Gerdab.IR | گرداب

سال 2011؛ رایانش ابری در اوج

تاریخ انتشار : ۰۵ دی ۱۳۹۰

نگاهی به حجم سرمایه‌گذاری‌ها و معاملات غول‌های اینترنتی و رایانه‌ای در این صنعت نشان می‌دهد این فناوری‌ها در حال تبدیل شدن به یکی از اصلی‌ترین جریانات در دنیای آی‌تی است.

به گزارش گرداب، شرکت‌‌های رایانه‌ای و اینترنتی در سال ۲۰۱۱ سرمایه‌گذاری‌های کلانی را در صنعت فناوری رایانش ابری صورت دادند.

با وجود اینکه فناوری‌های رایانش ابری هنوز در سطح جهان از نظر امنیتی با چالش‌های زیادی روبروست اما نگاهی به حجم سرمایه‌گذاری‌ها و معاملات غول‌های اینترنتی و رایانه‌ای در این صنعت نشان می‌دهد این فناوری‌ها در حال تبدیل شدن به یکی از اصلی‌ترین جریانات در دنیای آی‌تی است.

"گوگل" از جمله مهم‌ترین شرکت‌هایی بود که تلاش زیادی را در جهت توسعه فعالیت‌های خود در صنعت رایانش ابری به خرج داد.

یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های این شرکت در سال ۲۰۱۱ ارائه خدمات مبتنی بر رایانش ابری در زمینه موسیقی بود که Google Music نام گرفت.

کاربران می‌توانند از طریق این خدمات موسیقی‌های مورد علاقه خود را بخرند و از طریق گوگل پلاس آن‌ها را با دوستان خود به اشتراک بگذارند.

شرکت "آمازون" نیز خدمات مشابهی در زمینه موسیقی به کاربران خود ارائه داد. کاربران می‌توانند در فضای ۵ گیگابایتی که آمازون در اختیار آنها قرار داده است، موسیقی‌های مورد علاقه خود را ذخیره کنند.این خدمات به Amazon Cloud Drive and Cloud Player معروف است.

شرکت "اپل" هم در این زمینه عقب نماند و خدمات مشابهی را عرضه کرد که به iCloud شهرت یافته است.

شرکت "SAP" نیز سرمایه‌گذاری بسیار کلانی در حوزه فناوری‌های رایانش ابری انجام داد و شرکت "SuccessFactors" را که یکی از بزرگ‌ترین فروشندگان نرم‌افزارهای مبتنی بر رایانش ابری است به قیمت ۳.۴ میلیارد دلار خرید.

"اوراکل"، مهم‌ترین رقیب SAP نیز برای اینکه از قافله عقب نماند شرکت" RightNow" را به قیمت ۱.۵ میلیارد دلار خرید.
این شرکت یکی از مهم‌ترین فروشنده‌های نرم‌افزارهای مدیریت روابط با مشتری (CRM) است که خدمات خود را بر پایه فناوری رایانش ابری ارائه می‌کند.

شرکت "راک اسپیس" نیز فناوری مدیریت سرور رایانش ابری CloudkicK را خرید.

شرکت" Jive Software" نیز كه پلت‌فرم‌های مبتنی بر فناوری رایانش ابری می‌فروشد وارد بورس شد و عرضه اولیه سهام عمومی آن به قیمت ۱۶۱ میلیون دلار انجام شد.

شرکت "اپراندا" نیز که یکی از فروشندگان چنین پلت‌فرم‌هایی است حدود ۱۰ میلیون دلار در این صنعت سرمایه‌گذاری کرد.

شرکت "اینتل" نیز ۳۰ میلیون دلار را صرف پژوهش‌های مربوط به فناوری‌های رایانش ابری کرد.

هم اکنون فناوری‌های رایانش ابری یکی از رو به رشد‌ترین صنعت‌ها در دنیای فناوری اطلاعات است.

چندی پیش موسسه پژوهشی "فورستر" پیش‌بینی کرد ارزش مالی صنعت رایانش ابری از ۴۰.۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۰ به ۲۴۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ خواهد رسید.

منبع: ایتنا