بازی "واحه شادی" برای نوجوانان مسلمان در فیس بوک

تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۳۹۰

به تازگی یک بازی به نام "واحه شادی" در فیس بوک عرضه شده که سازنده آن قصد خود از عرضه این بازی را تاثیرگذاری بر نوجوانانی که گرایش به گروه های اسلامی دارند، اعلام کرده است.

به گزارش خبرنگار گرداب، به تازگی یک بازی به نام واحه شادی (Happy Oasis) در شبکه اجتماعی فیس بوک راه اندازی شده است. این بازی برای تاثیرگذاری بر مسلمانان نوجوان طراحی شده است.

مدیر پروژه‌ این بازی به بخش فارسی بی‌بی‌سی گفت که وی امیدوار است این بازی بتواند الگویی برای بچه‌های مسلمان باشد تا مانع از جذب شدن آنها به گروه‌هایی که بی‌بی‌سی آنها را تندرو می خواند شود.

مدیر پروژه‌ این بازی که اهل اردن است و در واقعه 11 سپتامبر، در آمریکا دانشجو بوده به بی‌بی‌سی گفت: «متوجه شدم برای مقابله با گروه های اسلامی تندرو باید از جوان‌ها شروع کرد. پیام ما هم ساده بود: همه ما تروریست نیستیم.»

با بیان این جمله، به نظر می رسد وی از جمله کسانی است که با پذیرش این اتهام که "بسیاری از مسلمانان تروریست هستند اما همه آنها تروریست نیستند"، به ایفای نقش می پردازد. این دقیقا همان تفکری است که بارها از زبان سازندگان فیلم ها و سریال هایی از جمله سریال 24 که مسلمانان را به تروریست بودن متهم می کنند شنیده شده است: "همه مسلمانان تروریست نیستند؛ اما همه تروریست ها مسلمان اند!"

او پیش از طراحی این بازی شروع به خلق الگوهای مثبت عرب در قالب داستان‌های تصویری یا کمیک استریپ کرده است. یکی از این قهرمان‌ها یک مامور مخفی زن بود که کارهایش شبیه به جیمز باند بوده و شخصیت دیگرش هم یک مامور ویژه اردنی بود که با آنچه که او تندروها می خواند می‌جنگید.

وی می‌گوید: «سی میلیون کاربر عرب در فیس بوک هستند. برای همین فکر کردم همین پیام را می توانم در اینترنت دنبال کنم.»

یکی از شخصیت هایی که وی طراحی کرده زنی است که یک برقع پوشیده و به گفته او «مخاطبانم دوستش داشتند، پس با همین لباس در داستان ماندنی شد.»

طراح و سازنده این بازی که "سلیمان بخیت" نام دارد گفته است؛ قصد دارد تا کتابهایش را برای نوجوانان پاکستان نیز عرضه کند، زیرا به زعم او پاکستان بیشترین درگیری را با گروه های افراطی دارد.

سلیمان بخیت از جمله مدعوین کنفرانس worldware 2011 در کالیفرنیا با موضوع جهانی سازی و بین المللی سازی، بوده است. وی در کنفرانس مذکور در خصوص خاورمیانه و اعراب بحث هایی را طی یک سخنرانی مطرح می کند.

غرب سالهاست که با توسل به ابزار قدرتمند "دیپلماسی گیم"، به تصرف ذهن و قلب کودکان و نوجوانان جهان و به خصوص مسلمانان، همت گذاشته است.

منبع: مشرق