اختصاصی گرداب- نظر به تخصصی و کارشناسی بودن متون استفاده شده در مستند مرزهای شیشه ای (اعم از پلاتو و نریشن)اهم موارد اشاره شده در مستند شماره (3) جهت استفاده بیشتر مخاطبان فرهیخته تقدیم می شود:
اينترنت، فضاى آزادى است كه هر فردى با كمترين هزينه، مى تواند افكار و انديشه هايش را با استفاده از آن، در معرض ديد مخاطبان قرار دهد. نگاهی به وضعیت تولید محتوا در کشورهای توسعه یافته نشان می دهد که امروزه بیش از60 درصد از مردم در کشورهای غربی به نوعی در تولید محتوا در فضاي مجازي مشارکت دارند.
بسترسازی برای کاربران داخل و خارج از کشور برای حضور فعال در تولید محتوا و همچنین ارائه آموزشهای لازم در بستر وب برای کاربران داخلی از طریق فرآیندسازی و جلب اعتماد و در نهایت جلب مشارکت از جمله راهکارهایی است که جریانهای معاند برای نقش آفرینی بیشتر ایرانیان در فضای مجازی در راستای اهداف خود به کار می گیرند.
اگر در رسانه های دیداری و شنیداری تخصص و تجربه مهمترین رکن در تولید برنامه و محتوا به شمار می رود، اما فضای مجازی این انحصار را از بین برده و امروزه شاهد هستیم که اغلب افرادی که تحت عناوین و اهداف مختلف چه در راستای تخریب فرهنگی و ترویج فساد در این فضا و چه افرادی كه در مقابل این جریانها حضور دارند، اغلب دارای سنین پایین و از نسل پس از انقلاب مي باشند؛ امری که ورود به این حوزه را با ويژگي ها و ظرافتهاي خاصي روبرو کرده است.
از جمله موارد و موضوعاتی که در مفاهیم تولید شده در اینترنت و با هدف تضعیف کشورمان مورد بهره برداری قرار می گیرد، ایجاد شک و تردید در مورد داشته های خود و کم ارزش و بی ارزش جلوه دادن آنها و در طرف مقابل ایجاد و تعریف ارزشهای نوین منطبق بر ارزشهای غربی با هدف به فراموشی سپردن و کم رنگ کردن جایگاه ارزشهای دینی و ملی است که هوشمندی جوانان و خانواده ها به دفع اثرات این حرکات و هجمه ها، کمک خواهد نمود.
از جمله ویژگی های تولید محتوا در فضای اینترنت قایل به فرد بودن آن و امکان شکل گیری محتواهای به شدت تأثیر گذار بدون نیاز به کار تیمی و صرفاً بر اساس عمل یک فرد و یا افرادی محدود بدون نیاز به سرمایه گذاری است که در هر دو بخش منفی و مثبت مي توانند به تولید موضوعات مختلف بپردازند.
اینترنت ابزاری در اختیار بشر امروز است که باید با نگاهی مثبت به این فضا در عین شناسایی نقاط آسیب پذير و آسيب رسان آن در جهت تقویت جنبه های مثبت حرکت نمود و تولید محتوای کنترل شده در جهت برآورده کردن نیازهای کاربران داخلی و همچنین تولید محتوا در جهت جذب کاربران از کشورهای به اصطلاح مهاجم در این فضا بايد مد نظر قرار گيرد.
اين امر می تواند ضمن کاهش آسیب های وارده بر مخاطبان داخلی، موجبات تحلیل انرژی طرف مهاجم به واسطه سرگرم نمودن آنها برای دفع اثرات ناشي از استقبال مردم خود، از مفاهیم اخلاقی و دینی ارائه شده و آشکار ساختن چهره واقعی آنها در نزد مردمانشان را فراهم آورد.