گاردین:

پایان جنگ عراق، صدای "ناقوس مرگ" امپراتوری آمریکا

تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۳۹۰

خروج نظامیان آمریکایی از عراق در واقع پایان جهان تک قطبی در خاکستر غرور شیپورچی تنهایی بود که هم‌اکنون در حالی که ایستاده است آهنگ عقب‌نشینی می‌نوازد.

به گزارش گرداب، روزنامه انگلیسی "گاردین" در گزارشی به شکست آمریکا در عراق اشاره کرد و بازگشت نیروهای آمریکایی از عراق را به صدا در آمدن ناقوس مرگ امپراتوری آمریکا تعبیر کرد و نوشت: نظامیان آمریکایی در راه بازگشت به سوی خانه‌های خود هستند و این افراد جدا از آن هزاران نظامی آمریکایی هستند که زندگی خود را در عراق از دست دادند و همچنین جدا از آن دهها هزار نفر دیگری که آنقدر معلول بوده یا آسیب جسمی و روحی دیده‌اند که نمی‌توانند به خانه و زندگی خود بازگردند و اینها منهای تریلیون‌ها دلاری است که این نظامیان در یک کشور در حال تخریب عربی خرج کردند، به شعله‌های تعصب دامن زدند، ایران را قدرتمندتر کردند و موج اختلافات فرقه‌ای را در سراسر جهان اسلام آغاز کردند.
 
 اما مأموریت آمریکا در عراق به سختی انجام شد و این از وداع نامه آمریکا در عراق که از سوی  "باراک اوباما" رئیس‌جمهوری آمریکا در هفته جاری در "فورت براگ" ایراد شد، کاملا مشخص بود.

بر اساس این گزارش، آنچه که قرار بود نمایش قدرت در عراق باشد، به پرهزینه‌ترین بومرنگ تاریخ هم از نظر تلفات انسانی و هم از نظر مالی تبدیل شد.

هرچه اوباما بیشتر درباره آنچه روزی آن را "جنگ خاموش" می‌خواند، صحبت می‌کرد، بیشتر واضح و روشن می‌شد که وی وظیفه نگه داشتن پرچم نیمه برافراشته شکست را برعهده دارد و خروج نظامیان آمریکایی از عراق در واقع ناقوس مرگ امپراتوری آمریکا را به صدا درآورد و در واقع پایان جهان تک قطبی در خاکستر غرور شیپورچی تنهایی بود که هم‌اکنون در حالی که ایستاده است آهنگ عقب‌نشینی می‌نوازد. آمریکا در پایان مأموریت خود در عراق ما را دعوت می‌کند تا به خرابکاری‌هایی که داشته، زل بزنیم.

بر اساس این گزارش، جنگ آمریکا برای نفت و برای اسرائیل بود و مهم‌تر از همه برای ترساندن جهان به ویژه چین، از قدرت آمریکا بود. این جنگ به بزرگترین بومرنگ تاریخ تبدیل شد و محدودیت‌های قدرت نزدیک به ورشکستگی آمریکا را به نمایش کشید.

گاردین در ادامه این‌گونه نوشت که علی‌رغم ترس و واهمه از اینکه امپراتوری آمریکا خیلی سریع آسمان‌های عراق را به طور  قطع تحت سلطه خود می‌گیرد، آنها (نظامیان آمریکایی) از زمان آغاز حمله به عراق تا زمان عقب‌نشینی از این کشور، حتی کنترل یک خیابان را در عراق به دست نداشتند و تنها خیابان "حیفا" در بغداد، قبرستان نظامیان آمریکایی شده است که شاید صدها آمریکایی در آنجا مدفون باشند.

بر اساس این گزارش، دژهای نظامی در "فلوجه" همچون "استالینگراد" روسیه به‌عنوان نمادهای قدرت شکست ناپذیر مقاومت در برابر حملات خارجی به جای ماند و جرایمی چون "زندان ابوغریب"، جایی که عراقی‌ها عریان و تحقیر می‌شدند، در لغتنامه بربریت آنهایی که به بقیه حمله می‌کنند ورود پیدا کرد و رنگ و لعاب مأموریت متمدنانه آنها را کمرنگ کرد.

گاردین با اشاره به این مطالب افزود:  چین می‌داند که دیگر نیازی نیست از این ببر کاغذی بهراسد؛ آمریکایی که یک سوم از جمعیت آن در فقر و یا نزدیک به فقر به سر می‌برند و غرور امپراتوری‌اش در خیابان حیفا مجازات شد.
 
نویسنده این گزارش می نویسد: من در زمانی این گزارش را می‌نویسم که حمله به عراق حتی بدتر از یک جرم است؛ این جنگ مادر تمامی اشتباهات بود. من به "تونی بلر" نخست‌وزیر پیشین انگلیس گفته بودم که سقوط بغداد آغاز یک پایان نیست بلکه پایان یک آغاز است و اگر لازم باشد مردم عراق با تمام وجود با نظامیان خارجی مبارزه می‌کنند تا آنها را از خاک خود بیرون کنند. من به بلر گفتم که "القاعده‌ای" در عراق وجود ندارد اما اگر قرار باشد او و بوش به عراق حمله کنند، هزاران القاعده در عراق به وجود خواهد آمد.

نویسنده این گزارش به دو نکته اشاره می‌کند: اول آنکه برج‌ دروغ‌هایی که پرونده حمله به عراق بر اساس آن ساخته شد، اعتبار نظام سیاسی دو دروغگوی اصلی یعنی آمریکا و انگلیس را فرو ریخت؛ دوم آنکه مقاومت مردم عراق دورنمای تحولات جهان عرب، از مراکش تا بحرین را دستخوش تغییر می‌کند.

گاردین در پایان گزارش خود این‌گونه نتیجه‌گیری کرد که پس از پایان جنگ عراق، هم‌اکنون هیچ کس در آمریکا و انگلیس دیگر حرف‌های سیاستمداران خود را باور نمی‌کند که این تغییر بزرگ در نتیجه جنگ عراق به وجود نیامده است بلکه با این جنگ به اوج خود رسیده است و در آمریکا این ناراحتی عمومی هم پدیده حزب "تی پارتی" و هم جنبش "تسخیر" را برانگیخته است.
 
منبع: فارس