امریکا: روسیه به طور آزمایشی هکمان کرد!

امریکا: روسیه به طور آزمایشی هکمان کرد!
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردين ۱۳۹۶

امریکا ادعا می کند که روسیه در سال 2014، به طور آزمایشی سامانه ایمیل وزارت امور خارجه این کشور را هک کرده است تا واکنش امریکا را بسنجد.

به گزارش گرداب، زمانی که در سال 2014 وزارت امور خارجه امریکا به طور موقت اقدام به بستن سامانه ایمیل فاقد طبقه‌بندی خود کرد، در واقع در حال مقابله با حمله سایبری روسیه بوده است. گفته می‌شود حمله مذکور تهاجمی‌تر از آن بوده که قبلا تصور می‌شده است.
 
1.    روسیه در پی تقابل بود: از نظر واشنگتن‌پست، روسیه با هک کردن سامانه فاقد طبقه‌بندی وزارت امور خارجه امریکا، فقط دنبال کسب اطلاعات نبود، بلکه در پی تحریک امریکا به تقابل بود و تمایل امریکا برای تشدید اوضاع را می‌سنجید. ریچارد لجت، معاون سازمان امنیت ملی امریکا این مسئله را نسخه سایبری «مبارزه تن به تن» می‌داند و عقیده دارد که روس‌ها می‌خواهند این پیام را مخابره می‌کنند که ما نیز از این قابلیت‌ها برخورداریم و شما امریکایی‌ها تنها بازیگران این عرصه نیستید.
 
2.    تهاجم بدیع: در سال 2014، پس از آنکه هکرها متوجه لو رفتن هویت خود شدند، دست از حمله برنداشتند و به کار خود ادامه دادند. آن طور که اخیرا کوین ماندیا (Kevin Mandia)، مدیرعامل موسسه امنیت سایبری فایرآی (FireEye) به کمیته اطلاعات سنا گفت، قبلا هکرهای روسی به محض لو رفتن هویتشان، عقب‌نشینی می‌کردند.
 
3.    رفتارهای تهاجمی چین و ایران نیز افزایش یافته است: مقامات فعلی و سابق امریکا ادعا می‌کنند که چین و ایران نیز از قابلیت‌هایی مشابه روسیه برخوردارند و با هک کردن سامانه‌های امریکا ریسک تهدیدات را برای امریکا بالا می‌برند. آنها می‌گویند گزارش‌ها حاکی از آن است که هکرهای چینی و ایرانی نیز حتی پس از شناسایی و لو رفتن هویت، عقب‌نشینی نمی‌کنند.
 
4.    سایر آسیب‌پذیری‌ها: حملات مشابهی به کاخ سفید و کنگره صورت گرفته است و ریچارد لجت نگران آن است که شرکت‌ها نتوانند اینگونه حملات را دفع کنند.
 
 
چرا مسئله مهم است: پاسخ را می‌توان در اظهار نظر روی گادسن (Roy Godson) جستجو کرد. وقتی کمیته اطلاعات سنا از این استاد دانشگاه جورج‌تاون درباره هک شخصیت‌های مطرح توسط روسیه در سال 2016 سوال کرد، وی این طور پاسخ داد: «آیا عدم واکنش ما روسیه را وسوسه نکرد؟»