Gerdab.IR | گرداب

افزایش احساس بی‌خوابی و تنهایی؛ اثرات استفاده از هوش مصنوعی در محل کار

افزایش احساس بی‌خوابی و تنهایی؛ اثرات استفاده از هوش مصنوعی در محل کار
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۴۰۲

مطالعه‌ی جدیدی که در چندین کشور جهان انجام شده است نشان می‌دهد که استفاده از هوش مصنوعی در محل کار می‌تواند موجب افزایش حس تنهایی، اختلالات خواب و مصرف الکل شود.

به گزارش گرداب به نقل از گیزمودو، بر اساس مطالعه‌ای که توسط گروهی از پژوهشگران در آمریکا، تایوان، اندونزی و مالزی انجام شده است، افرادی که هنوز شاغل بودند اما از هوش مصنوعی استفاده می‌کردند، به‌طور مرتب با افزایش احساس تنهایی، بی‌خوابی و مصرف الکل روبه‌رو بوده‌اند.

محققان مدعی‌اند که اگرچه افراد ممکن است همچنان در محل کار حضور داشته باشند، اما استفاده از این فناوری موجب حذف ارتباطات انسانی شده و حس تنهایی را در آن‌ها تشدید کرده است.

پژوهشگران برای انجام این مطالعه کارمندان را به دو گروه جداگانه تقسیم کردند. از یک گروه خواسته شد تا به مدت سه روز از هوش مصنوعی استفاده نکنند و به گروه دوم گفته شد که تا جای ممکن در کار‌های خود از هوش مصنوعی کمک بگیرند. کارمندان گروه دوم در اندونزی و مالزی با افزایش حس تنهایی و بی‌خوابی مواجه شدند.

اثر استفاده از هوش مصنوعی بر افراد مختلف متفاوت است

در آزمایش تایوان که روی ۱۶۶ مهندس یک شرکت زیست‌دارویی انجام شد، کارمندان گروه دوم تمایل بیشتری به استفاده از الکل پس از پایان ساعات کار پیدا کردند، ولی حس تنهایی و بی‌خوابی در آن‌ها مشابه گروه اول بود.

یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که واکنش به استفاده از هوش مصنوعی بسته به هر شرکت می‌تواند متفاوت باشد و تبعات گوناگونی را به‌همراه بیاورد. اما کسانی که از این فناوری استفاده می‌کردند، بیشتر از بقیه پذیرای کمک به همکاران خود بودند. البته این مسئله می‌تواند تحت تأثیر حس تنهایی و نیاز به تعاملات اجتماعی هم باشد.

دانشمندان تأکید می‌کنند که انسان‌ها موجوداتی اجتماعی هستند و محدودسازی تعاملات کارمندان با هوش مصنوعی می‌تواند بر زندگی آن‌ها اثر منفی بگذارد؛ بنابراین شرکت‌هایی که می‌خواهند از این فناوری استفاده کنند، باید مطمئن شوند که نیرو‌های خود را ایزوله نمی‌کنند و فرصت ارتباط با افراد را برای آن‌ها فراهم می‌سازند.

منبع: دیجیاتو