Gerdab.IR | گرداب

طراحی پلتفرمی برای تحلیل داده‌های مخابراتی به همت دانش بنیان‌ها

طراحی پلتفرمی برای تحلیل داده‌های مخابراتی به همت دانش بنیان‌ها
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۴۰۱

 یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی پلتفرمی برای تحلیل داده‌های مخابراتی طراحی و تولید کرد.

به گزارش گرداب، شرکت دانش‌بنیان چاووش رایانه سپاهان از سال ۷۸ فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون بیش از دو دهه است که در زمینه ارائه راهکار‌های مخابراتی برای توسعه اینترنت در کشور فعالیت می‌کند.

مسعود نژادستار، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در این باره گفت: محور اصلی کار چاووش رایانه سپاهان پیدا کردن زمینه‌هایی است که به خوبی رشد نکرده‌اند و هنوز جای کار دارند. ما این زمینه‌ها را در کشور پیدا کرده و آن‌ها را یا با تکیه بر توان داخلی خود شرکت رفع می‌کنیم و یا به صورت همکاری با شرکت‌های خارجی درصدد رفع این خلاء‌ها برمی‌آییم، برای مثال در دهه نود راهکار‌های وب کشینگ را به کشور معرفی کردیم که در آن زمان بخش قابل توجهی از پهنای باند بین‌الملل را صرفه جویی و بهینه کرد و امروز زیرساختی برای تبدیل به سیستم‌های توزیع محتوا برای توسعه ترافیک داخلی هم بشمار می‌آید.

وی افزود: ما در این زمینه توانستیم از سال ۹۵ استودیو نوآوری چاووش را تاسیس کنیم که یک ساختار سی‌وی‌سی و توسعه‌دهنده ایده‌های نوآورانه است. مدل این استودیو بدین صورت است که تیم‌هایی استارت‌آپی متعلق به خود شرکت و برای توسعه ایده‌های شرکت به وجود می‌آیند. در واقع این تیم‌های استارت‌آپی استخدام شرکت هستند، اما کار خود را به شکل یک تیم استارت‌آپی به ثمر می‌رسانند و روی پروژه‌هایی کار می‌کنند که ایده آن نزدیک به زمینه کاری شرکت توسط خود تیم یا مشتریان شرکت مطرح می‌شود.


مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان چاووش رایانه سپاهان تاکید کرد: تفاوت کار ما با یک شتاب دهنده این است که شتاب دهنده‌ها تیم‌های استارتاپی را که ایده یا محصولی خاص دارند از بیرون جذب کرده و وارد فرآیند پذیرش می‌کنند، اما ما خود در شرکت چاووش رایانه سپاهان ایده‌ها را تولید کرده و تیم‌های نوآوری مشغول توسعه آن‌ها می‌شوند. در واقع ما خود تیم‌ها را شکل می‌دهیم و تیمی از بیرون نمی‌آید.

نژادستاری ادامه داد: پنج پروژه تاکنون پیش رفته که اولین آن‌ها مودم‌های وای فای جیبی است که امکان ارائه اینترنت را در همه جای دنیا بدون نیاز به رومینگ ملی و با هزینه‌ای به مراتب کمتر فراهم می‌کند. این پروژه تقریبا سال ۹۷ اجرایی شد. مسافرینی که به خارج از کشور می‌روند بدون نیاز به پرداخت پول رومینگ می‌توانند از اینترنت بهره‌مند شوند. بسیاری از بازرگانان، تجار و شرکت‌های دارای نمایندگی خارجی و شرکت‌های هواپیمایی که می‌خواهند سرویس‌های ویژه‌ای به مسافران خود دهند از این محصول استقبال زیادی کرده‌اند.

وی تصریح کرد: پروژه دیگری که تیم‌های نوآوری داخل شرکت طراحی کردند، اپلیکیشن «بلوط» است که در حوزه آموزش مجازی با واقعیت افزوده برای مقطع دبستان آغاز شد و فناوری آن کامل در شرکت خودمان شکل گرفت. این اپلیکیشن در سال ۱۳۹۷ آماده بهره‌برداری شد و ابتدا به صورت آزمایشی در استان اصفهان به اجرا درآمد، اما در همان مرحله ما باخبر شدیم که معلمانی در شهر‌های ارومیه و شیراز و ... در فرآیند تدریس خود از آن استفاده می‌کنند.

این فناور یادآور شد: این اپلیکیشن در سه دوره اپلیکیشن برتر کافه بازار شد با این همه به دلیل تاخیر‌های بسیار وزارت آموزش و پرورش در فرایند ارائه مجوز، این پروژه شکست خورد و فعلا متوقف شده است.

نژادستاری از محصول دیگری به نام «راشا» نام برد که یک سامانه ارائه شارژر گوشی‌های همراه در فضا‌های عمومی است. وی ادامه داد: راشا سامانه اجاره پاوربانک است که دو بخش دارد؛ یک بخش سخت‌افزاری دارد که تجهیزاتی نصب می‌شوند و این‌ها از طریق اینترنت اشیا به یک سامانه وصل هستند و بخش دیگر امکانات نرم‌افزاری آن است. در واقع صاحب یک تلفن همراه یک اپلیکیشن دارد و می‌تواند روی نقشه اپلیکیشن نزدیک‌ترین ایستگاه شارژر را پیدا کند. پس از اتصال به بارکد ایستگاه می‌تواند یک پاوربانک از ایستگاه بردارد و آن را با خود ببرد و پس از استفاده به نزدیک‌ترین ایستگاهی که در دسترس داشت بازگرداند. از این محصول در سازمان صدا و سیما، باغ کتاب تهران، وزارت کشور، برخی کافه‌ها و رستوران‌ها و فرودگاه امام خمینی (ره) استفاده می‌شود. با این همه این پروژه از پروژه‌های تخصصی شرکت نبوده و پس از توسعه کامل در پی یافتن سرمایه‌گذار و مستقل شدن آن از شرکت چاووش رایانه سپاهان هستیم.

نژادستاری خبر داد: آخرین پروژه‌ای که داخل شرکت به تیم‌ها داده و به عنوان محصول شرکت معرفی شده پروژه «پژواک» است که یک پلتفرم تحلیل داده‌های مخابراتی است و به کمک هوش مصنوعی براساس داده‌های مخابراتی و مناطق مختلف مخابراتی گزارش‌هایی ارائه می‌دهد که مدیران میانی و ارشد مخابرات می‌توانند برنامه‌ریزی‌های مالی و اقتصادی مختلف را بر اساس این گزارش‌ها طراحی کنند. این سامانه به صورت کامل در داخل تولید شده و با توجه به اینکه نمونه‌های مشابه آن به دلیل تحریم و امنیت مشتریان در کشور قابل استفاده نیستند، می‌تواند بسیار موثر عمل کند.

وی افزود: در راستای این پروژه، ما حمایت‌هایی از صندوق نوآوری دریافت کردیم که باید گفت بسیار خوب و راهگشا بوده است، به خصوص میز خدمت صندوق نوآوری همیشه در همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان پیش‌قدم است.

براساس گزارش صندوق نوآوری و شکوفایی، این شرکت برای توسعه و ارتقای پلتفرم سرویس‌دهی تجزیه و تحلیل و ارائه گزارشات بر بستر داده‌های مخابراتی و ارتباطی یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان وام نمونه‌سازی از صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت کرده است.

منبع: ایرنا