Gerdab.IR | گرداب

آیا اینترنت "افیون جنبش سبز" شده است؟

تاریخ انتشار : ۰۶ تير ۱۳۹۰

در حالی که الک راس، مشاور ارشد هیلاری کلینتون، اینترنت را "چه‌گوارای قرن بیستم" و عامل اعتراض و سرنگونی حکومت ها می داند؛ بخش فارسی بی‌بی‌سی، اعتراضات جنبش سبز در فضای سایبر را مصداق "بی عملی سیاسی" خوانده و آن را بی فایده ارزیابی می کند.

به گزارش گرداب، بی‌بی‌سی چند روزی است مخاطبان خود را در برابر این پرسش قرار می دهد که: آیا اینترنت باعث "بی‌عملی سیاسی" شده است؟

بی‌بی‌سی فارسی با اذعان به این امر که اینترنت این روزها باعث شده که بار مخالفت با نظام جمهوری اسلامی به فضای اینترنت منتقل شود و در عالم واقع اتفاقی نیافتد در برنامه نوبت شما ابراز داشت:

"افراد معترض به انتخابات ریاست جمهوری دو سال پیش در ایران و منتقدان حکومت این کشور، تاکنون از روش های مختلفی، از تظاهرات خیابانی گرفته تا کمپین های اینترنتی، وبلاگ نویسی، تهیه و انتشار فایل های ویدئویی با موبایل، برای اعتراض استفاده کرده اند. اما گروهی از منتقدان تأکید می کنند که این کار بیشتر موجب "بی عملی" معترضان شده؛ به طوری که آنها را صرفاً به یک کاربر معترض در مقابل کامپیوترها بدل کرده و فواید آن بسیار کمتر از زیانش در پیشبرد اهداف معترضان بوده است."

بخش فارسی بی‌بی‌سی که به شیوه موذیانه ای مخالفان را به "عمل سیاسی" دعوت کرده و قصد آوردن مردم به کف خیابانها، آن‌هم در آستانه انتخابات مجلس را دارد، این پرسش را مطرح کرد که:

نظر شما در این باره چیست؟ آیا شما با این نظر موافقید که بهره گیری از فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی، معترضان را به کاربران "بی عمل" اینترنتی تبدیل کرده است؟

اما عمده مخاطبان این برنامه بی‌بی‌سی گفته اند که اگرچه اینترنت نقش عمده ای در انسجام موج سبز و گسترش و انعکاس جهانی اعتراضات داشته، اما اعتراضات اینترنتی برای دستیابی به اهداف جنبش سبز کافی نیست!
یا می توان گفت، تنها جایی که جنبش سبز توانسته در آن زنده بماند و بقای خود را حفظ کند؛ فضای اینترنت است.

بی‌بی‌سی راست می‌گوید یا الک راس؟
در حالی که بی بی سی با نگرانی از "اینترنت" به عنوان عامل "بی‌عملی سیاسی جنبش سبز" یاد می کند؛ الک راس، مشاورارشد هیلاری کلینتون، چندی پیش در مصاحبه با صدای آمریکا ضمن مصادره خیزش ضد آمریکایی چه گوارا، از اینترنت به عنوان "چه گوارای قرن بیستم" یاد کرد و گفت که اینترنت و به‌خصوص شبکه های اجتماعی امروزه از بالاترین ظرفیت برای سرنگونی رژیم ها برخوردارند.

الک راس این عبارات را یک‌بار دیگر در مصاحبه با بی‌بی‌سی تکرار کرده است.

بر این اساس آمریکا حتی سازمانی به نام دارپا (سازمان تحقیقات پیشرفته پنتاگون) راه اندازی کرده است که یکی از اقدامات این سازمان ایجاد یک سیاهی لشکر مجازی است و به وسیله آن آمریکا با القای حس رای اکثریت به کاربران واقعی اینترنت بر مبنای منافع خود؛ آنها را تحت تاثیر قرار داده و موجب ناآرامی و اعتراض و نهایتا تغییر رژیم در کشورهای مختلف می شود.

به نظر می رسد اعتراضات اینترنتی، آن هم به مدد ابزارهای بزرگنمایی دارپا، که باعث می شود 1000 نفر معترض 100 هزار نفر نشان داده شود و هر نفر قادر به کنترل و به‌کارگیری دستکم 500 کاربر غیرواقعی و ساختگی در شبکه های اجتماعی باشد؛ این توهم را برای حامیان جنبش سبز و حتی خود آمریکا به وجود آورده که شبکه های اجتماعی توانایی فروپاشی نظام های غیرآمریکایی را دارند.

آیا فضای اینترنت، صرفا به یک "جهان موازی جنبش سبز" برای انجام اعتراضاتش و یا یک سرگرمی فرسایشی و توهم زا برای این جنبش تبدیل شده است؟

منبع: مشرق