Gerdab.IR | گرداب

اختلاف دموکراتها بر سر اسنودن

تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۳۹۴

دو سال بعد از افشاگری های ادوارد اسنودن در مورد جاسوسی های سایبری و مخابراتی آژانس امنیت ملی آمریکا، نامزدهای حزب دموکرات در مورد اینکه وی خائن است یا قهرمان اختلاف نظر دارند.

به گزارش گرداب فارس به نقل از ام اس ان بی سی نوشت، در جریان اولین مناظره میان نامزدهای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری سال آینده آمریکا که شب گذشته در لاس وگاس برگزار شد، مشخص شد که این افراد بر سر هیچ چیز به اندازه عملکرد ادوارد اسنودن اختلاف ندارند و در حالی که برخی او را به علت دفاع از حریم شخصی کاربران اینترنت ستایش کردند، دیگران نیز اسنودن را متهم کردند که امنیت ملی امریکا را به خطر انداخته است. البته هیچ یک از نامزدها حاضر نشدند او را قهرمان بدانند.

در حالی که اسنودن از سوی دولت آمریکا به جاسوسی متهم شده ، هیلاری کلینتون وزیر خارجه سابق و یکی از نامزدهای حزب دموکرات آمریکا از اسنودن به علت نحوه افشاگری هایش انتقاد کرد و گفت برای حفاظت از افرادی که دست به چنین اقداماتی می زنند مجاری خاصی پیش بینی شده و اگر او به شیوه های پذیرفته شده ای انتقادات و افشاگری هایش را انجام می داد شاید با واکنش مثبتی مواجه می شد.

کلینوتن افزود: وی اطلاعات مهمی را سرقت کرده که به دست افراد نامناسبی افتاده و لذا من فکر می کنم وی باید در بازگشت به آمریکا عواقب اقدامات نامطبوع خود را بپذیرد و مجازات شود.

لینکلن شیفی فرماندار سابق رودآیلند با دفاع از اسنودن رفتارهای نظارتی دولت آمریکا را غیرقانونی دانست و گفت:  اسنودن خواسته همین را به ما نشان دهد و باید او را به خانه بازگردانیم.

مارتین اومالی فرماندار سابق ایالت مریلند از حزب دموکرات ایالات متحده نامزد دیگری بود که اظهار داشت اسنودن با افشاگری هایش زندگی مردم آمریکا را به خطر انداخته  است. افشاگران به روسیه فرار نمی کنند تا پوتین از آنها حفظات کند. اگر او این را قبول دارد باید به آمریکا بازگردد.

برنی سندرز سناتور ایالت ورمونت نامزد دیگر دموکرات ها با دفاع از اسنودن خواستار توقف برنامه کنترل و نظارت آژانس امنیت ملی شد و افزود: البته اسنودن قانون شکنی کرده و به همین علت باید مجازات شود. اما جنبه آموزشی اقدام وی هم باید در نظر گرفته شود.

اسنودن روز گذشته در مصاحبه با بی بی سی پیشنهاد کرده که حاضر است به آمریکا بازگردد و به خاطر افشای جزئیات عملکرد آژانس امنیت ملی آمریکا به زندان برود، ولی تاکنون هیچ پیشنهاد رسمی در این زمینه دریافت نکرده است.

وی افزوده است: آنچه که تاکنون گفته شده، این است که شکنجه‌ام نخواهند کرد که یک شروع است. اما فراتر از این نرفته‌ایم.

وی در این مصاحبه اتهام خیانت به آمریکا را رد کرده و تاکید کرد: اگر من خائن هستم، به چه کسی خیانت کرده‌ام؟ من تمام اطلاعاتم را به روزنامه‌نگاران و جامعه آزاد دادم. من هزینه سنگینی پرداخت کردم، ولی از تصمیمی که گرفتم احساس راحتی می‌کنم. اگر فردا دیگر نباشم، از آنچه کرده‌ام خرسندم و احساس رضایت می‌کنم.