به جای اینکه محبوبیت محتوای طرفدار فلسطین را به عنوان زنگ خطری برای نگرشهای جوانان در نظر بگیرند، همچنان خود پلتفرمها را مقصر میدانند و به دنبال سرکوب و بستن صدای مخالفان هستند.
به گزارش گرداب، شروع ابعاد جدید جنگ رژیم صهیونیستی با مردم مظلوم فلسطین تجربه زیست در جهان مجازی را برای همیشه تغییر داد.
در چند ماه اخیر شبکه اجتماعی تیکتاک برخلاف سایر شبکههای اجتماعی مطرح مانند اینستاگرام، فیسبوک و اسنپچت، هدف انتقادهای گسترده مقامات رژیم صهیونیستی قرار گرفت. تیکتاک از زمان بالا گرفتن درگیریها پس از عملیات طوفانالاقصی به یکی از مراکز اصلی حامیان فلسطین تبدیل شده و هشتگهای آزادی فلسطین در آنجا ترند اصلی است.
در ماههای اخیر مقامات غربی، شرکتها و سازمانهای مختلف تلاش کردند با تهدید تیکتاک جلوی این روند را بگیرند. تیکتاک، اما مدعی بود که بهشکل عامدانه و از روی نیت قبلی هیچ محتوای به اصطلاح «یهودستیزانه»ای را بر روی پلتفرم خود ترویج نمیکند. ماه گذشته مدیرعامل تیکتاک، شو چو با مدیران تیندر، فیسبوک و ... دیدار داشت در این دیدار از او خواستند جلوی انتشار محتوای ضد صهیونیستی را بگیرد. در آن دیدار یهودیها مدعی شدند که تیکتاک به بزرگترین جنبش یهودستیزانه پس از آلمان نازی تبدیل شده است.
قبل و بعد از این دیدار بارها قانونگذاران غربی تیکتاک را متهم میکردند که به شکل عامدانه ویدیوهای حامیان فلسطین را در صفحات مختلف منتشر میکند و به شکل پنهان میخواهد نسل جدید آمریکا را علیه صهیونیستم بار بیاورد. تیکتاک بارها این ادعا را رد کرد و در بیانیهای گفت که هشتگ حامیان اسرائیل (#standwithisrael) نیز در حد تاریخ ۷ تا ۳۱ اکتبر ۴۶ میلیون بار دیده است و میزان بازدیدی که این هشتگ داشته بسیار بیشتر از هشتگ همراهی با فلسطین (#standwithpalestine) دیده شده است. هشتک همراهی با فسطین تنها ۲۹ میلیون بار در این شبکه اجتماعی بازدید داشته است.
با این وجود گروهی از سناتورهای جمهوریخواه آمریکا که از مدتها قبل به دنبال فیلتر کردن تیکتاک بودند، فضا را مناسب دیدند و دوباره تیکتاک را به ابزار دولت چین برای گسترش پروپاگاندا و اخبار جعلی علیه آمریکاییها متهم کردند.
ادعای اینکه تیکتاک عمداً ویدیوهای طرفدار فلسطین را به خورد به جوانان میدهد، بدفهمی بزرگی و ناشی از نشناختن ماهیت تیکتاک، نحوه استفاده از این پلتفرم و کاربران آن. از حدود ۱۵۰ میلیون کاربر فعال ماهانه تیکتاک در ایالات متحده، حدود ۶۰ درصد بین ۱۶ تا ۲۴ سال و ۲۶ درصد دیگر بین ۲۵ تا ۴۴ سال دارند. این برنامه تحت سلطه نسل جدید است و جوانان به طور طبیعی با فلسطین همدردی میکنند.
پیش از طوفان الاقصی در ۷ اکتبر، حمایت آمریکاییها از آرمان فلسطین بیشتر شده بود، اما اکنون برای اولین بار است که همدردی نسبت به فلسطین در آمریکا (۴۹ درصد) بسیار بیشتر از همدردی نسبت به صهیونیستها بوده است (۳۸ درصد). نظرسنجی گالوپ نشان میدهد که حمایت از رژیم صهیونیستی در میان جوانان آمریکایی بسیار کمتر است.
قبل از جنگ ۴۲ درصد جوانان آمریکایی از فلسطینیها حمایت میکردند و تنها ۴۰ درصد حامی اسرائیل بودند. جنگ این تفاوت را تشدید کرده و به گزارش نظرسنجی دانشگاه کوئینیپیاک (شروع به جانبداری بیشتر از آرمان فلسطین کرده بودند، اما امسال برای اولین بار، دموکراتها میگویند که نسبت به فلسطینیها (۴۹ درصد) بیشتر از اسرائیلیها (۳۸ درصد) همدردی هستند.
نظرسنجی گالوپ از بهار ۲۰۲۳. حمایت از اسرائیل در میان جوانان آمریکایی کمترین میزان است و ۴۲ درصد از فلسطینیها و ۴۰ درصد از اسرائیلیها حمایت میکنند. جنگ این تفاوت را تشدید کرد: بر اساس نظرسنجی دانشگاه کوئینیپیاک، از اواسط اکتبر تا اواسط نوامبر، حمایت از فلسطین در میان رای دهندگان جوان از ۲۶ درصد به ۵۲ درصد افزایش یافت.
اگرچه اکثر آمریکاییها هنوز از اسرائیل حمایت میکنند (نظرسنجی اخیر NPR نشان داد که ۶۵ درصد از بزرگسالان میگویند که ایالات متحده باید حمایت عمومی از اسرائیل داشته باشد)، اما این شکاف در حال افزایش است و باعث ایجاد شکافهای بزرگ در نهادهای فرهنگی و دولت تحت ریاست جمهوری بایدن شده است.
ایالات متحده حامی اصلی رژیم اشغالگر در نسل کشی علیه فلسطینیهاست و سلاحها و تجهیزات جنگی مورد استفاده آنها توسط آمریکا تامین میشود. از اینرو تغییر افکار عمومی در این کشور نسبت به رژیم صهیونیستی بسیار اهمیت دارد. نهادهای مختلف وابسته به صهیونیستها سالانه میلیاردها دلار برای اثرگذاری بر افکار عمومی آمریکاییها خرج میکنند.
اما با در نظر گرفتن حمایت طبیعی نسل جدید از فلسطین و آرمان مقاومت، انتشار ویدیوهای طرفدار فلسطین در صفحات بسیاری از افراد جای تعجب ندارد. حدود یک سوم افراد زیر ۳۰ سال در آمریکا به طور مرتب اخبار را از این برنامه دریافت میکنند و جنگ فلسطین و اسرائیل در دو ماه گذشته بزرگترین خبر در جهان بوده است.
بسیاری از رسانههای راستگرایان آمریکایی، تیکتاک را به پخش سخنان نفرت انگیز متهم کرده اند و انتقاد از اسرائیل را مساوی با نفرت از یهودیان قلمداد میکنند. مجلس نمایندگان آمریکا نیز در تاریخ ۵ دسامبر قطعنامهای تصویب کرد که این معادله جعلی را تدوین کرد: صهیونیسمستیزی همان یهودستیزی است.
این در حالی است که همزمان با کشتار بیرحمانه و نسلکشی علیه مسلمان، نمونههای اسلام هراسی در اینترنت نیز به شکل زیادی افزایش پیدا کرده است. صهیونیستها در زندگی واقعی به زن و کودک فلسطینی رحم نمیکنند و در فضای مجازی نیز محتوای نژادپرستانه خود را دنبال میکنند و مطالب نفرتانگیز منتشر میکنند.
بسیاری از یهودیان نیز مخالف صهیونیستها هستند و با ایجاد کمپینهای آنلاین مخالفت خود را با نسلکشی صهیونیستها اعلام کردند.
همچنین جنگ نابرابر میان اسرائیل و فلسطین و حمایت عجیب کشورهای غربی از کودککشی صهیونیستها باعث شده که افرادی زیادی به دنبال خواندن اطلاعات بیشتر در مورد تاریخ ایالات متحده در خاورمیانه باشند و نگاهی جدید به گذشته خونبار آمریکا داشته باشند.
بهطور مثال اتفاق عجیبی که در فضای مجازی آمریکا رخ داد این بود که اسامه بن لادن به ترند اصلی تیکتاک و جامعه جوانان آمریکایی تبدیل شد و خواندن نامه او به مردم آمریکا را به سایرین توصیه شد.
در این نامه رهبر گروه تروریستی القاعده دلیل مخالفت خود با آمریکا و انجام حملات ۱۱ سپتامبر را شرح میدهد و یکی از این دلایل را حمایت همهجانبه آمریکا از اسرائیل معرفی میکند. بسیاری از کاربران اقدامات بنلادن را تایید و تحسین نمیکردند، اما اعلام کردند حالا متوجه شدند چرا گروههایی، چون القاعده در این منطقه شکل گرفته است و سیاستهای آمریکا را عامل اصلی دانستند.
کسانی که در آمریکا قدرت را در اختیار دارند، به جای اینکه محبوبیت محتوای طرفدار فلسطین را به عنوان زنگ خطری برای نگرشهای جوانان در نظر بگیرند، همچنان خود پلتفرمها را مقصر میدانند و به دنبال سرکوب و بستن صدای مخالفان هستند.