شیوع سایتهای شبکههای اجتماعی و وبسایتهای اشتراک تصاویر ویدئویی دولت آمریکا را تشویق کرده است که تأثیر بیشتری بر ساختارسیاسی کشورهایدیگر بگذارد، ضمن اینکه بخش قابلتوجهی از جمعآوری اطلاعات و نشان کردن کیسهای جاسوسی و به کارگیری آنها در شبکههاي اجتماعی از جمله فیسبوک اتفاق میافتد.
سرویس پاسخ به سؤالات گرداب- نگاهی به ماهیت اینترنت، چگونگی شکلگیری و تاریخچه این شبکه و توجه به نکاتی که در ادامه میآید، روشنگر این موضوع خواهد بود.
عصر حاضر، عصر اطلاعات و انفجار اطلاعات است؛ کشوری در این عصر ابر قدرت میماند که اطلاعات بیشتر و دقیقتری در اختیار داشته باشد؛ بنابراین جمعآوری اطلاعات در این حوزه از اهمیت ویژهای برخوردار خواهد بود. از نظر شما اینترنت بهترین بستر برای این هدف نیست؟
"رابرت گیتس" وزیر دفاع آمریکا در ژوئن 2009 اعلام کرد، تکنولوژیهای رسانههای اجتماعی همچون توئيتر که نقشی حیاتی در مستندسازی و هماهنگی اعتراضات در ایران به ویژه تهران داشتند، یک دارایی استراتژیک عظیم برای آمریکا محسوب میشوند.
3. آژانس امنیت ملی (National Security Agency) مشهور به NSAیک آژانس دولتی در آمریکا است که زیر نظر وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا اداره میشود.
1-3- وظیفه اصلی این آژانس نظارت بر مخابرات و فعالیتهای ماهوارهای و کشف رمز است. طبق قانون، فعالیتهای جاسوسی این آژانس محدود به روابط خارجی و تنها جاسوسی ارتباطات است و جاسوسی انسان را شامل نمیشود.
2-3- بوش پدر، اواخر دوره ریاست جمهوریاش، اظهارات تعجبآوری را خطاب به افکار عمومی بیان میکند: «به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، میتوانم به شما اطمینان خاطر بدهم که عملیات شنود، فاکتور اصلی فرآیند تصمیمگیری ما در عرصه بینالمللی است.»
مدیر آژانس امنیت ملی آمریکا در گفتوگویی با مطبوعات، گویی بخواهد به جرج بوش پاسخ دهد، میگوید: «هیچ اتفاقی در سیاست خارجی آمریکا نیست که مورد توجه دولت نباشد و همچنین در آن، آژانس امنیت ملی آمریکا حضور نداشته باشد.»
3-3- شنود دائم ارتباطات از راه دور، در سراسر جهان (موبایل، فکس، ایمیل و ارتباطات انفورماتیک) و همچنین دریافت و تحلیل تصاویر ماهوارهای، در حوزه وظایف سازمان امنیت ملی آمریکا (NSA) است. این آژانس، صدهزار نفر نیرو در استخدام خود دارد که این افراد در مراکز مختلف در آمریکا و ایستگاههای شنود مستقر در خارج، به کار مشغولاند.
میهنپرستی آمریکایی به گونهای است که همه شرکتهای ارائهدهنده خدمات اینترنتی-که اکثرشان آمریکایی هستند- به آژانس امنیت ملی کشورشان اجازه میدهند، دادههای مشتریانشان و همینطور ارتباطات اینترنتیشان را کنترل کند.
4-3- NSA با مشارکت آژانسهای مشابه در انگلستان، کانادا، استرالیا و زلاندنو تحت عنوان گروهی با نام "یوکوزا" (UKUSA ) بهصورت گستردهای بر روی سیتمهایی به نام "اشلون" (ECHELON) کار میکنند که توانایی مانیتور کردن بخش عظیمی از ارتباطات تلفنی، فکسی و دادهای جهان را دارد.
5-3- "هارت لند" یا همان قلب تپنده دنیا در حال حاضر به دلیل وجود بیش از 60 درصد منابع انرژی دنیا و استراتژیکی مانند دریای خزر، خلیج فارس و تنگه هرمز در منطقه ما قرار دارد؛ طبیعتاً این قلب تپنده به مغز نیاز دارد! آمریکا از سال 1953 که NSA را به وجود آورد با هدف تبدیل شدن به مغز جهان وارد میدان شد و شبکه عصبی که از این مغز به تمام انتهای بدن کشیده میشود اینترنت است.
وقتی شما یک ایمیل ارسال میکنید تا در اتاق کناری به دست همکارتان برسد، همانند سلولی است که پیام عصبی را صادر میکند، پیام به مغز میرود، بازمیگردد و به سلول کناری میرسد.
برای مثال وقتی از فینگر پرینت لپتاپ برای اولین بار استفاده میکنید، اثر انگشت شما در اینترنت ثبت میشود و برای شما پروندهای تشکیل میدهند؛ برای اولینبار که به وبکم خیره میشوید مردمک چشم شما را اسکن میکنند و این اطلاعات به پرونده شما ضمیمه میشود!
NSA در واقع "برینلند" یا همان مغز متفکر زمین است. ما در واقع سلولهای متصل به مغزی هستیم که هر حرکت ما تحت کنترل مغز انجام میگیرد. NSA روزی سه میلیارد پیام را پردازش میکند.
مدیر این آژانس، به هنگام یکی از معدود مصاحبههایش با مطبوعات، اعلام کرده بود که او باید هر سه ساعت، اطلاعاتی معادل کل کتابخانه کنگره آمریکا را تحت ادارهاش داشته باشد .
4. هیلاری کلینتون در تاریخ 30 دی ماه 88 سخنرانی بلندبالایی در خصوص آزادی اینترنت و سیاستهای دولت آمریکا در جمع دولتمردان و سیاستمداران آمریکا ارائه میدهد و به صراحت به این نکته اشاره میکند که: «من برای خدمت به دموکراسی و دستیابی به اهداف دیپلماتیکمان، تیمی متشکل از کارشناسان و افراد با استعداد گردهم آوردهام تا اقداماتمان را در تلاشهای مربوط به سیاستمداری متناسب با قرن بیست و یکم رهبری کنند؛ آنها ابتکار جامعه مدنی2 (2 web) را راهاندازی کردند. در یک مدت کوتاه ما اقدامات قابل توجهی را برای تبدیل این فناوریها به نتایجی که موجب ایجاد تغییرات میشوند، به انجام رسانیدهایم!»
او همچنین در اوایل سال جاری میلادی، در ضیافت شامی که با حضور 10 شخصیت مهم در عرصه تکنولوژی ارتباطی و رسانههای اجتماعی در وزارت امور خارجه آمریکا برگزار شده بود، آزادی دسترسی به اینترنت را از اولویتهای حقوق بشری و سیاست خارجی آمریکا خواند.
5. هماکنون سرورهای اصلی اینترنت در پنتاگون است؛ یعنی وزارت دفاع آمریکا! بديهي است موضوعي در وزارت دفاع آمریکا تعریف میشود که ابزار دفاع یا حمله باشد.
6. اظهارات مقامات آمریکایی در دورههای مختلف، رسواییهای اطلاعاتی که در غرب در خصوص آژانس امنیت ملی و شبکه اشلون اتفاق افتاده است، اتخاذ تصمیمگیریهای دقیق در سیاست خارجی که تنها و تنها بر اساس اشراف اطلاعاتی صورت میگیرد، تحلیلهای متعددی که کارشناسان اطلاعاتی در سراسر جهان از امپراتوری اطلاعاتی آمریکاییها دارند، قراردادهای متعددی که گوگل، مایکروسافت و دیگر غولهای رسانههای مجازی دنیا با سیا و آژانس امنیت ملی آمریکا میبندند و دهها مورد دیگر که هر روز در رسانهها شاهد اخبار آن هستیم را، اگر با کمی چاشنی بصیرت و ذکاوت کنار هم قرار دهید حدیثی مفصل خواهید خواند از این مجمل...