Gerdab.IR | گرداب

سفیر ایران در آژانس انرژی اتمی در نشست شورای حکام:

پدیده زشت ترور دانشمندان شکلی از تروریسم هسته‌ای است

تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۳۹۰

پدیده بی سابقه و زشت ترور دانشمندان هسته ای بدون شک یک شکل از تروریسم هسته ای است که در چارچوب امنیت هسته ای قرار می‌گیرد و بنابراین در چارچوب وظایف آژانس بین المللی انرژی اتمی است.

به گزارش گرداب، "علی اصغر سلطانیه" سفیر و نماینده مقیم جمهوری اسلامی ایران نزد آژانس بین المللی انرژی اتمی در نشست شورای حکام در خصوص امنیت هسته ای تصریح کرد: «جمهوری اسلامی ایران اهمیت زیادی برای امنیت هسته ای قائل است.»

وی افزود: «نظر به نگرانی های جهانی، در حالیکه مسئولیت امنیت هسته ای بر عهده کشورهای عضو است،هر گونه تلاش در تقویت امنیت هسته ای باید یک رویکرد جمعی با مشارکت همه باشد. رویکردهای گزینشی و تبعیض آمیز، از جمله اجلاس به اصطلاح سران، برای امنیت هسته ای در واشنگتن، محروم کردن اکثریت کشورهای عضو آژانس از شرکت در اجلاس و مشارکت درمباحث آن یک عقب نشینی جدی نسبت به تلاش های بین المللی بود. کسی نمی تواند این نگرانی های مشترک را به بهانه جنگ علیه ترور  به گروگان بگیرد.»

سلطانیه تصریح کرد: «همانطور که همه شما می دانید جمهوری اسلامی ایران، قربانی اصلی ترور است. صدها نفر از غیرنظامیان بی گناه در طول 32 سال گذشته کشته شده اند.»

وی خاطرنشان کرد: «امروزه ما شاهد پدیده بی سابقه و زشت ترور دانشمندان هسته ای که میراث مشترک بشریت هستند می باشیم، این موضوع بدون شک یک شکل ازتروریسم هسته ای است که در چارچوب امنیت هسته ای قرار می گیرد و بنابراین در چارچوب وظایف آژانس بین المللی انرژی اتمی است. موضوعاتی از قبیل مقابله با توسعه پایدار علمی کشورهای در حال توسعه، حمله به تاسیسات هسته ای و یا دانشمندان آنها. هم اکنون برهه زمانی مهمی برای اقدام فوری به منظور متوقف کردن و جلوگیری از این گونه جنایات علیه بشریت و روح و متن اساسنامه آژانس، برای ترویج استفاده فناوری هسته ای برای مقاصد صلح آمیز است.»

سفیر ایران در آژانس افزود: «مفتخرم به اطلاع شما برسانم که ما از همسر دکتر شهریاری برای حضور در اینجا دعوت کرده ایم. شهید شهریاری یکی از دانشمندان هسته ای ایران بود که در راه رفتن به دانشگاه در حالیکه به همراه همسرشان در داخل اتومبیل بودند، بر اثر انفجار اتومبیل به دست تروریست ها به شهادت رسید، در حالیکه دانشجویان مشتاقانه در انتظار هر دوی آنها بودند.»

وی در پایان گفت: «اینجانب بدینوسیله از همه شما دعوت می کنم تا در برنامه ای که در حاشیه کنفرانس عمومی در دومین روز از کنفرانس،20 ماه سپتامبر، از ساعت 1 تا 3 بعد از ظهر در سالن کنفرانس E2  تشکیل می شود شرکت کرده و به سخنان خانم دکتر قاسمی ، همسر بازمانده قربانی تروریسم هسته ای، گوش  فرا دهید.»
 
منبع: مهر