Gerdab.IR | گرداب

تثبیت اخلاق اجتماعی؛ نیازمند دیدی کارشناسانه به فضای مجازی

تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۳۹۳

مدیر گروه ارتباطات و تبلیغات مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نورگفت: اینترنت و فضای مجازی مانند هروسیله دیگرمی تواند کاربرد مثبت ومنفی داشته باشد چرا که هم موجب تعالی فرهنگی است وهم موجب انحطاط فرهنگی که باید جهت تثبیت اخلاق اجتماعی مناسب در جامعه با دیدی کارشناسانه به این امر توجه شود.

به گزارش گرداب، غلامرضا رحمانی، مدیر گروه ارتباطات و تبلیغات مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور در گفت‎وگو با شبستان با اشاره به اثرات دنیای مجازی و اینترنت در اخلاق اجتماعی گفت: در جامعه امروز که دنیای ارتباطات و تکنولوژی سوار بر قطارسرعت می باشد افزایش سرعت در دنیای مجازی خصوصا درشبکه گسترده اینترنت می تواند در مدت بسیار کوتاهی نه تنها سطح زندگی و روابط را دگرگون کند بلکه اصول، باورها وحجاب های اخلاقی و اجتماعی جوامع بشری و انسانی را دچاردستخوش نماید.

وی افزود: هرچند فضای مجازی می رود تا دنیا را دردورترین افق ها وحتی خانه ها و خانواده ها را در قبضه خود در آورد و دولت و ملتهای الکترونیکی را درجهان ایجاد کند، اما با همه این مزایا، یک محیط کاملاً نا امن است.

مدیرگروه ارتباطات وتبلیغات مرکزتحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور ادامه داد: اینترنت ازجنبه های مختلف قابل بررسی است ویژگی فضای مجازی این است که بستری را فراهم می سازد تا کاربران بدون شناخت طرف مقابل و شخصیت حقیقی مخاطب خود مطالبی را عنوان و ارسال کنند بدون آنکه بدانند مطلب ازچه منبعی و گوینده کیست.

رحمانی تصریح کرد: گاهی فضای مجازی دارای ویژگیهایی است که ممکن است برای فرهنگ خطر ناک باشد چرا که هریک از افراد جامعه از هرسطح علمی با هر نیتی می تواند مطالبی درج و نشرکنند که این مطالب می توانند در برخی موارد با افکار واهداف خاص منتشر شوند که به نوعی نقش مهمی در تهدید جامعه خواهند داشت.

وی اظهار داشت: هرمطلبی می تواند در فضای مجازی برای همه کاربران کودک، بزرگسال، نوجوان و جوان و سایرافرادی که به نوعی با آن سرو کار دارند فضای آموزشی خاصی باشد که باید متولیان امر در راستای تولید محتوای مناسب با اخلاق اجتماعی جامعه برای آن برنامه ریزی داشته باشند.

مدیرگروه ارتباطات و تبلیغات مرکزتحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نورخاطر نشان ساخت: با توجه به اینکه جامعه دینی و اسلامی ما برمبنای اخلاق بنا شده است متاسفانه درتولید محتوای سالم کمتر توجه شده است.

رحمانی بیان داشت: اینترنت هم مانند هر وسیله دیگرمی تواند کاربردمثبت ومنفی داشته باشد چرا که می تواند هم موجب تعالی فرهنگی شود و هم موجب انحطاط فرهنگی.

وی گفت: متاسفانه درجامعه حاضرتنها به توسعه پهنای باند فکر می کند که این توجه به این مسئله هر چند مهم مشکلی را حل نمی کند بلکه باید از نظر محتوای فرهنگی و تثبیت اخلاق اجتماعی در زمینه اینترینت سیاستگزاری ویژه ای صورت گیرد.

مدیر گروه ارتباطات و تبلیغات مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور افزود: بهرحال درجامعه حاضرطیف دشمنان فرهنگی بسیار بیشتراست چرا هنر و جذابیت های بصری به جهت استفاده بیشتر آن در جامعه تاثیرگذارترهستند.

رحمانی تصریح کرد: فراگیری اینترنت درجامعه کنونی امری اجتناب ناپذیراست که اگر حتی ممانعت هم شود تاثیری ندارد وتنها راه اثر گذاری بالای اینترنت درترویج اخلاق اجتماعی مناسب با جامعه دینی و اسلامی تغییرکارشناسی محتوای مطالب است.

وی گفت: نسل امروزنسل هوشمندی هستند که قدرت درک بالا وکافی داشته و می توان با استفاده از قابلیتها و جذابیتهای هنری اخلاق اجتماعی در محتوای مطالب اینترنت و فضای مجازی با تولید محصولات فرهنگی و اخلاقی از این هوشمندی نسل جوان امروز بهره برداری کرد.