معاون وزیر ارتباطات در مراسم اعطای پروانههای جدید ارتباطی گفت: 3 باند فرکانسی مختص TD-LTE را به مزایده میگذاریم.
وی عنوان کرد: این تصمیمات روند جهانی نیز دارد و رویه جداسازی شبکه از سرویس در دنیا نیز باب است؛ تامینکنندگان خدمات دیگر درگیر فعالیتهای زیرساختی و شبکه نخواهند شد.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به اینکه در تدوین مقررات پروانههای جدید ارتباطات ثابت از مشاوران داخلی، خارجی و ذینفعان حوزه ارتباطات بهره بردهایم، عنوان کرد: اهداف اصلی ما بهبود فضای کسب و کار، افزایش سرمایهگذاری بخش خصوصی، توسعه دسترسی مردم به خدمات ICT و رقابتی کردن تعرفههای خدماتی بود.
عمیدیان با اشاره به اهداف ثانویه تدوین این پروانههای جدید نیز گفت: شفافسازی زنجیره خدمات در قالب پروانههای جدید، فراهم کردن شرایط حضور سرمایهگذاران با عنایت تجربه سرمایهگذاران قبلی، توجه به توسعه متوازن شبکه با تعیین تعهدات مالی به ویژه در نقاط کمتر برخوردار، سراسری کردن پروانهها و حذف موانع تصمیمگیری همچون تعهدات و ضمانتنامههای پیشین، حذف وابستگی پروانهها به فناوری و ایجاد امکان همگرایی در صوت، دیتا و تصویر برای ارائه انواع بستههای موردنیاز کاربران از جمله اهداف ما بود.
معاون وزیر ارتباطات افزود: در این راستا و در بخش محتوایی نیازمند مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بودیم که امروز موافقت اصولی آنها برای پروانههای FCP صادر میشود و باعث میشود شرکتها هیچگونه دغدغه فعالیت از نوع بعد محتوایی نخواهند داشت.
وی با اشاره به اینکه 1200 پروانه موجود در ابتدای سال 93 در حوزه ثابت در دو حوزه FCP و CERVCO ساماندهی میشود گفت: در اولین مرحله اعطای پروانههای جدید 7 شرکت را داریم و باقی اگر تا پایان سال نتوانند شرایط مورد نیاز را به دست آورند روند اعطای پروانه نیز به آنها بررسی میگردد.
رئیس رگولاتوری اشارهای هم به اصول حاکم عمدهفروشی فرکانس TD-LTE را داشت و گفت: طبق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات قرار است 3 باند فرکانسی 2300، 2600 و 3500 به مزایده گذاشته شود که باند 2300 مگاهرتز برای FCP ها امتیازات خاصی را دارد که دیروز کمیسیون تنظیم مقررات در ارتباط با آن به اجماع نظر رسید و از این طریق منجر به کاهش وابستگی آنها به سیم مسی میشود.
او افزود: با پروانههای جدید که در حوزه ثابت و سیار اعطا کردیم قطعا سال 95 با چهره جدیدی از رگولاتری در بخش ICP مواجه خواهید شد.
عمیدیان در پایان با اشاره
به وظایف رگولاتوری گفت: باید از مقرراتگذاری به سمت مقرراتزدایی، از
تنظیم رقابت به سمت تعرفهگذاری و از زیرساختهای مجزا به سمت اشتراکی حرکت
کنیم.