جوانان بیماری که بازی‌های رایانه‌ای را به واقعیت تبدیل کردند!

جوانان بیماری که بازی‌های رایانه‌ای را به واقعیت تبدیل کردند!
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۳۹۶

فهرستی از جوانانی که تحت تاثیر بازی های خشنی همچون GTA و Call Of Duty خشونت را به بالاترین حد رسانده‌ و بعضا قتل‌های بزرگی را شکل داده‌اند ارائه شده است.

به گزارش گرداب، بازی‌های رایانه‌ای یکی از بهترین و لذت‌بخش ترین سرگرمی‌ها برای پر کردن اوقات فراغت کودکان و حتی گاهی اوقات بزرگسالان است. امروزه با گسترش فضای مجازی و اینترنت بازی‌های رایانه بیش از هر زمان دیگری توسعه یافته‌اند.

اما در این میان عده ای نیز هستند که به دلیل درک پایین خود از زندگی و یا به دلیل خشونت و یا افسردگی بیش از حد، این بازی ها که ماهیتی جز سرگرمی ندارند را گاها واقعی و حقیقی پنداشته و بر پایه این بازی‌ها دست به اعمالی می‌زنند که در عرف و قانون از این اعمال با عنوان جرم و جنایت نام برده می‌شود.

در ادامه این گزارش، 10 جنایت بزرگ که بر پایه بازی‌های خشونت آمیز رایانه ای شکل گرفته اند را مشاهده می‌کنید :

حادثه « New Hyde Park » نیویورک

در 26 ژوئن 2008 گروهی از نوجوانان در پارک نیو هاید از یک مرد زورگیری می‌کنند و او را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند سپس در حالی که بر اثر استفاده الکل در حالت طبیعی نبودند به یک زن حمله می‌کنند و ابتدا قصد داشتند که ماشین او را بدزدند اما زمانی که در انجام این عمل ناتوان بودند و با پلیس مواجه شدند از صحنه حادثه گریختند. زمانی که این 3 نوجوان دستگیر شدند اعلام کردند که این عملشان تحت تاثیر بازی « سرقت بزرگ از شهر » یا همان بازی معروف « جی‌تی‌ای » بوده است.

نوجوانی که انجام بازی‌های رایانه ای برای او ممنوع شده بود

در سال 2013 ، یک نوجوان 14 ساله به دلیل خشونتی که در مدرسه بر پایه بازی‌های رایانه ای نشان داده بود، توبیخ شد و پدر و مادر وی کنسول بازی او را گرفتند و انجام این بازی های خشونت بار را برای وی ممنوع کردند. این نوجوان 14 ساله که کنسول بازی خود را همه هدفش برای زندگی می‌دانست شبانه اسلحه پدرش را برداشت و در حالی که والدینش خواب بودند به آنها شلیک کرد. خوشبختانه پدر و مادر این نوجوان جان سالم به دربردند اما این نوجوان 14 ساله به 15 سال حبس محکوم شد.


نوجوانی که هم‌کلاسی خود را با چاقو کشت

در سال 2012 و در یکی از مدارس استرالیا جنایت بزرگی توسط کودکی خردسال شکل گرفت. این کودک تحت تاثیر بازی‌های رایانه ای با چاقو به همکلاسی‌های خود حمله و تعدادی از آنها را مجروح کرد و یکی از آنها را نیز به قتل رساند. زمانی که پلیس پیگیر ماجرا شد، این موضوع کشف شد که این کودک برای افزایش امتیاز هم‌سالان خود را با چاقو مجروح و به قتل رسانده است. این درک، چیزی بود که بازی های رایانه ای خشن به کودک خردسال قاتل داده بودند.

به قتل رساندن یک پلیس تحت تاثیر بازی جی‌تی‌ای

در 7 جولای 2003 یک نوجوان اقدام به سرقت یک خودرو میکند. زمانی که بازداشت می‌شود در اداره پلیس ناگهان به رئیس پلیس حمله می‌کند و در یک چشم به هم زدن اسلحه او را میگیرد و سه تیر به سمت وی شلیک می‌کند که یکی از این تیرها به سر وی اصابت می‌کند و باعث قتل این رئیس پلیس می‌شود. این حوان اقدام وحشیانه خود را تحت تاثیر یکی از مراحل بازی جی‌تی‌ای عنوان می‌کند.

جوانی که بازی رایانه ای خود را به پدر و مادرش ترجیح داد !

در سال 2007 پدر و مادر یک جوان یکی از بازی های محبوب او یعنی هیلو 3 را از وی گرفتند تا شاید از خشونتی که تمام وجود این نوجوان را گرفته بود، اندکی کم شود. اما گویا این اقدام راه حل مناسبی نبود. نوجوان یک شب اسلحه پدرش را که بسیار شبیه به اسلحه اصلی بازی ذکر شده بود را برداشت و به پدر مادر خود حمله کرد، مادرش را کشت و پدرش را نیز تا آخر عمر خانه نشین کرد. سپس با بازی محبوب خود یعنی هیلو 3 از خانه فرار کرد ! این نوجوان به 23 سال حبس محکوم شد.

جوانی که با یک شاتگان بازی رایانه ای محبوب خود را در واقعیت انجام داد !

در 19 فوریه 1997 جوانی با تاثیر از بازی‌های رایانه ای با یک اسلحه شاتگان وارد مدرسه خود شد. او دو نفر را با اسلحه کشت و دو نفر دیگر را نیز مجروح کرد، سپس قصد کشتن خود را داشت که موفق نشد. پلیس اعلام کرد که او تنها نبوده و دو نفر دیگر نیز به او نحوه استفاده از اسلحه شاتگان را آموزش داده بودند. پس از دستگیری این نوجوان، او اعلام کرد که در زمان حادثه تحت تاثیر بازی بسیار خشن « دوم » بوده است. این نوجوان به 200 سال حبس محکوم شد!

یکی از مرگبارترین تیراندازی‌های آمریکا تحت تاثیر بازی های RPG

بازی های در سبک آر پی جی همیشه جزو بازی های بسیار خشن محسوب می‌شوند که محتوای بسیار غیرقابل تحملی دارند. در 13 سپتامبر 2006 یک جوان تحت تاثیر بازی های آر پی جی هرج و مرج بزرگی به راه انداخت. او در خیابان خارج از دانشگاه داوسن واقع در مونترئال 19 نفر را به گلوله بست و سپس خودکشی کرد. پس از این حادثه دوستان وی اعتراف کردند که او قصد داشته بازی های آرپی‌جی را در واقعیت عملی کند.

27 کشته در اثر بازی کال آو دوتی !

در 14 دسامبر 2012، یک جوان که در مدرسه سندی هوک آمریکا درس می‌خواند تحت تاثیر بازی معروف کال آو دیوتی اسلحه مادرش را برداشت، او ابتدا مادر خود را کشت سپس به سمت مدرسه خود رفت و کشتاری بزرگ به راه انداخت. وی 20 کودک و 6 بزرگسال را کشت و با این آمار تبدیل به تنها جوانی شد که 27 نفر را در یک روز قتل عام کرد.

حادثه معروف دبیرستان کلمباین

این اتفاق که بسیار معروف است در تازیخ 20 آوریل 1999 رخ داد. در طی این قتل عام دو جوان وارد دبیرستان کلمباین شدند و 13 نفر را به قتل رساندند، سپس خودشان را نیز کشتند. از ان زمان تا کنون دلایل بسیاری برای این کار خشونت بار این دو جوان ذکر شده است که یکی از مهمترین آنها علاقه آن دو به بازی بسیار خشن « دوم » بوده است. تا حدی که یکی از آنها بازی‌ای بر پایه دوم اختراع کرده بود و در نهایت نیز جان خود و 13 نفر دیگر را برای واقعیت بخشیدن به این بازی گرفتند.


قتل عامل در نروژ تحت تاثیر بازی کال آو دیوتی !

فرد آخر این لیست کسی نیست جز Anders Breivik، کسی که تحت تاثیر بازی Call Of Duty: Modern Warfare 2 بزرگترین قتل عام تیراندازی جهان را یک تنه عملی کرد. او در 22 جولای 2011 به یک کمپ سیاسی در نروژ حمله کرد و جان 69 نفر را گرفت. سپس با بمب گذاری در یک ساختمان نیز 8 نفر دیگر را به قتل رساند و در نهایت 77 نفر را کشت. این قاتل بزرگ در بازجویی های خود اعلام کرد که از بازی کال آو دیوتی به عنوان یک وسیله برای افزایش مهارت تیراندازی استفاده کرده است تا بتواند به هدف خود نزدیک شود.

 

کلام آخر ...

کلام آخر اینکه صرف بازی کردن بازی های رایانه ای حوادث دلخراش فوق را رقم نمی‌زند بلکه عدم آشنایی ما از ماهیت یک بازی و عدم اطلاع خانواده‌ها باعث می‌شود که خانواده های ما نتوانند نشخیص دهند کدام بازی مناسب کودک ماست، به همین دلیل کنسول بازی را با انواع و اقسام بازی ها در مقابل کودکمان قرار می‌دهیم و بدون هیچگونه آموزش کودکی که هنوز ذهنش به طور کامل شکل نگرفته است را با دنیایی از خشونت تنها می‌گذاریم .

بهتر است برای کودکان خود رده سنی قائل شویم و برای هر سنی گروهی از بازی ها را ممنوع نماییم، چرا که هضم برخی از بازی‌های رایانه ای برای کودکان ما بسیار سنگین هستند و خواه ناخواه شخصیت فرزندانمان به سمت ابراز خشونت و پرخاشگری هدایت می‌شود. در صورتی که فلسفه بازی های رایانه ای بهبودی عملکرد ذهن و فعالیت های فکری در کنار تجربه ساعات لذت بخش و جذاب و هیجان انگیز است. چه بهتر که فرزندانمان را به بازی های فکری و معمایی عادت دهیم تا آینده کشورمان را جوانانی با هوش ، با استعداد و توانا به دست بگیرند نه جوانانی پرخاشگر و خشن که کنترلی بر روی رفتار و کردار خود ندارند.

در انتها با ذکر دو حدیث گرانبها از امیرالمونین علی علیه السلام درباره خشم، مطلب را به پایان می‌بریم. امام علیه السلام می‌فرمایند : " خشم هم نشين بسيار بدى است: عيب ها را آشكار، بدى ها را نزديك و خوبى ها را دور مى كند. " (غررالحكم، ج3، ص 257) . همچنین ایشان می‌فرمایند : " تواناترين مردم در تشخيص درست كسى است كه خشمگين نشود. " (غررالحكم، ج2، ص408)