توسط یک گروه هکری؛

جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا از سوئیفت افشا شد

جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا از سوئیفت افشا شد
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۶

گروه هکری Shadow Brokers که در هشت ماه گذشته چندین گیگابایت اطلاعات در مورد جاسوسی های سایبری آژانس امنیت ملی آمریکا منتشر کرده بودند، دست به افشاگری تازه و تکان دهنده ای زده اند.

به گزارش گرداب، این گروه تا به حال اسنادی در مورد سوءاستفاده این آژانس از حفره های امنیتی نرم افزارهای مختلف منتشر کرده بودند، اما تازه ترین افشاگری آنها ثابت می کند آژانس امنیت ملی امریکا سیستم تبادل بانکی سوئیفت را هم هک کرده است.

برخی اسناد تازه افشا شده Shadow Brokers هم از سوءاستفاده سازمان های جاسوسی و اطلاعاتی آمریکا از آسیب پذیری های سیستم عامل ویندوز خبر می دهد. همچنین تعدادی بانک در جهان و از جمله منطقه خاورمیانه هدف این جاسوسی های سایبری بوده اند.

حجم مجموع اسناد تازه افشا شده توسط Shadow Brokers به ۳۰۰ مگابایت می رسد و از آژانس امنیت ملی آمریکا به سرقت رفته اند. بر این اساس آژانس از برخی حفره های امنیتی در ویندوزهای ۸ و ویندوز سرور۲۰۱۲ برای نفوذ به شبکه های رایانه ای سواستفاده کرده است.

یکی از این آسیب پذیری ها موسوم به Eternalblue اجرای کدهای مخرب بر روی Windows ۲۰۰۸ R۲ را ممکن می کند. یک ابزار هکری مورد سوءاستفاده آژانس هم که Eternalromance نام دارد از طریق پورت های ۴۴۵ و ۱۳۹ به رایانه ها نفوذ می کند. ابزار هکری نفوذ به ویندوزهای ۸ و سرور ۲۰۱۲ نیز ETERNALSYNERGY نام دارد.

ابزار طراحی شده توسط آژانس امنیت ملی آمریکا بسیار متنوع و گسترده هستند و تمامی نسخه های ویندوز از ایکس پی به این سو و تقریبا تمامی نسخه های ویندوزهای سرور را در برمی گیرند.

این آژانس کدهای هکری خاصی برای نفوذ به شبکه های رایانه ای خاورمیانه طراحی کرده و از جمله در سال ۲۰۱۳ به EastNets دفتر خدمات سوئیفت در خاورمیانه نفوذ کرده است. EastNets برای نظارت بر عملیات ضدپولشویی و سرویس های مرتبط با نقل و انتقال بانکی در سوئیفت مورد استفاده قرار می گیرد. آژانس ابزار هکری خاصی برای استخراج اطلاعات از پایگاه های داده اوراکل در خاورمیانه که توسط بانک ها مورد استفاده بوده اند، ابداع کرده و بانک هایی مانند بانک توسعه و سرمایه گذاری القدس، بانکی در رام الله و ... را هدف حمله قرار داده است.