حامیان فتنه با معرفی پروژهای شکست خورده برای فعالیتهای پنهانی در فضای مجازی، عملا به شکست فتنهگران و عدم سرمایهگذاری مجدد بر آنان اعتراف کردند.
در همین راستا پایگاه خبری "سینت"، در خبری آورده: اعتراضات ضدحکومتی برای روز 22 بهمن برنامهریزی شدهاند و دولت دسترسی به "جیمیل" و "فیسبوک" را محدود کرده است.
در ادامه خبر این پایگاه آمده است: "اندی گرینبرگ" در پایگاه خبری "فوربس" مینویسد: نرمافزار آمریکایی "تور" هنگامی پا به عرصه میگذارد که رویدادهای مهم در کشورهای مخالف آمریکا همچون ایران در حالا وقوع است. این پروژه با هدف فراهم کردن شرایط حضور افراد در فضای اینترنت به صورت گمنام و پوشش دادن اتصالات رمزنگاری شده به اتصالات بیضرر و رمزنگارینشده، طراحی شده است.
در سال 2009، تور یک تکنولوژی نظامی به حساب میآمد که برای جمعآوری اطلاعات بهکار میرفت و در مرکز تحقيقات نيروي دريايي ارتش آمريکا طراحي شده بود اما هماکنون وارد جعبه ابزار کامپیوترهای غیر نظامی نیز میشود و آنها را قادر میسازد که به وبسایتهای مسدود شده، دسترسی یابند و بودجه آن نیز از سوی وزارتخانههای دفاع و خارجه آمریکا تأمین میشود.
"هیلاری کلینتون"، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در یکی از سخنرانیهایش از اختصاص بودجه بیشتر برای سیستمهایی نظیر تور سخن گفته بود اما ظاهرا کلینتون هم دیگر سبزها را لایق سرمایهگذاری نمیداند.
این ادعای مهربانانه در حالی بار دیگر و در آستانه حضور پرشکوه هموطنان فهیممان صورت گرفت که پیش از این، کارکرد معکوس این نرمافزار و گرفتار شدن کاربران ضدانقلاب آن از سوی موسسه آمریکایی "خانه آزادی" تایید شده بود. این موسسه آمریکایی فعال در حوزه جنگ نرم و جاسوسی هشدار داده بود که نرمافزارهای مقابله با سانسور برای فعالان ضدانقلاب ایران ناامن است.
خانه آزادی در گزارشی ضمن اشاره به شکست پروژه تور، تصریح کرد: ابزاری که برای دور زدن سانسور اینترنتی مورد بهرهبرداری قرار میگیرد، برای مقابله با سانسور موثر است اما چنین نرم افزارهایی فاقد توانایی مقابله با پیامدهای امنیتی استفاده از آنها هستند.
در این گزارش که با بودجه وزارت خارجه آمریکا تهیه شده، آمده است: دور زدن سانسور در اینترنت به معنای امنیت آن و ناشناس ماندن نیست.
گزارش یاد شده با تفکیک کاربران به افرادی که دنبال "خواندن خبر و اطلاعات" هستند و افرادی که اسناد و اطلاعات را مبادله می کنند و فعال اپوزیسیون هستند، یادآور شده است: دسته دوم باید بیشتر نگران امنیت خود باشند و نرم افزارهای فیلترشکن و لوازم دور زدن اینترنت، برای فعالان سیاسی که اسناد و اطلاعات مبادله میکنند، مناسب نیست.
"کارن رایلی"، مدیر توسعه "پروژه تور" که یک شرکت طراحی نرم افزار دور زدن اینترنت است، میگوید حتی این شرکت نیز نمیداند چه کسانی از این نرمافزارها استفاده میکنند.
پیش از این نیز، وزارت خارجه آمریکا نرمافزاری موسوم به "هی استک" (سوزن در انبار کاه) را برای ارتباط عناصر ضدانقلاب با محافل خارجی طراحی کرده بود که چند ماه بعد اعلام شد این نرم افزار به شدت ناامن و خطرناک است و برخی از کاربران به واسطه اعتماد به همین نرمافزارها لو رفتند.