Gerdab.IR | گرداب

بحران سقوط اخلاقی آمریکا

تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۳۹۰

آمارهای منتشره همگی مؤید این مطلب هستند که با گذر زمان ارزش‌ها و آرمان‌های انسانی و اجتماعی در آمریکا تضعیف شده و جای آن را نوعی فردگرایی افراطی توأم با فرهنگ مصرف‌گرایی رادیکال گرفته است.

گرداب- بحران اخلاقی از جمله معضلات اساسی پیش روی جوامع غربی به خصوص ایالات متحده آمریکا است. هرج و مرج اخلاقی و از دست رفتن ملاک‌های درست، محصول افول خانواده، عملکرد رسانه‌ها و نیز بی‌بند و باری و مسئولیت‌ناپذیری جنسی است.

"فوکویاما" كه از طرفداران ليبراليسم بوده می‌‌گويد: «به نظر من جامعه آمریکا با بحران‌های جدی روبه‌روست که آینده آن را تهدید می‌کند؛ مشکل جهان امروز، اقتصادی، سیاسی و... نیست بلکه بحران ناشی از فروپاشی انسجام اخلاقی است.»

عامل اساسی و مهمی که در ورای این عوامل تأثیر اساسی دارد، رویکرد تساهل محور و رواداری نسبت به مسائل غیراخلاقی در جامعه است. در سالیان اخیر شاهد افول قدرت اقتصادی و نیز چهره سیاسی آمریکا نزد افکار عمومی بودیم اما آنچه که بیش از هر چیزی در بلندمدت جامعه آمریکا را دچار انحطاط خواهد کرد فروپاشی اخلاقی این کشور است. میزان بالای جرم جنایت، مصرف مواد مخدر، سقط‌جنین، همجنس‌بازی و فروپاشی متعاقب بنیان خانواده، به‌وجود آمدن جامعه‌ای پلیسی، از بین رفتن ارزش‌های مذهبی، افزایش شدید بی‌بند و باری جنسی و جرم‌های مرتبط با آن من‌جمله مسائلی هستند که به مرور زمان آمریکا را از درون متلاشی می‌سازند.

آمارهایی که اخیرا از سوی مؤسسات و نهادهای گوناگون خصوصی و دولتی آمریکا منتشر شده‌اند همگی مؤید این مطلب هستند که با گذر زمان ارزش‌ها و آرمان‌های انسانی و اجتماعی در آمریکا تضعیف شده و جای آن را نوعی فردگرایی افراطی توأم با فرهنگ مصرف‌گرایی رادیکال گرفته است. در گزارش حاضر سعی شده‌ است تا نگاهی گذرا به برخی از عوامل مؤثر در فروپاشی اخلاقی آمریکا بیندازیم.

شهروند آمریکایی در لیست مرگ
هم‌اکنون یک هیئت مخفی در دولت آمریکا می‌تواند هر کدام از شهروندان این کشور را در لیست مرگ قرار دهد. بر اساس مقاله‌ای که اخیرا خبرگذاری "روییترز" منتشر کرده است، تشکیل هیئت مذکور هیچ مبنای قانونی ندارند و هیچ قانونی نیز بر عملکرد آن نظارت نمی‌کند. هیچ گونه اسناد رسمی در مورد تصمیمات یا عملیات‌های این هیئت وجود ندارد. به گفته چندین تن از مقامات کنونی و سابق دولت آمریکا هیئت مذکور زیرمجموعه شورای امنیت ملی کاخ سفید است. این کمیته گزارش‌ها خود را مستقیما به رئیس‌جمهور ارسال می‌کند و تنها تنها در برابر وی پاسخگو است. این در حالی است که اوباما در زمان تبلیغات ریاست جمهوری بارها از بوش به علت استفاده افراطی از "اختیارات ریاست‌جمهوری" در جنگ علیه تروریسم انتقاد کرد.

آمار زندان و زندانی در آمریکا
آمریکا دارای بالاترین تعداد زندان و زندانی در جهان است. بنا بر آمار منتشره در سال 2011 تعداد 218.081.000  میلیون نفر زندانی در زندان‌های مختلف آمریکا مدت حبس خود را سپری می‌کردند. به عبارت دیگر از میان هر 142 نفری که در آمریکا ساکن هستند یک نفر در زندان است. بیش از نیمی از زندانی‌های آمریکا را قاچاقچیان و فروشندگان مواد مخدر تشکیل می‌دهند. بر اساس آمارهای منتشره 12 درصد از نوجوانانی که در زندان‌های آمریکایی به سر می‌برند مورد تجاوز و سوءاستفاده جنسی قرار می‌گیرند. تقریبا ده درصد از زنانی که در زندان‌های آمریکا به سر می‌برند به اجبار تن به خواسته‌های جنسی نگهبانان خود می‌دهند.



نمودار رشد تعداد زندانیان در آمریکا از سال 1920 تا 2004



نمودار مقایسه تعداد زندانیان در آمریکا با دیگر کشورها – تعداد زندانی‌ها به ازای هر 100/000 نفر


داروی ضد افسردگی برای کودکان آمریکایی
بنا بر آمار ارائه شده از سوی مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌ها در آمریکا در سال گذشته 19 میلیون مورد ابتلا به انواع بیماری‌های مقاربتی در آمریکا به ثبت رسیده که هزینه‌ای بالغ بر 17 میلیارد دلار بر اقتصاد این کشور وارد ساخته است. به گزارش دیگر مراکز بهداشتی آمریکا از هر چهار دختر آمریکایی یک نفر دچار بیماری‌های مقاربتی می‌‌شوند. علی‌رغم کنترل بیماری‌های مقاربتی در اکثر کشورهای پیشرفته جهان، آمریکا هنوز با نرخ بالای این نوع بیماری‌ها بالاخص "ایدز" مواجه است. نکته جالب توجه این است که بر اساس تحقیقات کارشناسان، ویروس ایدز یک ویروس ساخته دست بشر که از آزمایشگاه‌های آمریکا نشأت گرفته است.

آمریکا با فاصله بسیار زیاد در رأس کشورهای دارای بالاترین نرخ طلاق در جهان قرار گرفته است. بنا بر آمارها از هر 1000 آمریکایی 4.95 نفر تجربه طلاق را دارند. این در حالی است که میانگین نرخ طلاق در جهان 3.1 نفر به ازای هر هزار نفر است.

میزان تجویز دارو‌های ضد افسردگی برای کودکان در آمریکا سه برابر کشورهای اروپایی است. علاوه بر این، میزان مصرف داروهای ضدافسردگی در میان زنان آمریکا نیز بیش از هر نقطه دیگری در جهان است. در سال 2008 یازده درصد از زنان آمریکایی به طور مداوم داروهای ضدافسردگی مصرف می‌کردند.



از سوء استفاده جنسی دختران تا پورنوگرافی کودکان
بخش اعظمی از فیلم‌ها و تصاویر مستهجن جهان در آمریکا تولید می‌شوند. بنا بر آمارهای منتشره هم‌اکنون 89 درصد محصولات پورنوگرافی در کشور آمریکا تولید می‌شوند و بقیه کشورهای جهان 11 درصد از این نوع تصاویر و فیلم‌ها را تولید می‌کنند. در سال 2006، وب‌سایت‌های مستهجن آمریکایی درآمدی بالغ بر 84.2 میلیارد دلار داشتند.

از هر چهار دختر آمریکایی یک نفر قبل از رسیدن به سن هجده سالگی مورد سوء استفاده جنسی واقع می‌شود. این رقم در میان پسران آمریکایی یک نفر از میان هر شش نفر است. این آمار در سال 2006 منتشر شدند و بر اساس آن هم‌اکنون 42 میلیون نفر در آمریکا در دوان کودکی خود مورد سوءاستفاده جنسی واقع شده‌اند.

سوءرفتار با کودکان نیز هم‌اکنون تبدیل به یکی از فراگیرترین پدیده‌های اجتماعی در آمریکا شده است. هر ساله بیش از 3 میلیون گزارش در مورد سوءرفتار با کودکان در آمریکا دریافت می‌شود. در سال 2010 هر روز به طور متوسط روزانه بیش از 5 کودک بر اثر سوءرفتار جان خود را از دست می‌دهند. این رقم برای سال 2005، 4 و برای سال 1998، 3.13 نفر است که نشان از افزایش مرگ و میر کودکان در آمریکا به علت سوءرفتار دارد.



مقامات پلیس آمریکا تخمین می‌زنند که در حدود 600.000 آمریکایی در تجارت تصاویر مستهجن کودکان در فضای اینترنتی دست دارند. بنا بر گزارش‌ها تاجرین این نوع تصاویر سالیانه 2 تا 3 میلیارد دلار سود از تهیه و فروش تصاویری که اغلب شامل سوءاستفاده‌های جنسی خشونت‌آمیز از کودکان و حتی نوزادان است، به دست می‌آورند.



دکتر "جودیث ریزمن"، متخصص، دانشمند و نویسنده در حوزه انحراف جنسی معتقد است که اشتهای سیری‌ناپذیر برای پورنوگرافی کودکان ناشی از شیوع بیماری مسری اعتیار به پورنوگرافی در جامعه است.

میزان رشد سقط جنین و آمار جرم جنایت در آمریکا
نرخ تجاوز به عنف در آمریکا بیش از هر کشور دیگری است. بنا بر آماری که از سوی دانشگاه دادگستری جنایی آمریکا ارائه شده است میزان در هر سال تقریبا 100.000مورد تجاوز در آمریکا رخ می‌دهد که بالاترین میزان در بین کشورهای جهان است.

در آمریکا سالیانه بالغ بر 12 میلیون جرم ثبت می‌شود که بالاترین میزان ثبت شده در میان کشورهای جهان است. این در حالی است که فاصله این کشور با کشور دوم یعنی انگلستان  6 میلیون مورد است. در هر سال تقریبا 16 هزار نفر در آمریکا قربانی آدمکش‌ها می‌شوند. در حدود 800 هزار سرقت در سال در آمریکا انجام می‌گیرد که این کشور را در رتبه دوم جهانی از این منظر قرار می‌دهد. در آمریکا در هر سال از میان هر 5 نفر یک نفر قربانی جرم و جنایت می‌شود که از این منظر این کشور در رتبه اول قرار دارد. سالیانه به طور متوسط 2.1 میلیون سرقت اتومبیل در آمریکا صورت می‌گیرد که از این حیث نیز آمریکا رتبه اول جهانی را دارا است.

از سال 1973 تاکنون در حدود 55 میلیون مورد سقط جنین در آمریکا ثبت شده است. این آمار اسف‌بار که از زمان قانونی شدن سقط جنین در آمریکا از سوی دیوان عالی این کشور در سال 1973 تاکنون ثبت شده است از طریق "کمیته ملی حق زندگی" (National Right to Life Committee) و "مؤسسه گاتماخر" (Guttmacher Institute) جمع‌آوری شده است. این آمار به طور مستقیم از کلینیک‌های سقط جنین اخذ شده‌اند. در سال 2008 تعداد سقط جنین از مرز 50 میلیون گذشته و احتمالا در سال 2012 به میزان تقریبی 56 میلیون نفر خواهد رسید. نرخ سقط جنین به طور میانگین در هر سال 2.1 الی 3.1 میلیون مورد در سال است. نقطه جالب توجه اینجاست که مجموع تعداد سربازان کشته شده آمریکایی از جنگ‌های انقلابی آمریکا تا جنگ دوم عراق بالغ بر 2.1 میلیون نفر است.

نهاد خانواده به روند رو به زوال خود در جامعه آمریکایی ادامه می‌دهد. بر اساس مطالعه‌ای که از سوی "مؤسسه تحقیقاتی پیو" (Pew Research Center) در دهه 1960، 68 درصد از افرادی که بیست و اندی سال سن داشتند ازدواج کرده بودند. این در حالی است که هم‌اکنون تنها 26 درصد از افراد این بازه سنی ازدواج کرده‌اند. بنا به گزارش این مؤسسه تحقیقاتی اقتصاد رو به افول آمریکا نقش مستقیمی در این پدیده داشته است و با ضعف روزافزون اقتصاد این کشور و کاهش فرصت‌های شغلی جوانان این کشور نیز دیگر رغبتی به ازدواج و تشکیل خانواده ندارند. این در حالی است که میزان زندگی مشترک بدون وجود ازدواج در بین آمریکایی‌ها در حال افزایش است و بر اساس گزارش "اداره سرشماری آمریکا" (Census Bureau) از سال 190 تاکنون دو برابر شده است.

همجنس‌بازی، پدیده‌های رایج در فرهنگ آمریکا
بررسی‌های انجام گرفته از سوی مراکر تحقیقاتی نشان می‌دهند که گرایش به همجنس‌بازی در جامعه آمریکا رو به افزایش است. به گزارش اندیشکده "راه سوم" در 15 سال اخیر حمایت عمومی از ازدواج همجنس‌گرایان در آمریکا از 27 درصد به 53 درصد افزایش یافته است. این بررسی‌ها همچنین نشان می‌دهند که شمار شرکت‌هایی که به کارکنان همجنس‌گرا مزایا و کار می‌دهند از 19 شرکت به 291 شرکت افزایش یافته است.

بر اساس این بررسی، 58 درصد از مردم آمریکا بر این باورند که همجنس‌گرایان باید از سوی جامعه مورد پذیرش واقع شوند و این در حالی است که این آمار از سال 1996 تاکنون، 14 درصد افزایش داشته است. "باراک اوباما"، رئیس جمهوری آمریکا روز 31 تیرماه به طور رسمی قانون 17 ساله‌ای را که مانع از خدمت آشکار همجنس‌گرایان در ارتش آمریکا می‌شد، لغو کرد. این در حالی است که گزارشات متعددی در رسانه‌ها در مورد همجنس‌باز بودن خود اوباما نیز مطرح شده است. وی همچنین اخیرا یک قاضی همجنس‌باز یهودی را به عنوان قاضی دیوان عالی آمریکا منصوب کرده است.

آمریکا جذاب‌ترین بازار هدف برای سوداگران مرگ
بسیاری از مردم آمریکا ترجیح می‌دهند که خود را با مسائل پیش آمده در جامعه درگیر نسازند و بلکه راهی برای فرار از آنها بیابند. برای مثال، تحقیقاتی که در سال 2010 از سوی مؤسسه نظرسنجی گالوپ (Gallup) انجام شد نشان داد که مصرف الکل در آمریکا به بالاترین میزان خود در 25 سال اخیر رسیده است. هم‌اکنون 67 درصد مردم آمریکا به صورت دائمی از مشروبات الکلی استفاده می‌کنند.



بر اساس آمارهای مسئولان برنامه "تحقیقات ملی در مورد استفاده از مواد مخدر و سلامتی"، 20.4 میلیون نفر در آمریکا از انواع مواد مخدر و روانگردان استفاده می‌کنند. در حود 8.3 درصد از افراد بالای 12 سال در این کشور در مصرف مواد مخدر دخیل هستند. رایج‌ترین مواد مخدر در میان آمریکایی‌ها به ترتیب عبارت است از ماری‌جوانا، کوکائین، مواد توهم‌زا به مانند اکستازی و متاآمفی‌تامین‌ها.

غارت دسته‌جمعی مغازه‌ها و سوپر مارکت‌ها در آمریکا رفته رفته تبدیل به یکی از جرم‌های رایج در این کشور می‌شود که نشان از بازگشت این کشور به عصر بدویت داد. برای مثال اخیرا 50 فرد جوان با حمله به یک فروشگاه در ایالت مریلند دست به غارت اموال آن زدند.

آمریکا مأوای شیطان‌پرستی
جامعه آمریکایی علی‌رغم اینکه در ابتدا بر اساس آموزه‌های کلیسای مسیحی بنیان نهاده شد اما هم‌اکنون غوطه‌ور در انواع و اقسام ادیان و فرقه‌های مذهبی است. هم‌اکنون این کشور تبدیل به مأوای شیطان‌پرستی شده و این پدیده به صورت یکی از تصاویر رایجی که در آمریکا شاهدیم، درآمده است.



انواع فرقه‌های ماسونی، الحادگرایانه و مناسک شیطان‌پرستانه در مراکز مختلف فرهنگی و دانشگاهی آمریکا رسوخ کرده و حتی به صورتی کاملا رسمی به فعالیت می‌پردازند. نفوذ این گروه‌ها در دنیای سرگرمی و رسانه به حدی است که امروزه تقریبا در تمام شبکه‌ها و کنسرت‌های پخش موسیقی شاهد حضور آنها هستیم و خود تبدیل به یک تجارت چند میلیارد دلاری برای مروجان این آیین شیطانی شده است. اولین کلیسای شیطان‌پرستی در آمریکا و جهان از سوی فردی به نام "آنتون شزاندر لاوی" و در سال 1966 آغاز به کار کرد.

منبع: مشرق