Gerdab.IR | گرداب

گرداب/ بی‌خبری والدین از توانایی‌های فرزندشان در فضای مجازی

تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۰

نتایج پژوهش جدید یک شرکت امنیتی در مورد حضور کودکان در فضای مجازی، زنگ خطر را برای والدین به صدا در آورده است.

به گزارش گرداب به نقل از سی‌نت، شرکت امنیتی "ای‌وی‌جی" (AVG) والدین را با حقیقت تلخی مواجه می‌کند: "کودکان‌ به اندازه والدین‌شان در استفاده از تکنولوژی توانایی دارند."

بنا بر نتایج پژوهش جدید شرکت امنیتی ای‌وی‌جی، یک کودک 11 ساله در استفاده از مظاهر تکولوژی به اندازه والدین خود توانایی داد. به بیان دیگر، کودکان می‌توانند هرکاری که یک بزرگسال قادر به انجام آن است، مانند گشت‌زنی در فضای اینترنت، استفاده از گجت‌ها و حل مسائل دشوار مربوط به کامپیوتر را انجام دهند.

مسئله آن است که والدین لزوما به این نکته واقف نیستند. در حقیقت، نتایج مطالعه این شرکت بر روی والدین نشان می‌دهد تنها هفت درصد از والدین معتقدند فرزندانشان بیش از آ‌ن‌ها در مورد اینترنت اطلاعات دارند. پژوهش ای‌وی‌جی بر روی 4 هزار پدر و مادر در 10 کشور دنیا و در 2 هفته نخست سپتامبر صورت گرفته است.


یافته‌های ای‌وی‌جی چگونگی رشد کودکان امروزی در کشورهای توسعه یافته را روشن‌تر می‌کند. اوائل سال جاری، این شرکت، نتایج پژوهشی را منتشر کرد که نشان می‌داد احتمال یادگیری مهارت‌های مربوط به تکنولوژی در کودکان، بیش از علاقه‌شان به یادگیری  مهارت‌های اساسی زندگی است. در واقع، 58 درصد از کودکان 2 تا 5 ساله قادر به انجام بازی‌های ساده رایانه‌ای هستند، اما تنها 52 درصد از آنان می‌توانند دوچرخه‌سواری کنند.

باوجود آ‌ن‌که 63 درصد کودکان از رایانه استفاده می‌کنند، تنها 20 درصد از آن‌ها می‌توانند بدون کمک شنا کنند و 11 درصدشان می‌توانند بند کفش‌هایشان را ببندند.

هنگامی که کودکان بزرگ‌تر شده و برای نخستین بار وارد فضای وب می‌شوند، مشکل ناشی از دانش آنان در مورد تکنولوژی نمایان می‌شود. اکنون چند سال است که گروه‌های حمایتی، سازمان‌های سرپرستی و کارشناسان امنیتی به والدین هشدار داده‌اند هنگامی که فرزندانشان از اینترنت استفاده می‌کنند، آن‌ها را تحت نظر داشته باشند و دسترسی آنان را به سایت‌هایی که پتانسیل خطرآفرینی برایشان دارند، محدود کنند. این‌که والدین تا چه اندازه این هشدار را جدی گرفته‌اند، جای بحث دارد.

بنا بر نتایج پژوهش ای‌وی‌جی، 72 درصد از والدین اعلام کرده‌اند هنگامی که فرزندانشان در محیط اینترنت هستند، آنان را تحت نظر دارند. این در حالی است که 41 درصد از والدین به فرزندان خود اجازه می‌دهند رایانه‌شان را در اتاق خواب شخصی خود نگهدارای کنند، که این امر نشان می‌دهد در این شرایط نظارت مستقیم و همزمان والدین در این مکان وجود ندارد.

علاوه بر این، 62 درصد از والدین به فرزندان 10 تا 13 خود اجازه می‎دهند به شبکه‌های اجتماعی دسترسی داشته و در آن فعالیت کنند. باوجود آن‌که حداقل سن مورد نیاز برای ورود به فیس‌بوک 13 سال است، 47 درصد از والدین کودکان 10 ساله می‌گویند به فرزندانشان اجازه ورود به این شبکه و فعالیت در آن را می‌دهند که این امر با توجه به نتایج پژوهش‌های مختلف ای‌وی‌جی از خطرناک بودن این امر حکایت دارد.

نتایج این پژوهش همچنین بیان‌گر آن است که کودکان 10 تا 13 ساله روزانه 2 ساعت را صرف ارسال پیام می‌کنند.

ورود کودکان در سنین پایین به فضای مجازی با خطراتی از مواجهه زودهنگام آنان با برخی مسائل غیر ضروری در این سنین آغاز و تا مورد سوءاستفاده قرار گرفتن آن‌ها از سوی جنایتکارانی که آگاهانه به سراغ کودکان می‌روند، ادامه می یابد؛ کودکانی که هنوز کاملا متوجه تفاوت‌های فضای مجازی و فضای حقیقی نیستند و اغلب بدون نظارت والدین، روحشان به وسیله محتواهای نامناسبی که هیچ نظارتی بر آنها وجود ندارد، از جمله بازی‌های رایانه‌ای خشونت‌آمیز به بند کشیده می‌شود.