌نویسی جدید در سال ۲۰۲۵ خواهیم داشت. در سال ۲۰۱۷ تنها ۱۱۱ میلیارد خط کدِ برنامه‌نویسی شاهد بودیم.

در سال‌های اخیر بر حوزه فعالیت‌هایی که اینترنتی می‌شوند، به شدت افزوده شده است و اکنون شاهد متصل شدن چراغ‌های راهنمایی و رانندگی به فضای ابری هستیم.

افزون بر این سامانه‌های امنیتی منازل، ابزارآلات هوشمند در منازل نیز به اینترنت متصل خواهد شد و پیش‌بینی شده است که دستگاه‌های اینترنت اشیا در سال ۲۰۲۲ به ۳۱ میلیارد دستگاه برسد و تا سال ۲۰۲۵ شاهد ۷۵ میلیارد دستگاه اینترنت اشیا باشیم که همه آن‌ها به تولید و ذخیره داده می‌پردازند.

منبع: cybersecurityventures