محققان کرهای یک سیستم هوش مصنوعی ابداع کرده اند که تشخیص میدهد ترکیب کدام مواد غذایی با یکدیگر بهتر خواهد بود.
به گزارش گرداب، هوش مصنوعی وارد حوزه بازیهای رایانشی، خودروهای خودران و غیر شده است. اکنون قرار است هوش مصنوعی وارد حوزه آشپزی شود.
درهمین راستا شرکت سونی یک سیستم یادگیری عمیق به نام FlavorGraph طراحی کرده که مواد مختلف مانند سیر، زیتون و شیر را ترکیب میکند.
سونی و محققان دانشگاه کره (KU) اشاره میکنند سرآشپزها از روی حدس و ظن آموختهاند کدام مواد را با یکدیگر ترکیب کنند، این روند به تکامل تدریجی ترکیبهایی مانند پنیر و گوجه یا سیر و زنجبیل شده است. البته بعداً توضیحات علمی درباره بسیاری از ترکیبات غذایی کلاسیک ارائه و محققان متوجه شدهاند در مولکولهایی مشابه در مواد اولیه ترکیبات وجود دارند که بیشتر اوقات در کنار یکدیگر طعم خوبی ایجاد میکنند. البته مواد اولیه دیگری نیز وجود دارند که ترکیبات شیمیایی آنها متمایز است، اما ترکیب آنها مناسب است.
محققان برای بررسی دلیل این امر اطلاعات مولکولی درباره مواد اولیه و شیوه استفاده از آنها در دستورهای غذایی را بررسی کردند. در مرحله بعد یک مخزن اطلاعاتی FlavorGraph با پروفایل طعمهای تلخ، میوهای و شیرین براساس ۱۵۶۱ مولکول ایجاد کردند. از سوی دیگر آنها حدود یک میلیون دستور غذا را بررسی کردند تا شیوه ترکیب آنها در گذشته را متوجه شوند.
اطلاعات حاصل نشان میدهد ترکیبات شیمیایی مشترک در مواد غذایی و تأثیر آنها بر طعم غذا نشان میدهد کدام غذاها با نوع خاصی از میوه ترکیب خوبی ایجاد میکند.
برخی از نمونههای ترکیب غذاها کاملاً مشهود هستند مانند بیسکوئیت و بستنی و برخی دیگر عجیب به نظر میرسند. محققان هنوز نکته عجیب و خارق العادهای نیافتهاند، اما مخزن اطلاعاتی مذکور به تازگی فعالیت خود را آغاز کرده است.