
همزمان با بررسی وضع حقوق بشر در آمریکا 300 گروه فعال حقوق بشر و آزادیهای مدنی در گزارشی به وضع وخیم حقوق بشر در آمریکا هشدار دادند.
به گزارش
گرداب به نقل از واحد مرکزی خبر، بر اساس گزارش این گروهها، آمریکا کمیسیون مستقلی برای نظارت بر حقوق بشر ندارد. آمریکا همچنین اعلامیه دفاع از حقوق معلولان و زنان را امضا نکرده است.
آمریکا تعهد کرده است با خارجی ستیزی مبارزه کند ولی قوانین مهاجرت آمریکا خلاف این تعهد است.
قوانین مصوب بعد از یازده سپتامبر به بهانه حفظ امنیت، محدودیتهائی برای فعالیتهای اجتماعی "آزادی اجتماعات" ایجاد کرده است.
همچنین بررسی موارد نقض حقوق بشر در زندانهای آمریکا نشان میدهد زندانی کردن 800 نفر در گوانتانامو و بگرام بدون اعلام جرم برخلاف قوانین حقوق بشر بوده است. روشهای بازجوئی از زندانیان متهم به عملیات تروریستی نیز برخلاف قوانین و همچنین حقوق بشر است.
در همین رابطه "جانبایبی"، دستیار دادستان کل آمریکا در دوران زمامداری بوش که در برابر کمیته دادگستری مجلس نمایندگان آمریکا شهادت میداد، اعتراف کرد روشهای سیا برای بازجوئی و گرفتن اقرار از متهمان و افراد مظنون به فعالیتهای تروریستی، خشن و خلاف قانون است.
یکی از این روشها استفاده از شیوه خفگی مصنوعی به کمک آب است که به متهم حالتی شبیه غرق شدن در آب دست میدهد.
بر اساس این گزارش، آمریکا همچنین از تامین کمکهای درمانی و بهداشتی برای زندانیان گوانتانامو و بگرام خودداری میکند که خلاف قوانین بین المللی حقوق بشر است. این در حالی است که با وجود تبرئه برخی از این زندانیان، دولت آمریکا هنوز آنها را در بازداشت نگه داشته است و در افغانستان حتی ششصد زندانی بلاتکلیف به سر میبرند.
همچنین از 240 زندانی گوانتانامو فقط 20 نفر آنان از زمان روی کارآمدن اوباما از این زندان آزاد شدهاند.
بررسی زندانهای عمومی آمریکا هم نشان میدهد شمار زندانیان این کشور تا مارس 2009 به دو میلیون و 400 هزار تن رسیده است که به این ترتیب آمریکا بیشترین تعداد زندانیان و بیشترین نسبت زندانیان به جمعیت را دارا است.
شمار اعدامها و زندانیان در آمریکا هم در مقایسه با قبل وضع بدتری پیدا کرده و آمریکا بیشترین شمار زندانیان در جهان را دارد که سیاهان و رنگین پوستان بیشترین قربانیان آن هستند.
همچنین آمریکا تنها کشور جهان است که احکام "حبس ابد برای کودکان" در آن صادر میشود و زندانیان کودک محکوم به حبس ابد سیاه پوست ده برابر سفید پوستان است. این در حالی است که نسبت زندانیان سیاه پوست 6/6 برابر سفید پوستان است.
ده درصد مردان سیاه پوست 25 – 40 ساله آمریکائی هم زندانی هستند.
شمار برخی زندانیان حتی تا سه برابر ظرفیت زندانها است که بهداشت و امنیت زندانیان را به خطر میاندازد.
در بسیاری از کشورها زنان باردار را زندانی نمیکنند ولی شمار این گونه زندانیان باردار در زندانهای آمریکا رو به افزایش است.
همچنین بررسی موارد نقض حقوق اقلیتها نشان میدهد حمله به منازل، محلهای کسب و عبادتگاهها، قبرستانها، مدارس و مراکز اجتماعات گروههای بومی مثل سیاه پوستان همچنان ادامه دارد.
حقوق بومیان مثل سرخ پوستان و اسکیموها در آمریکا رعایت نمیشود و علاوه بر خشونتهای رایج مسائلی مانند دفن زبالههای اتمی و پس ماندههای خطرناک در نزدیکی محل سکونت آنها گزارش شده است.
اقدامات نژاد پرستانه، خارجی ستیزی و دین ستیزی علیه اقلیتها رواج دارد و مسلمانان بعد از یازده سپتامبر مهمترین قربانیان نقض حقوق دینی هستند.
بررسی موارد نقض عمومی حقوق بشر در آمریکا هم نشان میدهد محدودیتهای قانونی برای کار کودکان از نظر ساعات کار و سن کار کردن بر اساس قانون مصوب سال 1938 در آمریکا رعایت نمیشود و در برخی موارد کودکان مهاجر روزانه 12 تا 14 ساعت در مزارع مشغول به کار هستند که خطر گرما زدگی، مسمومیت با سموم گیاهی، جراحت، شکستگیها و ناراحتیهای روانی را به همراه دارد این در حالی است که بسیاری از کودکان مهاجر به ویژه دختران به دلیل کار در مزارع از رفتن به مدرسه باز میمانند.
شبکه تلویزیونی الجزیره نیز با اشاره به اینکه بیشتر اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل از وضع حقوق بشر در آمریکا انتقاد کردند، گزارش داد، پرونده ترورها در عراق و افغانستان، شکنجه زندان گوآنتانامو، اسلام هراسی و قوانین مبارزه با تروریسم در سخنرانیهای بیشتر کشورهای عضو وجود داشت و سازمانهای غیر حکومتی نیز در این نشست در گزارش های خود درباره بهبود نیافتن وضع حقوق بشر با وجود وعده های دولت جدید امریکا ابراز ناامیدی کردند.
بر اساس گزارش الجزیره، "تریرا هریس" از سازمان بین المللی مبارزه با شکنجه گفت: «ما خواهان بسته شدن زندان گوآنتانامو و همه بازداشتگاههای سری دیگر در عراق و افغانستان هستیم و مهم این است که نه تنها نظامیان امریکایی بلکه مقامات این کشور نیز باید محاکمه شوند.»