Gerdab.IR | گرداب

مستند مرزهای شیشه‌ای (20) + متن

تاریخ انتشار : ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۰
 
 
 
اختصاصی گرداب- نظر به تخصصی و کارشناسی بودن متون استفاده شده در مستند مرزهای شیشه ‌ای (اعم از پلاتو و نریشن) اهم موارد اشاره شده در مستند شماره (20) جهت استفاده بیشتر مخاطبان فرهیخته تقدیم می ‌شود:
 
در جهان معاصر و با وجود فن ­آوری ­های نوین ارتباطی، همچون اینترنت موضوع جریان آزاد اطلاعات و حقوق بشر به عنوان دست ­آویزی برای سران استعمار از جمله آمریکا برای دستیابی به اهداف مد نظر خود در جوامع گوناگون با شیوه ­های نرم تبدیل شده است. در این میانشبکه­های اجتماعی به عنوان ابزاری در اختیار صاحبان این شبکه ­ها برای ورود به فاز جدیدی از حملات نرم می ­باشند.
 
شبکه اجتماعی، فضایی است که در دنیای مجازی، برای ارتباط میان افراد مختلف با سطوح مختلف دسترسی، همانند فضاهای واقعی، به وجود آمده است. ایجاد ارتباطات جمعی و میان فردی، تشکیل اجتماعات مجازی، اطلاع رسانی، تبادل اطلاعات و نظرات از شناخته شده­ ترین کارکردهای این فضاها به شمار می ­رود.
 
شبکه ­های اجتماعی نیز همانند خود فضای مجازی دارای کارکردهای مثبت و منفی می­ باشد و آنگاه که این شبکه ­ها در خدمت اطلاع رسانی صریح در مسیر مقاصد انسانی و ترویج ویژگی ­های مثبت انسانی به کار گرفته شود به عنوان فرصتی برای ساماندهی نیروهای انسانی در سطح منطقه ­ای، ملی و حتی بین المللی مد نظر قرار می­ گیرد، اما متأسفانه به دلیل اینکه تمام شبکه های اجتماعی مطرح دنیا با پشتوانه مالی و فکری غرب و اغلب به وسیله جریان فکری صهیونیزم ایجاد شده ­اند و البته با توجه به مصادیق فراوان موجود در مورد دخالت مستقیم این شبکه­ ها در ساماندهی جنبشهای اجتماعی در جوامع گوناگون، این مورد می تواند به عنوان آسیب شبکه­ های اجتماعی مد نظر قرار گیرد.
 
از آنجا که خبر رسانی از نوع شایعه و غوغا سالارانه اگر ابتدا از یک بنگاه خبری بزرگ صورت بگیرد، پس از معلوم شدن عدم صحت آن، سبب تخریب شدید وجهه آن خبرگزاری می­ شود، استفاده از شخصیت ‌های حقیقی ساختگی بر روی شبکه ­های اجتماعی تا حدود زیادی از هزینه شایعه پراکنی برای بنگاه ‌های خبری می ­کاهد. همچنین بسیاری از شبکه ‌های خبری همچون بی‌بی‌سی، سی‌ ان ‌ان، فاکس نیوز و العربیه با اجرای سیاست "اسب تروا" و دوباره بسته ­بندی کردن مطالب جعلی ‌شان در پوشش افراد حقیقی بر روی سایت ‌های ارتباطات اجتماعی اقدام به ارتباط گیری با مخاطبان قبلی خود می­ کنند.
 
امروزه در دنیای سیاست، تفاوت­هایی اساسی در ابزارهای ارتباطی به وجود آمده است که این تفاوت ­ها، مناسبات اجتماعی را تا حد زیادی دچار دگرگونی کرده است. این دگرگونی در مناسبات اجتماعی، نهادهای اجتماعی را نیز هم از حیث کارکرد و هم از نظر ماهیت دستخوش تغییرات جدی کرده و یا حداقل بازنگری در کلیات آنها را به دنبال داشته است. تغییرات در سطح جامعه مدنی و فضای عمومی، تغییر در کارکرد تشکیل اجتماعات و طرح مطالبات جدید نیز از نتایج گریز­ناپذیر شبکه ­های اجتماعی به شمار می­ روند.
 
توزیع گسترده نرم افزارهای عبور از فیلترینگ یا آنتی پراکسی که مشخصاً برای کاربران ایرانی و به زبان فارسی طراحی شده ­اند از اقداماتی است که از سوی کشورهای غربی با شعار حمایت از جریان آزاد اطلاعات در اختیار کاربران داخلی قرار می­ گیرد. به عبارتی در نظر آنها دسترسی آزاد به سایتهای مستهجن، ضد اخلاقی و سایتهای خبری غربی با اخبار کذب و غیر واقع، به عنوان مصادیق دسترسی آزاد به اطلاعات مد نظر می ­باشد.
 
ایجاد پایبندی در کاربران به واسطه شبکه ­های اجتماعی از طریق اعتباربخشی به آنها و کمک گرفتن از آنها در ترویج موارد کذب که اغلب منشأ واحدی دارند از جمله شیوه ­های دشمنان نظام برای جذب کاربران و استفاده از آنها به عنوان مزدوران و به عبارتی بهتر جاسوسان سایبری در داخل کشور است.
 
حمایتهای صورت گرفته از شبکه ­های اجتماعی فارسی زبان و توسعه زبان فارسی در شبکه ­های اجتماعی موجود از جمله اقداماتی است که دولت آمریکا در راستای پیشبرد اهداف خود به شیوه­ تهاجم نرم مد نظر قرار داده که در تلاش است از شهروندان کشورهای گوناگون به عنوان جاسوسان غیر رسمی اما سازمان یافته استفاده کرده و از آنها بدون آنکه خود متوجه باشند در راستای دستیابی به اطلاعات مورد نظر استفاده نماید.
 
وارونه جلوه دادن حقایق موجود و در عین حال معرفی تروریستها و افرادی که با گروهک منافقین ارتباط عمیق و سازمان یافته ­ای دارند تحت عنوان فعالان حقوق بشر، از جمله اقداماتی است که رسانه های غربی در فضای مجازی به دنبال آن هستند که در این میان متأسفانه افرادی هر چند کم وجود دارند که با باور کردن ادعاهای دروغ شبکه ­های خبری و اخبار منتشر شده در شبکه ­های اجتماعی در راستای اهداف تجاوزکارانه غرب اقداماتی را انجام می ­دهند.