به گزارش
گرداب، وبگاه خبری وایرد طی گزارشی نوشت: ژنرال "كيث الكساندر" ــ كه مسئوليت محافظت از شبكههاي وزارت دفاع آمريكا را بر عهده دارد ــ طی اظهاراتی گفته است که در حال حاضر شبكههای اینترنتی سازمانهای نظامی آمریکا "قابل دفاع" نبوده و در صورت حمله الكترونيكي گسترده آمريكا، وي و همكارانش از لحاظ قانوني نميتوانند براي متوقف ساختن چنين حملاتي اقدامات زيادي انجام دهند.
الكساندر که محافظت از مجموعه ناهمگون 15000 شبكه مختلف پنتاگون را بر عهده دارد، در همايش سازمان افبيآي با حضور مجريان قانون و كارشناسان امنيت سايبري در دانشگاه فوردهام نيويورك گفت:
«15000 حوزه مختلف: شما نميتوانيد همه آنها را ببينيد. مطمئناً نميتوانيد از همه آنها محافظت کنيد. بايد زيرساختي وجود داشته باشد كه بتواند از آنها دفاع كند.»امنيت سايبري به اولويت نخست پنتاگون تبديل شده است. به اعتقاد وي، يكي از اولويتهاي مهم امنيت سايبري ادغام برخي از شبكههاي اینترنتی نظامي، مراكز اطلاعاتي و تبديل آن به يك حوزه با مديريت بهتر ــ 3000 شبكه به جاي 15000 شبكه ــ است. الكساندر همچنین از وزارت دفاع آمریکا ميخواهد تا در جهت راهاندازي سيستم شبكهاي گام بردارد كه به اعتقاد وي هم ارزانتر است و هم محافظت از آن سادهتر.
الکساندر افزود: «خوب ميدانيم جایی كه امروز ايستادهايم قابل دفاع نيست. وزارت دفاع و جامعه اطلاعاتي را تحت فشار گذاشتيم تا در اين مسير حركت كنند. آژانس امنيت ملي پيش از همه به آن نقطه خواهد رسيد. ابتدا ما خود آن را انجام ميدهيم تا به سايرين نشان دهيم که اگر چنين اقدامي براي ما خوب است، پس براي ديگران نيز مشكلي نخواهد داشت.».
بر اساس این گزارش، الكساندر در رابطه با ديدگاه خود پيرامون يك مجموعه نظامي– چنين سيستمي فقط ميتواند شامل اطلاعات غيرمحرمانه، سري و فوق سري باشد– جزئيات بيشتري ارائه نكرد. اما لازم به ذكر است كه به اعتقاد سازمان پروژههای تحقيقاتي دفاعي پيشرفته پنتاگون موسوم به "دارپا" اين مشكل آنقدر دشوار است كه براي حل آن بايد 1000 پوند مغز بكارگرفته شود.
در ادامه وایرد بیان میدارد که از دیگر وظايف الكساندر كمك به محافظت از شبكههاي غيرنظامي در صورت حملات سايبري فاجعهبار است: نسخه جديد ويروس استاكسنت به جاي اختلال در تأسیسات هستهاي ايران، بورس وال استريت را هدف گرفت. وي قبلاً گفته بود كه براي مقابله با چنين حملاتي هیچگونه قدرت و اختياري ندارد.
الکساندر در ادامه افزود: «به سادگي نميتوان آژانس امنيت ملي (يا قرارگاه سايبري) را در آخرين لحظه كنار گذاشت.»
فرمانده قرارگاه سايبري آمريكا همچنين اظهار داشت: «آنچه كه از لحاظ فني ميتوان گفت اين است كه براي متوقف ساختن چنين حملاتي بايد در کوتاهترین زمان ممكن وقوع آن را پيشبيني كرد و در عين حال اختيارات لازم نيز بايد تفويض گردد. اينها شروطي هستند كه ما بر روي ميز گذاشتهايم. حال اينكه كنگره چگونه و چه گزينهاي را انتخاب ميكند، ديگر يك مسئله سياسي است.»
پيش از ترك سالن كنفرانس دانشكده حقوق، الكساندر در پاسخ به این سوال که چگونه ميتوانيد بگویيد چه زماني در برابر تهديدات شبكه امنيت داريد؟ گفت: «خب، به نظر من در حال حاضر امنيتي وجود ندارد.»
منبع:
مشرق