گرداب- "جان بولتون"، نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل، در گفتگو با شبكه تلويزيوني فاكس نيوز گفت: «هيچ ترديدي نيست كه تحريمها نتيجه اي نخواهد داشت. سوخت گذاري نيروگاه اتمي بوشهر، پيروزي بسيار بزرگي براي ايران به شمار مي رود؛ زيرا اين رويداد بار ديگر نشان دهنده شكست سالها تلاش امريكا براي جلوگيري از اين رويداد است. »
در دوران رياست جمهوري جرج بوش و باراك اوباما، امريكا بارها از روسيه خواست كه ميله هاي سوختي را به ايران نفرستد. اما روسيه يك سال و نيم پيش اين ميله هاي سوختي را به ايران فرستاد و امروز اين ميله هاي سوختي در نيروگاه قرار مي گيرد. هجده ماه از حيات دولت باراك اوباما مي گذرد كه در آن از احياي مناسبات امريكا و روسيه سخن گفته شده است. اما مي بينيم كه روسيه ، امريكا را به سخره گرفته است.
بولتون در ادامه با انتقاد از كره جنوبي گفت: «دولت امريكا از كره جنوبي خواسته است به تحريمهايي بپيوندد كه بر ضد ايران اعمال شده است اما مقامات سئول در پاسخ گفته اند كه قطع رابطه با بانكهاي ايران و قطع روابط تجاري با بخش اقتصادي ايران دشوار است. باتوجه به تعهدات دفاعي كه امريكا براي كره جنوبي دارد، اين پاسخ مقامات كره جنوبي سبب خشم شديد من شد. فكر مي كنم هرگونه تعلل كره جنوبي در حمايت از تحريم ها برضد ايران، سبب ميشود حمايتهاي زيادي براي كره جنوبي در امريكا از دست برود.»
مجري شبكه درادامه گفت: سي و پنج هزار نيروي نظامي امريكايي در كره جنوبي حضور دارند. هدف از استقرار اين نيروها در كره جنوبي ، دفاع از اين كشور در مقابل حملات احتمالي كره شمالي است. امريكا در حال حاضر مي خواهد از جهان در مقابل ايران مجهز به سلاحهاي هسته اي محافظت كند. به همين خاطر امريكا از كره جنوبي خواسته است در مسير تحريمها برضد ايران به امريكا ملحق شود. اما كره جنوبي به خاطر منافع اقتصادي اش از اين كار خودداري مي كند. امريكا ميليونها دلار در كره جنوبي هزينه كرده است اما كره جنوبي حاضر نيست با تحريمها همراهي كند.»
جان بولتون در ادامه افزود: «كره جنوبي هيچ بهانه اي براي خودداري از همراهي با امريكا در اين مسير ندارد. به نظر ميرسد برخي از مقامات كره جنوبي در اين مسير مانع تراشي مي كنند. كاري كه رئيس جمهور كره جنوبي بايد انجام بدهد اين است كه خودش در اين زمينه وارد عمل شود. تحريمهايي كه برضد ايران اعمال مي شود يكي از اساسي ترين اقدامات براي محدود كردن دسترسي اين كشور به شبكه مالي جهاني است.»
منبع: فارس