شوراي روابط خارجي آمريكا:

جاسوسي از ايران مهم تر از RQ-170

تاریخ انتشار : ۰۵ دی ۱۳۹۰

مزایای جاسوسی آمریکا در ایران مهمتر از خطرات ناشی از لو رفتن یک هواپیمای بدون سر نشین و یا ۵۵ میلیارد دلاری است که در سال گذشته برای سیستم اطلاعاتی آمريكا خرج شده است.

به گزارش گرداب، شوراي روابط خارجي ايالات متحده كه از نهادهاي بسيار تاثيرگذار در تصميمات دولت اوباما است، در تحليلي ضمن ابراز نگراني از گرفتن پهباد جاسوسي آمريكا از سوی ايران اذعان كرد كه به دام افتادن پهباد جاسوسي آمريكا به دست ايران مهم نيست بلكه مهم به دست آوردن اطلاعات جاسوسي از درون ايران است!
 
اين شورا در اين تحليل با اشاره به وقوع چنين اتفاقي در سال ۱۹۶۰ در شوروي سابق نوشت:
کنترل هواپیمای آمریکایی U-۲ در تاریخ ۱ مه سال ۱۹۶۰، در منطقه Sverdlovsk، اتحاد جماهیر شوروی از دست خارج شد. ماموریت U-۲ كه عملیات گراند اسلم -نامیده می شد- وظیفه عکسبرداری از سایت های موشک های بالستیک شوروی را برای به واشنگتن به عهده داشت.

گراند اسلم، در ارتفاع بالا در طول چهار سال بر فراز خاک شوروی پرواز می کرد و تحلیلگران سازمان سیا به دلیل بهینه سازی رادارهای دفاع هوایی شوروی هشدارهایی داده بودند و با در نظر گرفتن همه جوانب ریسک به دام افتادن را می دانستند، ولي وزیر امور خارجه وقت از رئیس جمهور (آیزنهاور) درخواست کرده بود که پروازهای U-۲ مجددا از سر گرفته شود: به دلیل اینکه اهداف سازمان های اطلاعاتی از اهمیت بیشتری نسبت به "به دام افتادن"، برخوردار است.

حال بايد ديد آیا تاریخ تکرارمی شود؟ هم اكنون هواپیمای بدون سرنشین نگهبان RQ – ۱۷۰ در دست ايراني هاست.

آمریکا با "اعتماد به نفس بالا" گفت که این هواپیمای بدون سرنشین،۱۴۰ مایل در داخل ایران وارد شده. چندین مقام دولتی اذعان کردند که هواپیمای بدون سرنشین تحت کنترل CIA بوده و ماموریت جمع آوری اطلاعاتی از داخل ایران را به عهده داشته است.

اين شورا در ادامه تحليل خود آورده است: این قابل درک است که این واقعه تیتر همه روزنامه ها شده و توجه زیادی را به خود جلب کرده؛ با این حال، در بحث هواپیماهای بدون سرنشین این مسئله، تعجب آور و یا افشاگرانه نیست. مزایای جاسوسی آمریکا در ایران مهمتر از خطرات ناشی از لو رفتن یک هواپیمای بدون سر نشین و یا ۵۵ میلیارد دلاری است که در سال گذشته برای سیستم اطلاعاتی آمريكا خرج شده است.
 
منبع: ندای انقلاب