گزارش دفتر‌ حسابرسی‌ کنگره از پیشرفت ایران در فناوری‌

تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۳۹۰

دفتر حسابرسی کنگره آمریکا ضمن اذعان به پیشرفت ایران در فناوری اطلاعات گزارش داد: «شرکت های آمريکايی طی دوسال گذشته فن آوری کنترل اینترنت به ايران نفروخته اند.»

به گزارش گرداب به نقل از اشراف، بر اساس يک گزارش رسمی در آمريکا از زمان آغاز اعتراضات به نتايج انتخابات رياست جمهوری ايران در سال ۱۳۸۸ تاکنون هيچ شرکت آمريکايی فن آوری تجهيزات نظارت و کنترل اينترنت و اختلال درشبکه اطلاعات و ارتباطات به جمهوری اسلامی نفروخته است.

دفتر حسابرسی دولتی کنگره آمريکا که بازوی پژوهشی نهاد قانونگذاری اين کشور محسوب می شود، در گزارش رسمی خود تصريح کرده که تا تاريخ بيست و چهارم ژوئن، برابر با سوم تير ماه جاری، هيچ کمپانی آمريکايی، قانون منع فروش چنين ابزارهايی به حکومت ايران را نقض نکرده است.

ايالات متحده، در حال تهیه و تدوين مقررات تازه ای است که خريد نهادها و سازمان های دولتی از شرکت هايی را که تکنولوژی حساس به ايران صادر می کنند، منع کند.

دفتر حسابرسی دولتی  کنگره آمريکا  اضافه کرده است: طبق بررسی های به عمل آمده از منابع و اطلاعات موثق و در دسترس، هيچ شرکتی که فن آوری لازم برای برای نظارت، فيلتر کردن، ايجاد اختلال در جريان اطلاعات و ارتباطات در اختيار دولت ايران بگذارد، شناسايی نشده است.

اين گزارش تصريح کرده است که ايران اتکا به شرکت های غيرايرانی برای تامين تکنولوژی لازم برای فيلتر کردن، نظارت و اختلال در شبکه اطلاعات و ارتباطات را کاهش داده است.

دفتر حسابرسی دولتی کنگره آمريکا ادعا می کند با اين حال جمهوری اسلامی در راستای تشدید نظارت و سانسور بودجه و نيرو خود را در این بخش ها افزايش داده است.

در اين گزارش همچنين با اشاره به اعتراضات پس از انتخابات رياست جمهوری ايران، تصريح شده است جمهوری اسلامی برای مقابله اعتراضات، با محدود کردن استفاده از شبکه های ارتباطی به ويژه اينترنت، سرويس موبايل و اختلال در شبکه ماهواره ای کوشيد تا مانع از گردش آزاد اطلاعات شود.

دفتر حسابرسی دولتی کنگره امريکا اضافه کرده است که ايالات متحده و بسياری از کشورها و نهادهای غير دولتی از اين که برخی شرکت های غير ايرانی فن آوری و امکانات شنود و رديابی در اختيار ايران گذاشته اند، ابراز نگرانی کردند.

در اين گزارش به قرارداد شرکت "نوکيا زيمنس" با ايران در سال ۲۰۰۸ اشاره شده است که بر اساس بخشی از اين قرارداد تجهيزات رد يابی، شنود و کنترل وسايل ارتباطی به ايران فروخته شد.

این گزارش مدعی شده است در زمان اعتراض ها به نتايج انتخابات رياست جمهوری در ايران، گزارش هايی مبنی بر استفاده مقامات جمهوری اسلامی از فناوری نوکيا برای رديابی و شناسايی مخالفان و معترضان منتشر شده بود.

پيش‌تر بسياری از فعالان سياسی و مدافعان حقوق بشر ايران به همکاری شرکت "نوکيا زيمنس" در زمينه شنود و رديابی (مانيتورينگ) به جمهوری اسلامی اعتراض کردند.

نوکيا زيمنس در بيانيه خود اعلام کرده بود: در پی اين گزارش ها، در سال ۲۰۰۹، فعاليت های خود در ايران در مراکز مانيتورينگ (نظارت و رديابی) را متوقف کرده و ديگر هيچ‌گونه ادامه همکاری در اين مراکز در ايران نخواهد داشت. در همين زمينه، فرزند عيسی سحرخيز، روزنامه نگار و فعال سياسی  زندانی در ايران، از سوی پدرش عليه شرکت نوکيا زيمنس در يکی از دادگاه های فدرال آمريکا طرح شکايت کرد. شرکت زيمنس در پاسخ به اين شکايت اعلام کرده بود که «شکايت آقای سحرخيز  در محلی نادرست، عليه طرف نادرست و بر اساس فرض‌های اشتباه اقامه شده‌است.»