Gerdab.IR | گرداب

مقام ارشد اطلاعاتی روسیه:

فیس‌بوک؛ خطرناک‌ترین سلاح جنگ اطلاعاتی آمریکا

تاریخ انتشار : ۰۵ شهريور ۱۳۹۰

یک مقام ارشد سرویس امنیتی فدرال روسیه معتقد است كه فيس بوك به ظاهر خصوصی است و در واقع در اختیار وزارت دفاع و سازمان سیا قرار دارد و به عنوان یک سلاح جنگ اطلاعاتی آمریکا کاربرد دارد.

به گزارش گرداب، پایگاه تحلیلی "پک آلرت" در گزارشی عنوان کرد: یکی از ماموران ارشد سرویس امنیت فدرال روسیه (اف‌اس‌بی) در نشستی غیررسمی با خبرنگاران در کرملین، شبکه اجتماعی فیس‌بوک آمریکا را خطرناک‌ترین سلاح جهان در جنگ اطلاعاتی توصیف کرده است.

 وی می‌گوید که اگر توانایی‌های فیس‌بوک محدود نشود، تمام مردم جهان آزادی‌های خود را کاملا از دست خواهند داد. این مامور ارشد "اف اس بی" پیش‌تر نیز از مقامات روسیه خواسته بود که استفاده از "اسکایپ"، "جی میل" و "هات میل" را به عنوان مهم‌ترین تهدیدات امنیت ملی ممنوع کنند. البته این درخواست به دلیل نگرانی کرملین از واکنش غرب به سرعت رد شد.

فیس‌بوک، زاده اداره آگاهی اطلاعات آمریکا
این مامور ارشد "اف اس بی" در ارزیابی خود از فیس‌بوک هشدار می‌دهد که این شبکه اجتماعی به ظاهر خصوصی، در حقیقت زاده "اداره آگاهی اطلاعات آمریکا" (آی ای او) است. این نهاد که در لوگوی آن چشمی خیره به جهانیان بر فراز هرمی بزرگ جای گرفته است، در سال 2002 تاسیس شد و هدف خود را "آگاهی کامل اطلاعاتی" (تی آی ای) از تمامی جوانب زندگی مردم آمریکا اعلام کرد.

آگاهی کامل اطلاعاتی از طریق ذخیره اطلاعات شخصی همه مردم آمریکا
"آی ای او" معتقد است که با ایجاد یک مرکز داده کامپیوتری بزرگ جهت جمع‌آوری و ذخیره اطلاعات شخصی همه مردم آمریکا می‌توان برنامه آگاهی کامل اطلاعاتی را تحقق بخشید. اطلاعات مورد نظر این اداره عبارتند از ایمیل‌ها، شبکه‌های اجتماعی، سابقه کارت‌های اعتباری، تماس‌های تلفنی، سابقه پزشکی و منابع اطلاعاتی بی‌شمار دیگر که همگی بدون حکم دادگاه قابل دسترسی هستند.

پروژه احراز هویت از راه دور انسان
"آی ای او" نتیجه نهایی این طرح را "احراز هویت از راه دور انسان" (هیومن آی دی) می‌نامد. به نظر آنها پروژه "هیومن آی دی" یک تکنولوژی شناسایی بیومتریک خودکار است که به منظور حفاظت، پیشگیری از جرم و تامین امنیت ملی و دفاع از کشور، افراد را از فواصل بسیار دور رهگیری کرده، شناسایی می‌کند و هویت آنها را تشخیص می‌دهد.

اهداف پروژه "هیومن آی دی" عبارتند از:

- بسط الگوریتم‌هایی برای کشف و تعیین محل اشخاص تا شعاع 150 متری
- افزودن فناوری‌های تشخیص چهره و شیوه راه رفتن به سیستم‌های شبانه‌روزی احراز هویت انسانی
- توسعه و تولید سیستم‌های احراز هویت انسانی با استفاده از تصویرسازی آشکار تا شعاع 150 متر

- توسعه یک سیستم کم مصرف راداری با موج میلیمتری و دامنه تشخیص گسترده و دامنه دقیق شناسایی شیوه راه رفتن
- توانایی تشخیص شیوه راه رفتن از روی قطعات ویدئویی برای احراز هویت از راه دور افراد
- توسعه یک سیستم تشخیص چهره آشکار و مادون قرمز

آمریکایی‌ها از طریق فیس‌بوک جاسوسی خود را می‌کنند
این مامور "اف اس بی" در ادامه می‌افزاید که "آی ای او" برای رسیدن به این اهداف باید راهی می‌یافت که آمریکایی‌ها خودشان جاسوسی خود را بکنند و بدین ترتیب "آی ای او" بتواند قوانین حمایتی از افراد و حریم خصوصی آنها را دور بزند؛ لذا با این هدف بود که سنگ بنای شبکه اجتماعی فیس‌بوک که اکنون پر بازدیدترین سایت اینترنتی دنیا است، گزارده شد.

موسس واقعی فیس‌بوک، رئیس سابق اداره آگاهی از اطلاعات آمریکا است
تاسیس واقعی فیس‌بوک به یکی از مهم‌ترین دانشمندان نظامی آمریکا و رئیس سابق "آی ای او" دکتر "آنیتا جونز" نسبت داده می‌شود. او از طریق شرکت سرمایه گذاری مشترک وزارت دفاع آمریکا و سازمان سیا، "اینکیوتل"، منابع مالی اولیه فیس‌بوک را تامین و تا به حال چند صد میلیون دلار سرمایه در آن تزریق کرده است.

عضویت در فیس‌بوک یعنی دولت آمریکا حق دسترسی به تمام اطلاعات را دارد
کاربران نمی‌دانند که با عضویت در این شبکه اجتماعی آنها به دولت آمریکا اجازه دسترسی کامل و بی حد و حصر به آنچه که آنها در اینترنت انجام داده‌اند یا انجام می‌دهند یا در آینده انجام خواهند داد را اعطا کرده‌اند. گواه این ادعا موافقت نامه حریم خصوصی و شرایط استفاده‌ای است که کاربران با فیس‌بوک امضا کرده‌اند:

بیانیه حریم خصوصی فیس‌بوک
فیس‌بوک اطلاعات مربوط به شما را از سایر منابع همچون روزنامه‌ها و سرویس‌های پیام کوتاه نیز جمع‌آوری می‌کند. این اطلاعات بدون توجه به استفاده شما از وب‌سایت گردآوری می‌شود.

شرایط استفاده از فیس‌بوک
با ارسال مطالبی به عنوان کاربر در هر قسمت از سایت، شما به صورت خودکار به فیس‌بوک مجوز می‌دهید یا تضمین می‌کنید که حق اعطای چنین مجوزی را دارید که فیس‌بوک بتواند از چنین اطلاعات و محتوایی استفاده کند، آنها را کپی و اجرا کند، به نمایش بگذارد، تغییر ساختار بدهد، (تمام یا بخشی از آن را) ترجمه، خلاصه و پخش کند... فیس‌بوک می‌تواند چنین اطلاعات و محتوایی را ماخذ آثار دیگر قرار دهد یا در آثار دیگر تلفیق کند. این مجوز (با حق تجویز به غیر) غیرقابل فسخ، همیشگی، غیر انحصاری، قابل انتقال، کامل و جهانی است.
 
دسترسی فیس‌بوک به گوشیهای همراه
گزارش‌های جدید که در سطح آمریکا منتشر شده نگران‌کننده‌تر است. طبق این گزارش‌ها، کل اطلاعات دفترچه تلفن، پیامک‌ها، تصاویر و تمامی اطلاعات موجود در گوشی‌های موبایل یا گوشی‌های هوشمند آن دسته از کاربرانی که تلفن خود را در سایت فیس‌بوک وارد کرده‌اند بدون رضایت خود آنها به سایت منتقل شده است.
البته این کاربران ساده دل با امضای موافقت نامه حریم خصوصی و شرایط استفاده در زمان عضویت در فیس‌بوک چنین امکانی را فراهم کرده‌اند.

فیس‌بوک در صدر مراکز داده اطلاعات بیومتریک جهان قرار دارد
این مامور "اف اس بی" هشدار می‌دهد که "آی ای او" با استفاده از فیس‌بوک، سلاح جنگ اطلاعاتی خود، اجرای پروژه "هیومن آی دی" را آغاز کرده است.

آلمان نیز اخیرا هشدار داده است که فیس‌بوک احتمالا در صدر بزرگ‌ترین مراکز داده اطلاعات بیومتریک جهان قرار دارد. گزارش‌های جدید منتشره در آمریکا نیز حکایت از آن دارد که "آی ای او" استفاده از نرم افزار تشخیص چهره را در مورد میلیون‌ها کاربر آغاز کرده است. گزارش مجله تخصصی  "پیسیوورلد" تا حدی می‌تواند در درک موضوع به ما کمک کند:

سرویس تشخیص چهره فیس‌بوک، ترسناک است
نمی‌دانم که اخبار را شنیده‌اید یا نه، اما فیس‌بوک حقیقتا دارد خیلی ترسناک می‌شود. فیس‌بوک روز سه‌شنبه اعلام کرد که در هفته‌های آتی تکنولوژی تشخیص چهره خود را برای تمام کاربران فعال خواهد کرد که می‌تواند فرآیند تگ کردن تصاویر را نیمه خودکار کند.

 قطعا شما می‌توانید از این سرویس خارج شوید، اما این راهکار چندان مفید نخواهد بود. خروج از سرویس مانع از آن نمی‌شود که فیس‌بوک اطلاعات شما را جمع نکند و صورت شما را تشخیص ندهد. شما با این کار تنها مانع از این می‌شوید که افراد دیگر، شما را به طور خودکار تگ نکنند.

از فیس‌بوک در بحرین برای سرکوب معترضان استفاده شده است
این مامور "اف اس بی" می‌افزاید که فیس‌بوک، نرم‌افزار تشخیص چهره خود را علیه معترضان رژیم بحرین که از حمایت آمریکا برخوردار است آزمایش کرده است. از این نرم‌افزار برای رهگیری معترضان و سپردن آنها به تجاوز، شکنجه و مرگ استفاده شده است.

نقش فیس‌بوک در سانسور اخبار آمریکا
گزارش کامل ماه اکتبر 2010 روزنامه آمریکایی "اگزمینر" نیز نشان می‌دهد که چگونه فیس‌بوک برخی از اخبار آمریکا را سانسور می‌کرده و یا مانع از انتشار آنها می‌شده است. برای نمونه فیس‌بوک مانع از اعتراض به انتشار لکه نفتی از سوی شرکت "بی پی" شده است:

فیس‌بوک با شیوه‌های ضدجاسوسی به معترضان به انتشار لکه نفتی حمله می‌کند
یکی از حملات شبه ضدجاسوسی فیس‌بوک که در روزنامه "پلیتیکو"، روزنامه متعلق به جریان حاکم نیز بدان پرداخته شده است، علیه آن دسته از اعضای فیس‌بوک صورت گرفته که سعی داشته‌اند در فیس‌بوک شرکت "بی پی" را بایکوت کنند.

شرکت "بی پی" یکی از مسببان انتشار لکه نفتی 20 آوریل 2010 در خلیج مکزیک است که محیط زیست، اقتصاد و جمعیت منطقه خلیج مکزیک را نابود کرده است.

آگاهی مدیران اجرایی و حامیان فیس‌بوک از اقدامات جاسوسی آن
حملات نرم‌افزاری پیچیده جاسوسی و ضدجاسوسی فیس‌بوک تنها با تایید مدیران اجرایی و حامیان مالی رده بالای فیس‌بوک ممکن بوده است. مدیران رده بالای فیس‌بوک همیشه از دسترسی آسان و راحت خود به باراک اوباما سخن می‌گویند.

شرکت "بی پی" در جریان رقابت‌های انتخاباتی بیشترین کمک‌های مالی را به باراک اوباما کرده است. وزیر انرژی باراک اوباما، "استیون چو"، قبل از پیوستن به کابینه اوباما از شرکت "بی پی" کمک 500 میلیون دلاری دریافت کرده است.

نفوذ وزارت دفاع آمریکا از طریق فیس‌بوک به کامپیوتر 77 درصد کاربران آمریکای شمالی
محققانی همچون "ویشار آگاروال" به ارتباط نزدیک میان سرمایه‌گذاران حامی فیس‌بوک و شرکت "اینکیوتل" که جبهه سرمایه‌گذاری سیا است اشاره کرده‌اند. دکتر "آنیتا جونز" یکی از مقامات بلندپایه اسبق "دارپا" (آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی) و اداره آگاهی از اطلاعات وزارت دفاع آمریکا، عضو هیئت مدیره شرکت اینکیوتل نیز هست.

در حقیقت فیس‌بوک دارایی اینترنتی سیا و "آی ای او" است. "آی ای او" در پی پیشنهادات دریاسالار "جان پویندکستر"، مشاور امنیت ملی سابق "رونالد ریگان" و "برایان هیکس"، مدیر اجرایی شرکت "سایک" به وزارت دفاع آمریکا مبنی بر ایجاد یک برنامه آگاهی از اطلاعات پس از (حملات دروغین) 11 سپتامبر تاسیس شده است. "آی ای او" که جلوه غیرمشروع شرکت "سایک" و زاییده فکری "جان پویندکستر" است در کامپیوترِ 77.4 % از 266 میلیون کاربر اینترنت در آمریکای شمالی نفوذ کرده که تمامی آنها عضو فیس‌بوک هستند.

تکنولوژی جدید فیس‌بوک، مرز جهان الکترونیک و زیست شناسی را از بین می‌برد
این مامور ارشد "اف اس بی" در ادامه توصیف تصویر ترسناک فیس‌بوک هشدار می‌دهد که این سلاح جنگ اطلاعاتی به زودی تکنولوژی جدید خود به نام "تاتوی الکترونیکی پوست" (ای اس تی) را به کاربران خود معرفی خواهد کرد.

این تکنولوژی عبارت است از یک وصله الکترونیکی به باریکی مو که بازیهای کامپیوتری و حسگرهای پزشکی را متحول خواهد کرد و مرز میان جهان الکترونیک و زیست شناسی را از بین خواهد برد. این موضوع، "داغ دجال" را که در انجیل ذکر شده به ذهن متبادر می‌کند، انجیل هشدار می‌دهد که در واپسین روزهای جهان هیچ کس بدون داشتن این داغ در پیشانی یا دست خود نمی‌تواند چیزی بخرد یا بفروشد.

انتقال تمام اطلاعات گردآوری شده در فیس‌بوک به وزارت امنیت کشور آمریکا
این مامور ارشد "اف اس بی" در پایان نشست خبری غیر رسمی خود به این نکته اشاره می‌کند که تمام اطلاعات گردآوری شده از سوی فیس‌بوک (که اکنون متعلق به آنها است) به وزارت امنیت کشور آمریکا منتقل شده و در آنجا در مراکز داده گسترده مربوط به مبارزه با تروریسم با نام "سرویس لیست بررسی تروریسم" نگهداری می‌شود. در این مرکز داده، حجم نامشخصی از اطلاعات شخصی تمام آمریکایی‌هایی که عضو فیس‌بوک، سلاح جنگ اطلاعاتی هستند از قبیل نام، تصویر و داده بیومتریک آنها نگهداری می‌شود.

اعتراض گروه‌های حقوق بشری
هرچند بسیاری از گروه‌های حقوق بشری علیه این دخالت آشکار در حریم خصوصی شهروندان عادی آمریکا اعتراض کرده‌اند اما وزارت امنیت این کشور مدعی است که تمام اطلاعات گردآوری شده در کامپیوترهای آنها سری بوده و هیچ کس حق اطلاع از آنها را ندارد.

داده‌های بیومتریک ما، تنها اطلاعات لازم برای احراز هویت ما
برای اینکه بدانیم آمریکا چه نوع جامعه‌ای برای خود ایجاد کرده است تنها کافی است گزارش اخیر شبکه الجزیره در خصوص زندگی آمریکایی‌ها در آینده‌ای نه چندان دور را بخوانیم:

ما به سرعت به زمانی نزدیک می‌شویم که در آن لازم نیست ماموران پلیس از شما اوراق شناسایی بخواهند، خودِ فیزیکی شما و داده‌های بیومتریک آن، تمام چیزی است که برای احراز هویت شما کفایت می‌کند. یک ابزار کوچک متصل به گوشی موبایل می‌تواند از صورت شما عکس بگیرد و مهم‌ترین ویژگی‌ها و نکات صورت شما را ترسیم کند (تبدیل اعداد به داده‌های بیومتریک)، عنبیه شما را اسکن کند و در همان جا اثر انگشت شما را بگیرد.

این ابزار متعلق به جهان آینده نیست و قبلا نمونه‌های اولیه آن تولید و آزمایش شده است. تا پاییز سال جاری، سیستم موبایل اطلاعات و شناسایی مجرمین (مُریس) از سوی 40 اداره پلیس در سرتاسر خاک آمریکا برای انجام این شناسایی‌های بیومتریک مورد استفاده قرار خواهد گرفت. تا کنون 1000 دستگاه از این ابزار با قیمت 3000 دلار برای هر دستگاه و وزن تقریبی 354 گرم سفارش داده شده که در ادارات پلیس و کلانتری‌ها توزیع خواهد شد.

مردم به نام امنیت آزادی‌های خود را از دست خواهند داد
نویسنده و روزنامه‌نگار بزرگ انگلیسی، جورج اورول (1930-1950) به بهترین شکل زندگی آمریکایی‌های فیس‌بوکی و تمام جهان را توصیف کرده است و هشدار داده که تمام مردم به نام امنیت آزادی‌های خود را از دست خواهند داد... "اگر تصوری از آینده می‌خواهید، چکمه‌ای را تصور کنید که برای همیشه بر چهره انسان نقش بسته است."

منبع: فارس