به گزارش
گرداب، "سارا شلتزر" در مقالهاي در پايگاه خبري "آلترنت" نوشت: جنگ بر پا شده عليه زنان با حمايت مالي حزب جمهوريخواه، طبقه متوسط كارگر و خانواده هاي فقير، با تمام نيرو و به طور پيوسته از جايگاه زنان در جامعه آمريكا ميكاهد و واضح است كه ما براي رسيدن به برابري همه جانبه راه طولاني در پيش داريم. اما اخيراً يك گزارش جديد با ارائه آمارهاي تعجب آور، اين عدم تعادل را پررنگتر ميكند كه به شرح زير است.
اين يك واقعيت بديهي است كه يك زن نميتواند بدون برخورداري از حق سقط جنين، توانايي جلوگيري از تجاوز جنسي و يا تعقيب قانوني آن و يا توانايي پشتيباني از خانواده، يك انسان كامل و يك شهروند با حقوق كامل شهروندي محسوب شود.
ميان دستمزدهاي پرداختي به زنان و مردان آمريكايي شكاف بزرگي وجود دارد_آيا ميدانستيد كه از ديد 16 درصد آمريكاييها، در ضرب و شتم يك زن از سوی همسرش مشكلي وجود ندارد؟
_ آيا مي دانستيد كه همچنان شكاف بزرگي ميان دستمزد پرداختي به زنان سياهپوست و لاتين در مقايسه با دستمزد پرداختي به مردان سفيدپوست وجود دارد؟
_ آيا ميدانستيد تا همين اواخر، زنان سرخپوست تقريبا اين امكان را نداشتند تا عليه تجاوز به عنف، در مواردي كه تجاوز در زمينهاي اختصاصي سرخپوستان صورت گرفته باشد، اقامه دعوي كنند؟
_آيا اين واقعيت را مي دانستيد كه آمريكا بدون استثناء و به طور قطع بدترين كشور "توسعه يافته" از نظر دادن مرخصي به والدين است؟
آمريكا سرزمين فرصتها براي زنان نيستبه لطف گزارش "پيشرفت زنان در جهان" كه اخيرا در سطح جهاني منتشر شده است و به ميزان دسترسي زنان به عدالت در سراسر جهان ميپردازد، اين فهرست همچنان ادامه دارد.
اين گزارش از سوی يك گروه جديد فعال به نام "زنان سازمان ملل" تهيه شده است. اين گروه كه از سوی "ميشله باشله"، رئيس جمهور اسبق شيلي هدايت ميشود، به طور اميدواركنندهاي در نقش يك نيروي جديد در حال شكل گيري براي تسريع در ايجاد برابري جنسيتي در جهان عمل ميكند.
اين گروه در مورد تمام مناطق جهان اطلاعات منحصر به فردي منتشر كرده است و صفحه مربوط به آمريكاي شمالي آن، آمار شگفت آور و نگرانكنندهاي درباره وضعيت كلي ما را در شرايط كنوني ارائه مي كند. مهمتر از همه اينكه آمار ارائه شده اين حقيقت را آشكار ميكند كه آمريكا در مقايسه با ساير نقاط جهان, براي زنان سرزمين فرصتها نيست، بلكه با مشكلات عمده خود گريبانگير است.
"فلاويا زدان" در سايت "تايگر بيت داون" نوشته است: من فكر ميكنم اين گزارش، در نشان دادن نابرابريها و بي عدالتيها به عنوان مشكلات جهاني و اينكه هر منطقه با توجه به واقعيتهاي اجتماعي- سياسي و فرهنگي، مشكلات خاص خود را دارد، به خوبي عمل كرده است و هيچ منطقهاي در جهان بدون مشكلات جدي وجود ندارد.
زدان همچنين نوشته است: آمار مربوط به ناهنجاريهاي جنسي در اين گزارش قيد نشده كه اين امر با توجه به ارتباط پيوسته و نزديك اين مشكلات با جنسيت، نژاد و اختلاف طبقاتي مايه تاسف است. اين در حالياست كه سقط جنين و مسائل مربوط به سلامت باروري نيز در گزارش مربوط به آمريكا مطرح نشده است.
پنج مورد از حقايق عليه زنان آمريكايي1_ خشونت پيوسته: اين نابرابري فراگير بسيار فراتر از اختلاف دستمزدها بوده و امنيت فيزيكي و قانوني زنان رنگينپوست و در واقع همه زنان را تهديد ميكند. براي مثال، پرونده "دومينيك استراوس كان" نشان ميدهد كه چگونه گرايشهاي اقتصادي، نژادي و جنسي ميتوانند جريان دادخواهي يك پرونده تجاوز به عنف و خشونتهاي خانوادگي را تحت تاثير قرار دهند.
آمار تهيه شده از سوی "زنان سازمان ملل متحد" بر چگونگي واكنش مطبوعات به اين پرونده بحث برانگيز صحه ميگذارد: مدارك و شواهد نشان ميدهد كه در اكثر موارد، اعضاي هيئت منصفه آمريكا، اعتبار زنان لاتين و آفريقايي تبار را در پروندههاي تجاوز جنسي زير سوال ميبرند.
يكي از تكان دهندهترين آمارها در اين گزارش نشان ميدهد كه حتي در پارهاي از مواقع خشونت جنسي در چارچوب ازدواج مورد پذيرش عمومي قرار ميگيرد به طوري كه 16 درصد از زنان و مردان آمريكايي توافق دارند كه ضرب و شتم زن از سوی همسرانشان در بعضي مواقع قابل توجيه است.
مطمئنا 16 درصد رقم پائيني براي نشان دادن حاشيه فرهنگ ديوانه آمريكايي است، اما اين واقعيت كه اين دسته از پاسخ دهندگان به ميل خود به اين نكته اعتراف ميكنند، قطعا واقعيت نگرانكنندهاي را آشكار ميكند و علت گسترده بودن خشونت عليه زنان را نشان ميدهد. آمار نشان ميدهد كه 22 درصد زنان خشونت فيزيكي را تجربه كردهاند و 8 درصد آنها در طول عمر خود قرباني خشونتهاي جنسي بودهاند.
سردرگمي مراجع قانوني آمريكا در رسيدگي به پرونده متجاوزان جنسييك نكته ديگر در اين آمار كه ممكن است كمتر شناخته شده باشد، مسئله تجاوز عليه زنان بومي آمريكا است كه به طور تعجب آوري بالاست. بر طبق آمار، احتمال تجاوز به زنان بومي بيش از دو برابر احتمال تجاوز به ساير زنان است.
يكي از مسائلي كه باعث پيچيدگي مشكل ميشود، سردرگمي در مورد صلاحيت قضایي است: «افراد غير بومي كه مرتكب تجاوز جنسي به زنان بومي در زمينهاي اختصاصي سرخپوستان ميشودند، به دليل سردرگمي مراجع قانوني در مورد صلاحيت قضايي دادگاهها اغلب بدون مجازات رها ميشوند. بر طبق گزارش "زنان مترقي"، به نظر ميرسد كه اين آشفتگي و سردرگمي مراجع قانوني، منجر به افزايش تجاوز جنسي عليه زنان بومي آمريكا شده باشد و به عبارت ديگر نوعي فرهنگ معافيت از مجازات را به وجود آورده است.»
دستمزد كمتر زنان آمريكايي در مقايسه با مردان2- شكاف مداوم دستمزدها: برطبق آمار جديد ارائه شده از سوي "زنان سازمان ملل"، شكاف جنسيتي دستمزد در آمريكا 23 درصد و در مورد زنان آفريقايي و لاتين تبار اين شكاف به مراتب بزرگتر و به ترتيب به طور متوسط 39 و 48 درصد كمتر از مردان سفيد پوست است.
با اضافه کردن مواردي از قبيل (محروم شدن كارگران خدمات عمومي از منافع و حقوق خود در مورد مذاكره با كارفرمايان، اخراج و نرخ بيكاري رو به رشد در آمريكا) به اين آمار، به يك سطح مبهوت كننده از طبقهبندي نژادي و جنسيتي دست مييابيم.
حضور كمرنگ زنان در نظام قضايي3- حضور كمرنگ در نظام قضايي: يكي از موانع زنان براي اجراي يك برنامه عادلانه در نظام حقوقي، عدم حضور آنها در سلسله مراتب نظام حقوقي است. در حالي كه حضور سه قاضي زن در دادگاه عالي قطعا يك گام مثبت است، حتي پس از اين گام بلند ميزان حضور زنان در سيستم قضايي به صورت نامتناسبي ناچيز است.
حضور زنان به عنوان دادستان، قضات و افسران پليس در سراسر شمال آمريكا كم است. آمار ذكر شده از سوی "زنان سازمان ملل" اطلاعات به دست آمده از 40 كشورهاي جهان را كه زنها در نيروي پليس آنها حضور دارند، نشاندهنده افزايش گزارشهاي مربوط به تجاوز جنسي در اين كشورها است.
آمريكا يكي از بالاترين آمار زنان زنداني در جهان را دارد4- زندانهاي شلوغ: مطابق آمار ارائه شده از سوي گروه "زنان سازمان ملل" واقعيت كمتر شناخته شده در مورد زندانهاي آمريكا اين است كه آمريكا يكي از بالاترين آمار زنان زنداني در جهان را دارد. دردناكتر اينكه زنان زنداني نوعا جوان هستند و از سطح آموزشي پاييني برخوردارند و داراي فرزندان تحت تكفل هستند. بسياري از آنها سابقه استفاده از مواد مخدر دارند و قرباني خشونت نيز بوده اند و اغلب اين زنها و نه سيستمهاي زنداني، هستند كه نياز به كمك و حمايت بيشتر دارند.
زنان آمريكايي در دوران مرخصي زايمان خود حقوقي دريافت نميكنند5- مرخصي اسفبار زايمان: آمريكا به طور قطع تنها كشور توسعه يافته در كل جهان است كه مرخصي با حقوق زايمان ارائه نميدهد. اين در حالياست كه تحت قانون استخدام فدرال، مرخصي زايمان الزامي است اما پرداخت حقوق الزامي نيست.
در ادامه اين گزارش كه آمار به شدت نااميدكنندهاي را درباره تبعيض نژادي و خشونت عليه زنان در آمريكا ارائه ميدهد، چند نمونه آمار اميدواركننده نيز درباره بهبود نگرش به جايگاه زنان آمريكايي به چشم ميخورد كه به شرح زير است؛
- تحقيقات نشان ميدهد از زمان تصويب "قانون خشونت عليه زنان" موسوم به (VAWA) در سال 1994 ميلادي در آمريكا، آمار اعمال خشونت غيركشنده به زنان آمريكايي، 49 درصد كاهش داشته است.
- بين سال هاي 1997 و 2010 ميلادي، نسبت حضور زنان در كنگره آمريكا از 11 درصد به 17 درصد رسيده است و يك سوم وزراي آمريكا، (تقريبا دوبرابر ميانگين جهاني)، را زنان تشكيل ميدهند.
اين گامهاي هر چند كوچك نشاندهنده اين مدعا هستند كه پيشرفت نگرش به جايگاه زن و دوري از اعمال تبعيض نژادي عليه زنان در آمريكا امكان پذير است.
منبع:
فارس