تشخیص آمادگی استفاده از گوشی توسط فرزندان
متاسفانه گوشی ها به کاهش دامنه توجهات، مچ درد و بد خوابی کودکان پیوند خورده است. کلید جلوگیری از بروز اینگونه مشکلات استفاده درست است، که نیاز به درجه ای از مسئولیت پذیری و خود داری دارد که با گذشت زمان به وجود می آید. پس چگونه میشود فهمید که کی زمان درست فرا میرسد؟
ما با جان بریالت از اتحادیه ملی مصرف کنندگان که در سال 2012روی مطالعه ای در باب کودکان و گوشی های همراه کار میکرد، دیدار داشتیم . او میگوید با این که مطالعات به این نتیجه رسید که 56 درصد والدین به کودکان بین 8 تا 12 سال خود گوشی داده اند،یشنهاد یک سن مشخص بسیار سخت است.
او به هافینگتو پست گفت:” به نظر من زمان درست برای گوشی داشتن کودکان وجود ندارد. والدین باید تصمیم بگیرند ک آیا کودکشان برای پذیرفتن مسئولیت گوشی داری آماده است یا نه.”
سوالاتی وجو دارند که ما به والدین پیشنهاد میکنیم از خود بپرسند. مانند این که چرا فکر میکنند کودکشان به گوشی نیاز دارد؟ و این که آیا کودک شما برای استفاده از گوشی به اندازه کافی مسئولیت پذیر هست و میتواند از مشاهده و ارسال پیام های خیر اخلاقی دوری کند؟. پرسیدن این گونه سوالات از خودتان و کودکتان قبل از خرید به شما کمک میکند از سردرد هایی که هنگام انتخاب گوشی و برنامه مناسب کم میکند و به شما اطمینان میدهد که کودک شما از گوشی درست اسفاده میکند.
ما هم
چنین گفتگویی داشتیم با مایکل ریچ از مدرسه پزشکی هاروارد که مطاعاتی راجع
به تاثیر رسانه ها روی کودکان داشته است. مواردی که راجع به گوشی دادن به
فرزندتان باید بدانید:
چه زمانی کودکان به گوشی هوشمند نیاز پیدا
میکند؟ مهمترین کار یک گوشی همراه این است که به کودکان اجازه میدهد با
والدین خود در ارتباط باشند و بلعکس. با این که کودکان هیچوقت واقعا نیازی
به گوشی هوشمند ندارند شما میتوانید تصمیم بگیرید که چه زمانی برای آنها
مناسب است.
ریچ به هاف پست گفت :”مانند تمام ابزار های رسانه ای از تلوزیون گرفته تا کامپیوتر ها، گوشی نیز یک ابزار است.” ابزار بسیار تاثیر گذاری برای انجام برخی کارها هستند و کودکان تنها زمانی به آن نیاز دارند که بهترین وسیله برای انجام آن کار باشد. مثلا به خانه زنگ بزنند تا بعد از تمرین فوتبال به دنبالشان بروند.
چه خطر های احتمالی وجود دارند؟ همان طور که در بالا اشاره کردیم، چند مشکل با گوشی ها پیوند خورده اند. ریچ توضیح میدهد که دلواپسی زیادی راجع به مسائلی همچون مزاحمت های سایبری و یا نشر پیام های غیر اخلاقی وجود دارد. بزرگترین خطری که در دراز مدت سلامتیشان را تهدید میکند، دوری از انسان های واقعی و تجربیات عملی است.
چه مزایایی دارند؟ گوشی ها کاملا بد نیستند. همان طور که ریچ میگوید، موضوع خود گوشی نیست، نحوه استفاده از آن است. اگر کودکان به سمت استفاده درست و عاقلانه راهنمایی شوند و از تجربیات عملی و پربار دور نشوند، گوشی ها در زندگیشان کمترین ریسک و بیشترین کارایی را خواهند داشت.
میخواهید تصمیمتان را عملی کنید؟ اول با کودکانتان صحبت کنید. اگر تصمیم دارید در آینده ای نزدیک برای فرزندتان گوشی بخرید، اول قوانینی برای آن تعیین کنید. اگر نمیخواهید آنها از برنامه ها استفاده کنند و یا حتی برای پیام فرستادن از آن استفاده کنند، این موضوع را به طور واضح به آن ها بگویید.
والدین باید ابتدا با کودکان خود سر این که چه استفاده از گوشی میتوانند داشته باشند و از چه برنامه هایی نمیتوانند استفاده کنند به توافق برسند.
جدای تمام این صحبت ها، با استفاده فرزندتان از گوشی، دنیا به پایان نمیرسد، فقط مطمئن شوید که آنها را به درستی راهنمایی میکنید.
منبع: وب سایت زوم تک