Gerdab.IR | گرداب

برگزاری المپیک فناوری در ۶ حوزه اولویت‌دار کشور / ۱۶۱۴ نفر در ۶ لیگ مختلف رقابت کردند

برگزاری المپیک فناوری در ۶ حوزه اولویت‌دار کشور / ۱۶۱۴ نفر در ۶ لیگ مختلف رقابت کردند
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۴۰۳

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، گفت: در دولت دستگاه‌های اجرایی متعددی وجود دارد که یکسری از آنها کار‌های گذشته را پیگیری می‌کنند و یکسری از آنها کار‌های حال و روز را در دستور کار دارند و معاونت علمی نیز نگاه به آینده دارد و امیدوارم با تلاش شما جوانان، ایرانی آباد و مقتدر داشته باشیم.

به گزارش گرداب، دکتر حسین افشین در آیین اختتامیه المپیک فناوری ۲۰۲۴ که در منطقه بین‌المللی نوآوری ایران (پارک فناوری پردیس) برگزار شد، با بیان اینکه هر بذری که در حوزه علم و فناوری کاشته شده، از پارک فناوری پردیس تا ایجاد معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان و تأسیس پارک‌های علم و فناوری حاصل تلاش‌های دکتر عارف است، ادامه داد: همه این اقدامات در زمان فعالیت ایشان بوده است. 

وی ادامه داد: معاونت علمی نه از شیر‌های به عنوان نماد قدرت حمایت می‌کند و نه از آهو‌ها حمایت می‌کند، بلکه این نهاد از دوندگی همه کسانی که در اکوسیستم نوآوری و فناوری فعال هستند، حمایت می‌کند.

وی المپیک فناوری را تلاش برای تحریک جامعه در حوزه علم و فناوری دانست و یادآور شد: این رویداد در ۶ حوزه اولویت دار بوده است که توسعه آنها می‌تواند عامل اقتدار و رشد کشور باشد.

افشین تاکید کرد: بر خلاف المپیک‌های ورزشی که مدال ورزشی در پایان سال‌های قهرمانی فرد اعطا می‌شود، در المپیک فناوری در ابتدای حرکت افراد در این حوزه اعطا خواهد شد، چرا که زمانی افراد در این رویداد‌ها شرکت می‌کنند که در سال‌های اولیه فعالیت آنها است و راه سختی را در پیش رو دارند.

معاون علمی رئیس‌جمهور، خاطرنشان کرد: در دولت دستگاه‌های اجرایی متعددی وجود دارد که یکسری از آنها کار‌های گذشته را پیگیری می‌کنند و یکسری از آنها کار‌های حال و روز را در دستور کار دارند و معاونت علمی نیز نگاه به آینده دارد و امیدوارم با تلاش شما جوانان، ایرانی آباد و مقتدر داشته باشیم.

دکتر صفاری نیاز در آیین اختتامیه المپیک فناوری ۲۰۲۴ که به مدت یک هفته در محل منطقه بین‌المللی نوآوری ایران برگزار شد، گفت: در ۲۰ سال قبل که فعالیت این پارک آغاز شد، هرگز تصور نمی‌کردیم که بتوانیم این شور و نشاط را در کشور ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: اکنون این پارک فناوری از نظر مساحت به ۱۵۰ هکتار رسیده است و امسال به این میزان وسعت ۲۰۰ هکتار دیگر اضافه می‌شود، ضمن آنکه این پارک قرار است در تراز بین‌المللی قرار گیرد؛ از این رو نام این پارک به «منطقه نوآوری بین‌المللی ایران» تغییر نام داده است.

در این مراسم همچنین سجاد عباسی فشمی، دبیر برگزاری رویداد المپیک فناوری ۲۰۲۴ رقابت‌های جهانی را رقابت بر سر جذب استعداد‌ها دانست و افزود: بر اساس آمار‌های جهانی منتشر شده تا سال ۲۰۲۳۰ تعداد ۸۵ میلیون شغل وجود خواهد داشت که متخصصی برای آنها نیست و در کنار آن بسیاری از مشاغل از بین می‌روند.

وی با اشاره به رقابت کشور‌های منطقه برای جذب نخبگان، ادامه داد: در این راستا در بسیاری از کشور‌ها پلتفرم‌هایی ایجاد شده تا بستری برای جمع شدن نخبگان حوزه‌های مختلف فراهم شود.

دبیر برگزاری رویداد المپیک فناوری ۲۰۲۴ این المپیک را بستری برای شناسایی استعداد‌ها توصیف کرد و ادامه داد: این رویداد در قالب ۶ رشته ربات‌های جنگجو، رباتیک، هوش مصنوعی، برنامه‌نویسی، پهپاد و امنیت سایبری برگزار شد. هر کدام از این لیگ‌ها دارای زیر لیگ‌هایی بودند.

وی خاطرنشان کرد: در این دوره از رقابت‌ها ۶۳۲۰ نفر ثبت نام کردند و در نهایت ۱۶۱۴ نفر به مرحله فینال راه یافتند.

به گفته وی در لیگ ربات‌های جنگجو ۵۰ تیم، در لیگ امنیت سایبری ۸۱۰ نفر، در لیگ پهپاد ۱۳۶ نفر و در لیگ رباتیک ۶۲۷ نفر حضور داشتند.