Gerdab.IR | گرداب

"المنار" در جنگ 33 روزه چه كرد؟

بازي اعداد در نماهنگي كه به كابوس اسرائيل تبديل شد

تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۰

از جمله عمليات هاي شبكه المنار در طول جنگ، ساخت نماهنگ هاي كوتاهي بود كه بيشتر براي مخاطب اسرائيلي ساخته شده بود.

به گزارش گرداب به نقل از فارس، از جمله ويژگي هاي جنگ 33 روزه كه كمتر به صورت مصداقي به ابعاد آن توجه شده، نقش شبكه تلويزيوني "المنار" در اين جنگ است.

اين شبكه كه ارگان رسمي حزب الله بوده و در سرتاسر دنيا قابل دريافت است، در زمان جنگ، درست مانند بخشي از ماشين جنگي مقاومت عمل كرد و اسرائيلي ها را به شدت كلافه نمود به طوري كه در همان هفته اول جنگ، نيروي هوايي ارتش صهيونيستي با بمب هاي نفوذ كننده، ساختمان 12 طبقه اين شبكه تلويزيوني را در عرض 30 ثانيه به تلي از غبار تبديل كردند تا از شرش خلاص شوند، اما در برابر ديدگان حيرت زده جهانيان، ده دقيقه بعد، "المنار" برنامه‌هاي خود را از سر گرفت و تل آويو را در بهتي دردناك فرو برد.
 
كليپ‌هاي المنار براي مخاطب اسرائيلي
از جمله عمليات هاي اين شبكه تلويزيوني در طول جنگ، ساخت نماهنگ هاي كوتاهي بود كه بيشتر براي مخاطب اسرائيلي ساخته شده بود تا مردم لبناني يا مسلمان. در اين نماهنگ ها، حزب الله اشراف و تسلط نظامي و امنيتي خود را به رخ صهيونيست ها مي كشيد و آشكارا دست به تهديد آنان مي زد. فحواي اصلي نماهنگ هاي مذكور به زبان ساده اين بود: هنوز خيلي مانده تا بفهميد مقاومت چه چيزهايي در آستين دارد.
 
در اين مقاله يك نمونه از اين نماهنگ هاي معروف مورد بررسي قرار مي گيرد تا مخاطبان بهتر منظور نگارنده را دريابند. اين نماهنگ كه در ايام جنگ، روزي 17-18 بار از " المنار" پخش مي شد "مفاجاة" نام داشت كه به معني " غافلگيري" است و بر اساس همان مصاحبه تلفني معروف "سيد حسن نصرالله" در سومين روز جنگ نام گذاري شده بود.
 
اين مصاحبه در پايان روزي انجام گرفت كه رسانه‌هاي اسرائيلي خبر كشته شدن "سيد حسن نصرالله" را با آب و تاب دامن مي‌زدند تا روحيه مقاومت و مردم لبنان را در هم بشكنند. در اختتاميه اين گفتگو كه به طور زنده از المنار پخش مي شد، دبيركل حزب الله به طور مستقيم خبر اصابت ناوچه اسرائيلي ساعر را اعلام كرد و با پوزخندي تكان دهنده تمامي هيبت دشمن را به مضحكه گرفت.

در اين پيام تلفني، سيد حسن به اسرائيلي ها اعلام كرد: «به شما قول مي دهم با اتفاقات غافلگيركننده اي رو به رو شويد.» كه هدف قرار گرفتن ناوچه اسرائيلي اولين آن‌ها بود.
 
چرا شبكه " المنار" در ميان صهيونيست ها مخاطب فراواني دارد؟
امروزه كمتر كسي است كه نداند شبكه "المنار" در ميان صهيونيست هاي فلسطين اشغالي، خصوصا شهرك نشينان شمال فلسطين اشغالي مخاطبان فراواني دارد.
 
اسرائيلي ها طي 10-12 سال پيش از جنگ 33 روزه، آموخته بودند كه اخبار اين شبكه درباره درگيري هاي لبنان و اسرائيل كاملا درست و اين تلويزيون هاي اسرائيلي هستند كه غالبا اخبار جرح و تعديل شده را منتشر مي كنند. درست به همين علت عموم ساكنان فلسطين براي فهميدن وضعيت ميدان جنگ به اين شبكه مراجعه مي كنند. "المنار" نيز با هنرمندي تمام اعصاب مخاطبان صهيونيست را در هم ريخته و برنامه هاي تبليغاتي خود را به موازات موشك باران مناطق اشغالي عليه عقبه استراتژيك ارتش صهيونيستي به كار مي گرفت.
 
نماهنگ "مفاجاة" يا "غافلگيركننده"
پخش اين نماهنگ از اواخر هفته اول جنگ آغاز شد. اين نماهنگ با عكسي از "سيد حسن نصر الله" شروع مي شد و هم زمان با زوم شدن بر روي چشمان عكس، صداي آن قسمت از پيام تلفني معروفِ سيد هم پخش مي شد كه مي گويد: «اتفاقات غافلگيركننده اي كه به شما (اسرائيلي ها) وعده داده بودم از همين حالا آغاز مي شود.»
 
سپس موسيقي مهيجي با ضرب آهنگ ميخكوب كننده آغاز مي شد. همزمان زوم روي چهره سيد حسن ادامه يافته و جهت زوم به شكلي ملايم به روي چشم راست سيد رفته و به تدريج درون مردمك چشم راست "سيد حسن" عدد (1) به ظهور می رسید.

همين طور كه كادر تصوير با عمق سياهي چشم سيد حسن پر می شد، عدد (1) هم واضح تر و بزرگ تر شده و موسيقي سرانجام عدد (1) تمام صفحه را فرا مي گرفت.

در مرحله بعد عدد (1) زوم کوچك تر شده و پس از قرار گرفتن در سمت چپ كادر، در مقابلش نوشته مي شد: "انهدام ناوچه ساعر."

سپس عدد (2) هم مانند عدد (1) ا ز دل سياهي كادر ظاهر شده و در سمت چپ كادر استقرار يافته و مقابلش این عبارت نقش می بست:  "هدف گرفتن شهر طبريه."

اين 2 مورد تا آن روز (يعني روز چهارم جنگ) داغ ترين اخبار در زمينه عملكرد جنگي حزب الله بود و اسرائيل پبش از آغاز جنگ به هيچ وجه تصورش را هم نمي‌كرد كه حزب الله چنين توانمندي‌هايي داشته باشد.

در اين قسمت از نماهنگ مفاجاة عدد (3) بود كه از دل سياهي ظاهر مي شد و مانند قبل در سمت چپ كادر جا خوش مي‌كرد، اما اين بار در مقابل آن تنها چند علامت سؤال ظاهر مي شد.
 
حيفا زير آتش پيام رمزي كه اسرائيل دريافت نكرد
شايد رژيم صهيونيستي پيام پنهان در اين نماهنگ را جدي نگرفت، اما روز بعد و پس از هدف قرار گرفتن شهر حيفا، نماهنگ مذكور علامت سؤال‌هاي مقابل عدد (3) را يك به يك مبدل به حروف الفبايي كرد كه در پايان اين عبارت را تشكيل داد: "حيفا زير آتش."

شايد اسرائيلي ها در همين روز متوجه اين نكته هم شدند كه تعداد علامت سؤال‌هاي مقابل عدد (3) درست يازده عدد بود كه دقيقا به تعداد حروف تشكيل‌دهنده عبارت اضافه شده در روز بعد است.
 
اين دقيقاً چنين معنا مي‌داد كه حزب الله 24 ساعت قبل مي‌دانست كه عبارت روز بعد در نماهنگ چه خواهد بود. اما در اين مرحله، اين عدد (4) و 16 علامت سؤال مقابلش بود كه مانند آوار بر سر صهيونيست ها خراب مي شد. خصوصا اينكه فاصله گذاري هاي معين در ميان علامت سؤال‌ها، مخاطب را براي رسيدن به جمله بعدي در وضعيتي مانند مسابقه قرار مي‌داد و اين براي مخاطبان صهيونيست بسيار عصبي كننده بود.
 
جهنم بعدي كه حزب الله براي اسرائيل تدارك ديده، چيست؟
نماهنگ "مفاجاة" تا چند روزي به همين شكل شرح داده شده، ده‌ها بار پخش شد تا اينكه در روز ششم جنگ برد موشك هاي حزب الله به ناگهان تا 75 كيلومتر افزايش پيدا كرد و شهر عفوله زير آتشباران مقاومت اسلامي لرزيد؛ تا اين كه جنگ وارد مرحله‌اي شد كه سيد حسن آن را " بعد از حيفا" نامگذاري كرده بود.

در غروب همين روز، نماهنگ مفاجاة با تغييرات جديد پخش شد و 16 علامت سؤال به اين جمله تبديل شد:"عفوله زير آتش" (عفوله تحت النار) و اين بار عدد (5) بودكه با 30 علامت سؤال مقابلش، چونان آيينه دق، خواص و عوام اسرائيلي را به خلائی دردناك دچار كرد. جهنم بعدي كه حزب الله براي اسرائيل تدارك ديده چيست.
 
اعداد جادويي به 7 ختم شد
با توجه به وعده‌هاي سيد حسن مبني بر اينكه جاي جاي فلسطين اشغالي در برد موشك هاي مقاومت قرار دارد، هيچ كدام از صهيونيست ها، حتي آنان كه خانه‌هاي خود را ترك كرده و به پناهگاه هاي شهرهاي مركزي فلسطين اشغالي گريخته بودند، اطمينان نداشتند كه پايان نماهنگ المنار را به چشم ببينند.
 
همچنين بخش زيادي از انرژي دستگاه‌هاي امنيتي اسرائيل مصروف تحليل و ارزيابي اين نماهنگ و امثال آن مي شد تا با توجه به فاصله گذاري بين علامت سؤال‌ها، هدف‌هاي بعدي مقاومت حتي الامكان مشخص شود.

تا پايان جنگ، بازي با عدد و علامت سؤال در نماهنگ مفاجاة تا عدد (7) هم پيش رفت. علامت سؤال‌هاي مقابل عدد (5) به اين جمله تبديل شد: "بيت شان زير آتش موشك هاي مقاومت."
 
اين جمله خبر از افزايش 15 كيلومتري موشك هاي مقاومت مي‌داد و علامت سؤال‌هاي مقابل عدد (6) نيز به استفاده حزب الله از موشك هاي ضد زرهي كه تانك هاي ضد هسته اي ميركاوا را به راحتي مي دريد و منهدم مي‌ساخت، اختصاص پيدا كرد و اين بار چشم و ذهن مخاطبان خودي و غير خودي متوجه علامت سؤال‌هاي مقابل عدد (7) بود كه جنگ به پايان رسيد و كابوس نماهنگ مفاجاة موقتاً پايان گرفت.
 
در تمام اين يك ماه، ماشين جنگي اسرائيل حتي نتوانست براي چند دقيقه عمليات جنگي المنار را متوقف نمايد و اين عجز و ناتواني براي تل آويو، از مشاهده نماهنگ عذاب آور مفاجاة دردناك تر بود.

تصاويري از نماهنگ مفاجاة براي تقريب به ذهن خوانندگان از شكل اجراي آن: