به گزارش گرداب، مقامات آمریکایی که قصد داشتند طرحی را برای نابودی یا رهاسازی پهپاد تحت کنترل ایران پیاده کنند، از بیم تبعات بدتر و پاسخ احتمالی ایران، از این عملیات صرفنظر کردند.
روزنامه آمریکایی "والاستریت ژورنال" به نقل از یک مقام آمریکایی فاش کرد که آمریکاییها در تلاش بودهاند عملیاتی مخفی را برای آزادسازی یا از بین بردن پهپاد تحت کنترل قرار گرفته از سوی نیروهای ایرانی پیاده کنند، اما از بیم خطرات ناشی از درگیری بیشتر با ایران از این عملیات صرفنظر کردهاند.
در این طرح که ناخودآگاه یادآور عملیات طبس برای آزادسازی جاسوسان آمریکایی پس از تسخیر لانه جاسوسی این کشور در تهران به دست دانشجویان پیرو خط امامرحمتاللهعلیه است، آمریکاییها در نظر داشتند یک تیم مخفی را برای رهاسازی پهپاد به ایران اعزام کنند و یا اینکه از گروهی از مزدوران خود در داخل ایران برای رهاسازی پهپاد مزبور و یا نابودی آن استفاده کنند.
همچنین طرح دیگر این بوده است که با یک حمله هوایی پهپاد مزبور نابود شود.
با تمام این طرحریزیها، مقامات آمریکایی سرانجام به این نتیجه رسیدند که این عملیات میتواند به واقعهای بسیار بدتر از واقعه اول منجر شده و لذا از کل آن صرفنظر کردند. صرفنظر از این عملیات به نوعی به منزله پذیرش شکست از سوی مقامات آمریکایی محسوب میشود.
به گفته این مقام آمریکایی با ورود نیروهای آمریکایی به ایران، ایران میتوانست آمریکا را به تجاوز به کشور خود متهم کند.
پایگاه اینترنتی شبکه آمریکایی "فاکس نیوز" (FoxNews) هم دیروز گزارشی با تیتر "مقامات آمریکایی در مورد فرستادن کماندو به ایران برای برگرداندن هواپیمای بدون سرنشین تبادل نظر کردند"، منتشر کرد.
بنا بر این گزارش، مقامات آمریکایی در جلسه مذکور در مورد انجام یک عملیات گسترده مخفی و فرستادن کماندوهای خود به داخل خاک ایران برای برگرداندن "هواپیمای بدون سرنشین" (RQ.170) و یا تخریب کامل آن، به این نتیجه رسیدند که انجام عملیات یادشده، ارزش ایجاد تنش و درگیری بین ایران و آمریکا را ندارد.
از سوی دیگر، مقامات آمریکایی در حالی همچنان از تایید کنترل یا سرنگونی این پهپاد به وسیله ایران طفره میروند که از ابتدای وقوع حادثه، مواضع متناقضی را اتخاذ کردهاند. آنها که بدوا میگفتند این پهپاد در افغانستان مفقود شده است، اکنون تایید کردهاند که مشغول عملیات شناسایی تحت نظر سیا بر فراز ایران بوده است، اما دقیقا نوع عملیات را مشخص نمیکنند.
رسانههای آمریکایی از دسترسی ایران به تکنولوژی این پهپاد ابراز نگرانی جدی کردهاند.
پهپاد مزبور که به خاک کشورمان تجاوز کرده بود به وسیله واحدهای جنگ الکترونیک ایرانی از کنترل نیروهای آمریکایی خارج شد و با کمترین خسارت ممکن در اختیار نیروهای خودی قرار گرفت.
تحلیلگران، کنترل این پهپاد را نشانه توان بالای ایران در جنگ الکترونیکی و آسیبپذیری جنگندههای آمریکایی در برابر پدافند هوایی کشورمان دانستهاند.
علاوه بر آن، بسیاری از رسانههای غربی از جمله بیبیسی نیز دستیابی به این پهپاد را موفقیتی بزرگ برای ایران قلمداد کردهاند.
در عین حال تلاش برای رهاسازی یا نابودی پهپاد مزبور، بیانگر اهمیت آن برای نیروهای آمریکایی است.