نکاتی برای به حداقل رساندن خطرات جعل هویت

نکاتی برای به حداقل رساندن خطرات جعل هویت
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۹۱

جعل هویت مجازی یکی از جرایمی است که بروز آن نه تنها مشکلات امنیتی برای قربانی ایجاد می‌کند بلکه گاهی اوقات دامنه این مشکلات به جنبه‌های هویت اجتماعی و حتی مالی فرد نیز لطمه وارد می‌کند.

نکاتی برای به حداقل رساندن خطرات جعل هویتبه گزارش گرداب، براساس تحقیقات انجام شده توسط اکثر موسسات امنیت آی‌تی دنیا، جعل هویت و کلاهبرداری به یکی از معضلات اصلی در دنیای سایبر تبدیل شده است.

جعل هویت مجازی یکی از جرایمی است که بروز آن نه تنها مشکلات امنیتی برای قربانی ایجاد می‌کند، بلکه گاهی اوقات دامنه این مشکلات به جنبه‌های هویت اجتماعی و حتی مالی فرد نیز لطمه وارد می‌کند. لذا با در نظر گرفتن سه راه‌کار زیر می‌توانید از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری نمایید:

پیشگیری

1. اطلاعات شخصیتان را در جایی امن نگه‌داری کنید.

با گذاشتن رمز بر روی پوشه اطلاعات مالی و شخصی در رایانه شخصی و یا گوشی‌ همراه و یا نگه‌داری آن در حافظه‌های قابل حمل رمزگذاری‌شده، می‌توان تاحد زیادی از بروز مشکل دزدی هویت جلوگیری کرد. کلاهبرداری از طریق آشنایان و دوستان یکی از شایع‌ترین و جدّی‌ترین انواع کلاهبرداری‌های اینترنتی بوده است؛ بر اساس آمار جهانی حدود %12 از قربانیان کلاهبرداری‌های اینترنتی، مجرم را می‌شناخته‌اند.

از دیگر راه‌های امن بودن اطلاعات در فضای مجازی، استفاده از نرم‌افزارهای امنیتی به‌روز رسانی‌شده در رایانه و گوشی همراه، ایمیل‌نکردن اطلاعات مالی برای دیگران، استفاده از یک اینترنت امن و قابل‌اعتماد (استفاده‌نکردن از ‌وای‌فای عمومی) در هنگام انجام نقل‌ و انتقالات بانکی و در نهایت چک کردن حساب بانکی بطور متناوب.

2. دقت در ویژگی‌های امنیتی

در زمان انجام امور بانکی حتما از داشتن یک لینک ارتباطی ایمن اطمینان حاصل کنید. دو راه برای دانستن این امر وجود دارد: ابتدا بایستی به آدرس موجود در نوار آدرس دقّت کنید که حتما "https" باشد و هیچ‌گاه از پروتوکل "http" برای وارد شدن به سایت‌های بانکی استفاده نکنید. یکی دیگر از راه های تشخیص ایمن بودن این پروتوکل وجود علامت قفل به همراه رنگ سبز روشن در کنار آدرس است.

3. پیش از به اشتراک‌گذاری اطلاعات حتما فکر کنید

قبل از در اختیار قرار دادن اطلاعات در فضای مجازی، حتما هویت فرد، شرکت یا سازمانی که می‌خواهید اطلاعات را در اختیارش قرار دهید، شناسایی کنید. اگر به قانونی بودن درخواست شک دارید، هیچ‌گاه اطلاعات درخواست شده را در اختیارشان قرار ندهید و هموراه مواظب باشید که بر روی لینک مشکوک کلیک نکنید.

تشخیص

4. هوشیارباشید

یکی از راه‌های جلوگیری از جعل هویت و یا کلاهبرداری از هویت، استفاده از نرم‌افزارهای امنیتی مخصوصی‌ است که به همین منظور تهیه شده‌اند. این نرم‌افزارها سیستم‌های اخطاری دارند که با فعال کردن آن‌ها پس از هر بار استفاده اینترنتی از حساب بانکی شما اخطاری به ایمیل و یا گوشی‌همراه شما فرستاده می‌شود و شما می‌توانید در مواردی که یک شخص ناشناس بدون اطلاع شما از حسابتان استفاده کرده باشد، به سرعت آن‌ را تشخیص دهید.

5. ثبت‌نام در تمامی خدمات امنیتی

اکثر موسسات اعتباری، سازمان‌ها و نیز بانک‌ها؛ خدمات امنیتی متفاوتی دارند که مشتریان می‌توانند با ثبت‌نام در این خدمات از بروز مشکلات جلوگیری کنید. به‌طور مثال می‌توانید در سامانه پیامک جابه‌جایی‌های مالی، سامانه مسدود کردن حساب و دیگر سامانه‌ها ثبت‌نام کنید تا هر زمان به مورد مشکوکی برخورد نمودید، بتوانید قبل از مراجعه به بانک اقدامات پیشگیرانه را انجام دهید.

اقدام

6.  اگر اخطاری را دریافت کردید، آن را جدّی بگیرید

هرگونه اخطار مبنی بر احتمال درز اطلاعات مالی و شخصیتان را جدّی گرفته و درصدد رفع آن برآیید زیرا بنابر آمار شما در معرض یکی از جدّی‌ترین جرایم سایبری قرار دارید.

7. صبر جایز نیست! سریعا اطلاع دهید.

در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوک در جابه‌جایی‌های مالی سریعا با بانک خود تماس حاصل کنید و در صورتی که واقعا در معرض سرقت هویت قرار گرفته‌اید فورا آن‌ را به پلیس اطلاع دهید تا با اقدام به موقع مجاری قانونی، از بروز هرگونه مشکلات مالی و اجتماعی بیشتر جلوگیری کنید.