خانه شفاف‌سازی اطلاعات تصریح کرد؛

عقده سیاه‌نمایی ایران درد بی‌درمان آمریکا

تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۰

سیاست خارجی آمریکا دارای عقده سیاه‌نمایی ایران است و این عقده از زمان سرنگونی رژیم شاهنشاهی متمایل به ایالات متحده، شکل گرفته است.

به گزارش گرداب به نقل از خانه شفاف‌سازی اطلاعات، یک پایگاه اطلاع‌رسانی ضدجنگ آمریکایی تاکید کرد: «سیاست خارجی آمریکا دارای عقده سیاه‌نمایی ایران است و این عقده از زمان سرنگونی رژیم شاهنشاهی متمایل به ایالات متحده شکل گرفته است.»

از تحریک به جنگ علیه ایران گرفته تا حمله مستقیم نظامی به این کشور و اکنون تحریم اقتصادی، همه و همه نشانه‌های تنبیه ملتی است که گناه آن این است که یک حاکم مستبد حامی آمریکا را سرنگون کرد.

بنابراین گزارش، با توجه به اینکه هیچ خطر حمله هسته‌ای از سوی ایران متصور نیست و کشورهایی هستند که خطرات بسیار بیشتری نسبت به ایران به ایالات متحده تحمیل می‌کنند، بنابراین آمریکا باید تمرکز خود را برای جلوگیری از اشاعه تسلیحات اتمی، در جایی دیگر متمرکز کند.

خانه شفاف‌سازی اطلاعات افزود: همچون تمام کشورها که مشغول توسعه انرژی هسته‌ای هستند، البته باید بر فرآیند هسته‌ای شدن ایران نیز نظارت صورت پذیرد. اما سیاست‌های کنونی آمریکا قابل پذیرش نیست، ایران بیش از یک قرن است که به هیچ کشوری حمله نکرده است و هیچ نشانی هم از این نیست که می‌خواهد این الگو را تغییر دهد.

این گزارش افزود: به جای تمرکز بر ایران، ایالات متحده باید تمرکز خود را بر سه قدرت هسته‌ای دیگر معطوف کند، اسرائیل، پاکستان و هندوستان. در مقایسه با ایران، اسرائیل جنگ‌های متعددی را شروع کرده است که برخی از آن‌ها به همین شش سال اخیر بازمی‌گردد. رژیم اسرائیل تنها در دو جنگ اخیر خود در جنوب لبنان و نوار غزه، بیش از دوهزار غیرنظامی را به قتل رسانده است. اتفاقا این بار نیز طبل جنگ را اسرائیلی‌ها به صدا درآورده‌اند. اگر قرار باشد موجودیتی دست به استفاده از سلاح اتمی بزند، اسرائیل از همه محتمل‌تر است.

هند و پاکستان نیز دو قدرت هسته‌ای هستند که بر سر مسئله کشمیر پیش تر با هم درگیر شده‌اند، هرچند که بیشتر جنگ‌هایشان از جنس جنگ لفظی بوده است. این دو کشور نیز دارای سلاح هسته‌ای هستند و همچون اسرائیل، ان‌پی‌تی را امضا نکرده اند. بنابراین بیش از ایران نیازمند نگرانی و فشار ایالات متحده هستند.

در پایان این گزارش آمده است، اگر ایالات متحده واقعا به دنبال یک سیاست خارجی یکپارچه با هدف جلوگیری از اشاعه سلاح هسته‌ای است، بهتر است سیاست خود را بر کشورهایی چون سه کشور فوق متمرکز کند تا ایران. ایران ان‌پی‌تی را امضا کرده و از سوی دیگر اصلا معلوم نیست که برنامه‌ای برای تولید سلاح هسته‌ای داشته باشد.

منبع: فارس