این نهاد بینالمللی به دنبال این است که مقرراتی در زمینه جنگافزارهای سایبری وضع کند، اقدامی که فارغ از نتیجه نهایی مسئله مهمی خواهد بود.
به گزارش گرداب، کمیته بینالمللی صلیب سرخ (ICRC) به دنبال این است که مقرراتی را در زمینه کشورهای درگیر جنگ سایبری وضع کند.
این کمیته به تازگی مجموعهای از مقررات را در زمینه هکرهای غیرنظامی که در جنگها درگیر میشوند، منتشر کرد تا مرز میان افراد نظامی و غیرنظامی در حوزه سایبری مشخص شود.
درگیری در حال انجام میان روسیه و اوکراین و فلسطین با رژیم صهیونیستی باعث شده که تعداد زیادی از هکرهای غیرنظامی خود را درگیر نبرد کنند و از مهارتهایشان برای حمله به بانکها، زیرساختها، تاسیسات، بیمارستانها و ... استفاده کنند تا حمایت خود از یک طرف درگیری را نشان دهند.
وجود این گروههای هکری غیرنظامی دلیلی است که صلیب سرخ جهانی میخواهد با وضع این قوانین مسئله را شفافتر سازد.
بایدها و نبایدها برای هکرهای اجتماعی (هکتیویستها)
مقررات صلیب سرخ جهانی برای هکرهای اجتماعی:
۱- حملات سایبری مستقیم علیه اهداف غیرنظامی انجام ندهید.
۲- از بدافزار یا سایر تکنیکهای دیگر که به شکل خودکار پخش میشود و به اهداف نظامی و غیرنظامی بدون تمایز آسیب میزند، استفاده نکنید.
۳- وقتی که حمله سایبری علیه هدفی نظامی را برنامهریزی میکند، هر چه در توانتان هست برای به حداقل رساندن تاثیر عملیات شما بر غیرنظامیان انجام دهید.
۴- هیچ عملیات سایبری علیه تاسیسات انسانی و بیمارستانی انجام ندهید.
۵- هیچ حمله سایبری علیه اهدافی که برای نجات جمعیت ضروری است یا میتواند نیروهای خطرناکی را رها سازد، انجام ندهید.
۶- تهدیدهای خشونتامیز مبنی بر گسترش ترور و وحشت در میان جمعیتهای انسانی انجام ندهید.
۷- از مقررات انساندوستانه بینالمللی تخطی نکنید.
۸- به این مقررات پایبند باشید، حتی اگر دشمن شما این چنین نیست.
با وجود این که به احتمال زیاد اکثر گروههای هکری در دنیا به خصوص هکرهایی که در جنگ اوکراین و روسیه درگیر هستند، از این مقررات پیروی نخواهند کرد، با این حال اقدام صلیب سرخ جهانی را باید اقدامی مهم دانست.